Wedstrijd, Meerburg JO19-2 – Rijnvogels JO19-2,

Eerste helft, 1-0

Einduitslag, 3-1,

Doelpunt, Aron Z.

Trainers Bertha en Adri.

Een uitwedstrijd in Zoeterwoude die om 16.10 gepland stond, op het rooster met verlichting en de tegenstander Meerburg JO19-2, een wedstrijd in november om die tijd valt ook langzaam de donker in. In het eerste bedrijf zagen we twee teams die er fel tegenaan gingen, met mooi spel, kijken, doortikken en de verre voorzetten. Het tweede bedrijf waren de schijnwerpers reeds ontstoken en het doel van de tegenpartij ergens in het donker.

De eerste helft zagen we twee teams zoals we voetbal graag willen zien, elkaar opzoeken doortikken met die bal en zeker de lange hoge voorzetten naar de snelle spitsen Joost en Bryan, ook het middenveld stond hun mannetje en de verdediging achterin die supersnel was. In de vijftiende minuut werd keeper Aron verrast door een afstandsschot, 1-0. Gelukkig blijven onze mannen wel door vechten en zien we telkens de hoge verre voorzetten richting de spitsen maar deze weet de tegenstander deze te stoppen. Een vrije trap van Aron Z. ging maar rakelings over en de keeper van Meerburg is dus gewaarschuwd want er komen nog meer vrije trappen.

De tweede helft wordt het steeds donkerder op het veld en de keeper van Meerburg lijkt langzaam te verdwijnen in de duisternis. In de vijfde minuut gaat een speler van Meerburg onderuit in ons strafschopgebied en de scheidsrechter ziet hier een penalty in en de bal gaat op de stip. Aron duikt nog wel de goede hoek in maar kan de bal niet stoppen, 2-0. Meerburg komt sterk terug in de tweede helft en dan duurt het niet lang meer dat de 3-0 gemaakt wordt. De weinige echte kansen om te scoren gaat net naast of over het doel. Bryan weet heet dichtbij een doelpunt te komen maar de keeper kan deze maar net naast tikken. Bryan kan heel snel door de verdediging heen breken echter Meerburg laat hem opzettelijk tackelen en de scheidsrechter besluit geel te tonen. De vrije trap wordt genomen door Aron Z. van ongeveer twintig meter en in een vorige vrije trap die eerder door Aron werd genomen bereikt nu wel de touwen en dan is de nul verdwenen, 3-1. Een laatste aanval en de voorzet richting het doelgebied waar Aron Z. de bal zomaar kan in koppen en wat een misser en daar heb je nog dagen last van. In de eindfase slaat bij een aantal spelers de kramp in de benen toe en de scheidsrechter van Meerburg probeert Joost weer op de been te krijgen maar toch moet Joost het veld verlaten. Een laatste aanval komen de Rijnvogels dichtbij om te scoren maar deze gaat dan ook maar rakelings langs de paal.

We zagen een mooie pot voetbal waar de tegenpartij stiekem een speler wisselde zonder dat de scheidsrechter dit in de gaten had of een geblesseerde speler die lang op de grond blijft liggen waar de scheidsrechter het niet ziet dus besluit Bryan de bal te vangen en naast de lijnen te tikken en….de keeper van Meerburg in dezelfde kleur shirt als onze mannen, maar met een 3-1 terug naar de Kooltuin hebben we toch een leuke wedstrijd gezien zeker de eerste helft. Volgende week een thuiswedstrijd tegen de Noordwijkers om twee uur.