JO19-1 verslaat de kampioen

FC Rijnvogels JO19-1 : SJZ JO19-1 4:2 (2:2)

Een sterke tweede helft levert de Rijnvogels een onder de streep verdiende overwinning op de kampioen van de promotieklasse SJZ op. Vier messcherpe countergoals vellen de tegenstander uit Zoeterwoude. Sten halverwege de tweede helft en Feroz vlak voor tijd zorgen voor de treffers nummer 3 en 4 en deze toch enigszins verrassende zege.

Vandaag zijn behalve Wesley alle mannen aan bord. Voor Aron echter komt de wedstrijd nog te vroeg. Hij krijgt nog geen minuten na zijn blessure. Jan uit JO17-1 heeft weliswaar al een wedstrijd erop zitten maar speelt na de pauze naast Max in het centrum (wederom ijzersterk!). Fred neemt bij rust in de achterhoede en het middenveld diverse omzettingen voor. Dat is ook nodig want in de eerste 45 minuten wordt de thuisploeg soms regelrecht overlopen door de fysiek en ook voetballend sterke groenwitten. Vooral de lopende middenvelders komen steeds weer gevaarlijk en vrijstaand in de buurt van onze zestien. Logisch dat de 0:1 dan ook na een loopactie van een SJZ-middenvelder valt. De afstemming tussen Max, Tom en Bob functioneert niet en daar maakt de tegenstander gretig gebruik van. De wedstrijd begon al met een schrikmoment voor de vogels: Joep laat zich in de eigen zestien verrassen en zo komt een aanvaller helemaal vrij voor Julian te staan. Hij schrikt echter net zo als alles wat Rijnvogels is en schiet de bal veel te gehaast naast. De vogels komen aan de overkant op links met Bob en Marvin twee keer gevaarlijk naar voren maar hun voorzetten vinden geen afnemer. Toch komen wij vrij snel op gelijke hoogte: na een corner wordt er keurig uitverdedigd en kan Max op rechts opkomen. Hij bediend Marvin in het midden die goed voor zijn man komt en de keeper kansloos laat. Maar het spelbeeld verandert daarna niet: SJZ is de bovenliggende partij en scoort uit een makkelijk gegeven vrij trap een kwartier voor rust in de rebound de 1:2. Eerlijk is eerlijk, de gasten zijn darna dichter bij de 1:3 dan wij bij de 2:2 maar toch valt het doelpunt aan ‘de goede kant’. Joep heeft met Max van positie gewisseld en zet alle energie in een duel links op het middenveld. Na een een-twee met Tom is hij ineen ‘los’. Joep houdt het overzicht en geeft op maat voor richting Marvin die op slag van rust zijn tweede van de dag aantekent. Een geflatteerde tussenstand want SJZ was het merendeel van helft één de bovenliggende partij.

Fred is in de rust ontevreden over de inzet en de scherpte in de duels van de vogels. Er moet uit een ander vaatje worden getapt willen wij hier punten halen. Kevin van Milt komt nu voor Tom in het veld en zoals gezegd Jan voor Niels. De achterhoede met Kevin van Duijn, Max, Jan en Geert is nu dezelfde als in de geweldige eerste helft tegen Blauw-Zwart. En zie daar, ook nu staat het weer als een huis. Joep, Kevin vM en Bob nemen de regie op het middenveld over en vinden steeds makkelijker onze aanvallers Marvin, Sten en Revano. Sten krijgt na een flitsende counter een uitgelezen kans om te scoren maar de keeper brengt op spectaculaire wijze redding. Helaas lijdt een onnodig opstootje tot een uitsluiting aan beide kanten. Volstrekt overbodig dit gedrag jongens. Er komt nu meer ruimte op het veld en de Rijnvogels maken hier gretig gebruik van. Met een mooie pas stuurt Kevin vD Sten weg en onze rappe spits is niet te houden. Hij kapt zijn tegenspeler twee keer uit en scoort met een scherp schot in de korte hoek. Klasse spitsengoal, Sten! Er zijn nog meer scoringskansen voor de Rijnvogels maar bij een tegenstoot kan Julian de bal met zijn vingertoppen nog net richting de paal sturen anders was de gelijkmaker een feit. SJZ dat een beetje verrast lijkt van het verloop van de wedstrijd gaat nu feller en helaas in sommige situaties ook gemener spelen. Eerst krijgt Joep een beuk op eigen veld als zijn tegenspeler veel te laat is (niet bestraft) en even later gaat een andere jongen met gestrekt been vol door op Kevin terwijl hij de bal nooit meer kan krijgen. Hier volgt terecht (en eindelijk) een gele kaart. Geen twijfel mogelijk maar gek genoeg geeft een medespeler van de zondaar hierna commentaar bij de scheids en ondanks een laatste waarschuwing gaat hij maar door. Zelfs een gele kaart helpt niet want de jongen is erg hardleers. Dan maar een tweede gele kaart. Nu staan wij met 10 tegen 8 en dat zou voldoende moeten zijn om de wedstrijd uit te spelen. SJZ probeert wanhopig te redden wat de redden valt maar nadat Marvin eerst nog verzuimt de trekker van dichtbij over te halen is het Feroz die een perfecte voorzet van Marvin half vallend voor de 4:2 eindstand verzilvert.

Gefeliciteerd mannen, een sterke tweede helft zorgt voor de tweede overwinning (na de beker) op de kampioen. Jammer dat wij het niveau van de tweede helft vandaag en de eerste helft van afgelopen week niet het hele jaar hebben getoond. Dan hadden wij met topploegen UDO/Oegstgeest en SJZ op ooghoogte kunnen strijden. Het is niet anders. Wij supporters hebben nog twee keer de kans om jullie ‘aan het werk’ te zien en daarbij volop te genieten. Over 14 dagen uit tegen ASC en een week later uit tegen Lisse. Hopelijk gaan jullie dan ook weer stunten.