HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO19-1 : Verschil van dag en nacht

Verschil van dag en nacht

FC Rijnvogels JO19-1 : Blauw-Zwart JO19-1 2:0 (2:2)

Aan het einde moeten de Rijnvogels nog blij zijn met een schamel puntje. Op een sterke eerste helft volgen dramatische tweede 45 minuten. Een katachtige reflex van goalie Julian in de laatste minuut voorkomt een zure nederlaag. Maar ook zo staan de gezichten van de gastheren strak na het onverklaarbare verval na de pauze.

Vandaag de return tegen Blauw-Zwart uit Wassenaar. De heenwedstrijd verloren wij vrij kansloos met 3:0 maar de laatste weken wijst de vormcurve van de vogels naar boven en dan komt een op papier sterke tegenstander op het juiste moment. BW staat derde op de ranglijst waar de Rijnvogels op de zesde plek bivakkeren. Het kampioenschap is sinds een week beslist dus behalve om de eer zijn er geen belangen. Dat zou je na 90 minuten niet denken als je de scoreverloop en vooral het ‘opvallende gedrag’ van de begeleiding en sommige aanhangers van BW als maatstaf neemt (later meer hierover).

De manschappen van Fred en Ingmar beginnen met Jan en Jean-Paul (JP) uit de B1 in de basis voortvarend (Aron is nog niet fit en Sten, Feroz, Kevin vM en Wesley beginnen op de bank). BW mist vermoedelijk een paar spelers want moeten het op het hoofdveld van de Kooltuin de hele wedstrijd met exact 11 man doen. Dat komt hun spel in eerste instantie niet ten goede. Het is de thuisploeg die gesteund door een strakke wind in de rug gelijk het initiatief neemt en in alle linies de duels wint. Fred  heeft voor een 4-4-2 opstelling gekozen waarbij Revano en Marvin voorin veelvuldig van posities wisselen. Het eerste gevaar komt al na 5 minuten als na goed doorzetten van Marvin en Bob Revano de openingstreffer lijkt te scoren maar in buitenspelpositie staat. BW komt slechts af en toe in de buurt van onze zestien maar als JP korter op de lopende nummer 6 van BW speelt ebt ook dit gevaar weg. De vogels spelen steeds beter en na een fijne combinatie is Bob heel dicht bij de 1:0 maar ketst de bal tegen de lat. Even later een flitsende aanval over rechts. Tom bedient Marvin die de bal uit de lucht neemt en dit keer de pal raakt. Gelukkig is drie keer scheepsrecht en kan Revano halverwege de eerste helft na een corner van Marvin de bal via de onderkant van de lat over de lijn werken (nee, doellijntechnologie was hier niet nodig, de bal stuitert duidelijk zichtbaar achter de lijn).

Bij een schitterende combinatie op links stuurt JP even later met een geniaal pass de hele achterhoede van BW het bos in en zorgt voor een vrije doortocht van Marvin. Onze goalgetter blijft koel en scoort de dik verdiende 2:0. Na weer zo’n fraaie aanval valt op slag van rust bijna de 3:0 maar Tom komt bij de tweede paal en vlak voor de doellijn net niet goed uit met zijn passen. Een dure misser, zo zou later blijken.

Fred kiest in de pauze ervoor om vooralsnog niet te wisselen. BW heeft nu de wind in de rug en probeert gelijk druk te zetten. Het lijdt nog niet onmiddellijk tot kansen maar al snel wordt duidelijk dat de thuisploeg de draad kwijt is. De passing is slordig met veel balverlies op het middenveld als gevolg. BW wint nu ook meer directe duels en wij komen amper nog aan voetballen toe. Zoals vaker dit seizoen sluit er in alle linies onzekerheid in de ploeg. Ballen worden hectisch weggeslagen of direct ingeleverd. Zo bouw je de tegenstander op. Een corner halverwege de tweede helft waarbij een BW speler geheel vrij staat in onze zestien en dichtbij mag inkoppen zorgt voor de aansluitingstreffer. Fred reageert en brengt eerst Sten, Wesley en Kevin en later ook Feroz. Maar het gaat steeds minder. Ondanks twee terechte tijdstraffen voor BW spelers (voor mopperen tegen de scheids en vasthouden van de doorgebroken Bob) komen de vogels niet meer terug in de wedstrijd. Uiteindelijk scoort BW na balverlies rond onze eigen zestien de intussen verdiende gelijkmaker. De vogels zetten nog een keer aan maar een schot van Marvin wordt geblokkeerd en in de tegenstoot is de paniek in onze zestien compleet en is een wereldredding van Julian nodig om dat ene puntje vast te houden.

Over 90 minuten gezien een terechte uitslag in een wedstrijd met twee gezichten. Jan en JP: prima gespeeld, bedankt voor jullie inzet. Jammer alleen dat de begeleiding van BW zich de gehele tweede helft van hun lelijkste kant laat zien. Het is bijna lachwekkend als het niet zo zielig zou zijn. Werkelijk elke beslissing van de arbitrage wordt van afkeurend commentaar voorzien en persoonlijke beledigingen behoren dan ook tot het repertoire van deze ‘heren’. Goed om te zien dat zich de meeste spelers van BW door dit kinderachtige gedrag niet laten opjagen en met sportieve middelen voor de overwinning strijden. Maar ik heb met ze te doen als je bedenkt dat je als speler een heel jaar met dit brok verontwaardiging zit opgeschept. Mijn tip: laat de jongens lekker voetballen en beheers je een beetje. Je hebt immers een voorbeeldfunctie.

Volgende week ontvangen wij de kersverse kampioen SJZ. Aftrap op de Kooltuin is  om 12.30 uur.

Vrolijke Pasen

Frank

16/04/2017


Alle wedstrijdverslagen van JO19-1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media