JO19-1 verliest met opgeheven hoofd

SJZ JO19-1 : FC Rijnvogels JO19-1 4:1 (1:0)

Na meer dan een uur met een man minder spelen valt er vandaag niets te halen in Zoeterwoude tegen de nummer 2 op de ranglijst. Ondanks de nederlaag kunnen de overige spelers zich weinig verwijten. Vooral ook de vier spelers uit de JO17 (zeg maar B1) hebben het prima gedaan. Maar in het fysieke geweld van deze tegenstander komen wij vandaag duidelijk te kort.

Op een koude dag in februari moeten wij de inhaalwedstrijd tegen het sterke SJZ spelen. Uit onbekende redenen werd deze pot in oktober verplaatst en dan juist na een weekend dat er meerdere Rijnvogels met vakantie zijn. Überhaupt is het pas de derde (!) wedstrijd in 2017 voor de vogels. Zo bouw je geen spelritme op. Laten wij hopen dat wij nu elke week spelen en het elke week een stukje beter gaat. Zonder keeper Julian, Marvin, Job en Sten maar met keeper Pieter, Jan, JP en Lasse (allen JO17) reizen wij africhting Leiden. Voor de derde keer sinds september. In de bekerpoule speelden wij onze beste wedstrijd van het seizoen en wonnen verdiend met 5:2. In de laatste bekerronde tegen JO19-2 ging het een stuk moeiliker en wonnen wij uiteindelijk na penalty’s. In de competitie staan wij echter een straatlengte achter onze huidige tegenstander. Het zal dus een lastige wedstrijd worden.

Toch doen wij het na de aftrap prima. Max organiseert de achterhoede en met een stevige bries in de rug van de vogels is het een open wedstrijd. SJZ heeft meer balbezit maar behalve een kopbal na een vrije trap worden zij de eerste 20 minuten niet gevaarlijk. Daarvoor heeft uitblinker Kevin eveneens al een goede kopkans na een corner van Revano. Onze invalkeeper Pieter laat zien dat hij prima mee kan voetballen en over een goede trap beschikt. Ook Jan als linksachter en JP links op het middenveld spelen prima. Aron heeft het lastig in het centrum waar hij het vaak tegen drie man moet opnemen. Jammer dat een schot van Tom na een vlotte aanval de juiste richting mist. SJZ komt na 20 minuten toch op voorsprong. Een afstandsschot ketst tegen de onderkant van de lat. De rebound zou eigenlijk voor ons moeten zijn maar wij krijgen de bal niet weg en uit de kluts gaat die dan toch nog in. Balen.

Even later wordt Revano onderuit geschoffeld. Zijn tegenspeler raakt hem ook nog toen hij op de grond ligt. Revano trapt als reactie na waarop hem de SJZ speler nog een duw geeft. Ja, en dan zie je dat je uit speelt. Revano krijgt (terecht) een rode kaart (stom, stom, stom) maar zijn tegenstander (die de overtreding begaat, hem raakt toen hij op de grond ligt en daarna nog een duw uitdeelt) blijft volledig onbestraft. Minimaal een gele kaart voor de thuisploeg was hier op zijn plaats geweest. Met 1:0 achter en 60 minuten lang met een man minder wordt het een onmogelijke opgave. Wij halen nog wel de rust zonder verdere schade maar vlak daarna is het al raak. Gedragen door de steeds sterker aanwakkerende wind vliegt een afstandsschot onhoudbaar in de kruising. Het is nu alleen nog maar tegenhouden voor de Rijnvogels. Toch knap met hoeveel inzet de achterhoede zich staande houdt. SJZ weet nog twee kansen te verzilveren maar daar blijft het de laatste 20 minuten bij. Een mooie rush van Wesley op rechts zorgt zelfs nog voor gevaar in de zestien van SJZ. Met Max nu meer op het middenveld komen wij tot een paar aanvallen waarvan de laatste de mooiste en succesvolste is: Lasse speelt Max in het midden aan en die chipt de bal met veel gevoel in de loop van de opstormende Kevin. Met een fijne lob over de keeper redt Kevin de eer voor de vogels. Waarom deze mooie treffer niet op voetbal.nl en op onze eigen uitslagensite vermeld staat (daar staat 4:0) is mij een raadsel.

Een kansloze nederlaag vandaag. Maar ondanks de uitzichtloze situatie na de rode kaart hebben jullie nooit het hoofd laten hangen en hard voor elkaar gewerkt. Mijn complimenten voor deze instelling. Wij krijgen nog een revanche waar wij thuis (en dan hopelijk op volle sterkte) iets recht kunnen zetten.

Aanstaande week de volgende bekerronde. Wij zijn anders dan eerder vermeld toch pas in de achtste finale aanbeland. Van de KNVB moet je na de bekerpoule met 7 wedstrijden nogmaals 6 (!) wedstrijden winnen om aan het einde van de rit de beker te winnen. Ongelofelijk. Het lijkt makkelijker de Champions League te winnen dan deze beker. Enfin, wij bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. Eerst de uitwedstrijd tegen JO19-1 van Sportclub Monster, een onbekende voor ons, maar gezien de ranglijst in hun poule zeker sterke tegenstander. De aftrap in het Westland is om 14.45 uur. Succes cupfighters!