JO19-1 vergeet cadeau uit te pakken

UVS JO19-2 : FC Rijnvogels JO19-1 3:3 (0:1)

Na de zeperd van afgelopen week willen de Rijnvogels vandaag het een en ander rechtzetten. Ondanks een goed begin lukt dit echter niet. Diep in de blessuretijd wordt een kleine voorsprong alsnog uit handen gegeven. De derde wedstrijd op rij die de vogels niet winnend kunnen afsluiten. Met twee tegen tegenstanders in het vooruitzicht wordt het tijd om de juiste vorm weer te vinden.

Op een goede trainingsweek volgt vandaag de uitwedstrijd tegen UVS op sportpark De Kikkerpolder in Leiden. Ze zijn daar met een heuse verbouwing bezig. Langs het nieuwe hoofdveld is een nieuwe tribune in aanbouw die ook bij de Rijnvogels niet zou misstaan. Alleen jammer van het vele hekwerk rond de velden. Enfin, de supporters hebben om half elf hun plekken rond het veld gevonden en de wedstrijd kan op een ijskoude herfstochtend beginnen. Gedreven komen de vogels uit de startblokken. UVS komt amper over de middenlijn en al na twee minuten mist Sten slechts twee schoenmaten als hij in de zestien voor de keeper opduikt. Een paar vlot lopende aanvallen leveren kleine kansjes op voordat het na ruim 20 minuten eindelijk raak is. Gert komt weer eens goed op en verzorgt een perfecte voorzet die Sten knap voor de 0:1 inkopt. De vogels gaan door en hebben goede kansen op de 0:2 (o.a. Marvin met een schitterende omhaal). Als Aron na een solo door de UVS verdediging pootje wordt gelicht geeft de prima fluitende scheidsrechter van dienst terecht een pingel. Marvin scoorde een week geleden van 11 meter maar ziet zijn schot deze keer naast vliegen.

Je zou denken niets aan de hand want de Rijnvogels zijn heer en meester op het veld. Maar met het zelfvertrouwen is het op het ogenblik niet al te best gesteld en zo heeft deze domper toch zijn uitwerkingen. Wij beginnen steeds vaker verkeerde keuzes te maken. Wachten met schieten als er tijd en ruimte voor is en juist overhaast afdrukken als een pas op een medespeler zinvoller is. UVS krijgt ineens ook een grote kans als wij achterin een mannetje te kort komen. Julian voorkomt met een geweldige save de gelijkmaker.

Als dit maar niet de voorbode voor de tweede helft is. Helaas, dat is die wel. Van ons goede spel naar voren met vroeg druk zetten op het middenveld komt na rust niet veel meer terecht. Toch valt vlak na de thee de 0:2 als Aron als enige in een boogbal van Bob gelooft en deze slim binnentikt. Dit is de fase waarin UVS moet komen en wij ruimte zouden krijgen om te counteren om de wedstrijd te beslissen. Maar wij verspelen in alle linies steeds vaker de bal en bij een van deze situaties profiteert UVS in de omschakeling en scoort de 1:2. Hier blijft het lang bij waarbij wij nog amper gevaarlijk worden en UVS een paar keer dicht bij de gelijkmaker is. Tien minuten voor tijd valt deze dan ook door een kopbal na een vrije trap. Weer wordt er niet goed mee gesprongen en staan twee tegenstanders helemaal vrij. Het kan zomaar nog de goede kant op gaan als Feroz alert op een cadeau van de UVS keeper reageert en in de 90ste minuut de 2:3 binnenschiet. Maar diep in blessuretijd laat uitgerekend de zo betrouwbare Joep zich de bal aan de zijkant ontfutselen en staan wij achterin ineens met 2 tegen 4. Julian is kansloos op de schuiver van een UVS aanvaller in de verre hoek. Onze beste speler vandaag Kevin van Duijn krijgt in de ‘dying seconds’ nog een grote kopkans maar hij vindt de goal niet.

Zo wordt er gelijk gespeeld tegen een tegenstander die wij op basis van ons voetballend vermogen net als in de beker (toen 7:0 voor de Rijnvogels!) zouden moeten verslaan. Vandaag dus de derde teleurstelling op rij. Maar mannen, blijf er voor gaan en erin geloven. Er zit veel meer in. Dat hebben jullie al diverse keren laten zien. Weer goed en geconcentreerd trainen deze week en dan de lijn van de eerste helft vandaag tegen het sterke Lisse negentig minuten lang doortrekken. Dan moet het goed komen. Succes ermee.