HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO19-1 start sterk in bekertoernooi

FC Rijnvogels JO19-1 : UDO/Oegstgeest JO19-2 7:2 (2:0)

Het gezegde ‘op een slechte generale volgt een sterke première’ wordt vanochtend door het team van Fred en Ingmar weer eens bevestigd. Na een rommelige en zwakke laatste oefenpartij een week geleden presenteerde zich de ploeg vandaag in een heel anders jasje. Overtuigend worden de jongens van de aanstaande fusieclub uit Oegstgeest met grote cijfers naar huis gestuurd.

De selectie van de Rijnvogels komt uit de oude A1, A2 en B1. Misschien dat daarom in de meeste oefenpotjes het spel weinig samenhang kende. Men moest blijkbaar nog aan elkaar wennen. De samenstelling van de nieuwe JO19-1 heeft bovendien de nodige aanpassingen gekend. Meerdere spelers zijn tussentijds afgehaakt (gestopt of naar een vriendenteam gegaan). Daarvoor is Kevin van Duijn als versterking aan de selectie toegevoegd. Enfin, uiteindelijk hebben de trainers dit seizoen 15 man tot hun beschikking: Julian (keeper), Kevin (2x), Max, Gert, Revano, Marvin, Bob, Joep, Nordin, Feroz, Sten, Tom, Niels en Aron.

Vandaag waren die echter niet allemaal beschikbaar. Wij misten Tom, Niels en Aron. Met een ‘kleine bank’ wordt om 12 uur op het snikhete veld 2 afgetrapt. Tegen een bijzondere tegenstander: de fusie tussen de twee clubs uit Oegstgeest is aanstaande en om een begin te maken heeft men besloten om de JO19-teams alvast samen te laten spelen. Wij spelen tegen het tweede team. Over de uiteindelijke clubkleuren en het tenue is men blijkbaar nog niet uit en zo koos men voorlopig voor het neutrale zwart.

Vanaf de aftrap nemen de Rijnvogels direct het initiatief. De terugkeer van Bob op het middenveld doet de ploeg goed. Dat hij de voorbereiding grotendeels moest missen, is niet te zien. Ook de rest lijkt gewild de zure smaak van de nederlaag van afgelopen week gauw weg te spoelen. De vogels winnen bijna alle duels en zoeken gretig de weg naar de goal. Amper tien minuten gespeeld en er volgt al loon naar werken. Kevin (van Duijn) stuurt met een prima pass Sten de diepte in. Sten is veel sneller dan zijn tegenstander en rondt na goed doorzetten rustig af. De gewenste snelle voorsprong. Ondanks dat wij veel sterker zijn en een paar goede kansen krijgen (Joep, Feroz) duurt het lang voordat de 2:0 valt. Dit keer is het Marvin die na een steekbal van Joep kan scoren. Dit is ook de ruststand.

Max en Kevin hebben in de eerste helft blessures opgelopen en kunnen (voorlopig) niet verder. Wesley en Nordin (al voor rust) komen in de ploeg. Fred moet wat omzettingen voornemen. Max komt later toch weer in maar nu op het middenveld. Enfin, dit alles gaat gelukkig niet ten koste van ons spelpeil want die blijft hoog. De ene na de andere snelle aanval wordt opgezet en anders dan de uitslag laat vermoeden gaan wij nog slordig met de kansen om. Maar er worden ook een paar erg leuke doelpunten gescoord. Wat te denken van de 3:0 als Revano zijn tegenstander ‘op een bierviltje’ uitspeelt en perfect vanaf de achterlijn op de meegelopen Joep voorgeeft (een “45er”). Joep schiet de bal vervolgens droogjes in de touwen. Marvin, Sten, Joep (allen met hun tweede) en Nordin (na een paar mislukte pogingen lukt het hem eindelijk wél; op grond van zijn spel en inzet dik verdiend) brengen de score op zeven. UDO/Oegstgeest redt de eer door ook twee keer raak te schieten. Toch even wat concentratieverlies achterin bij de vogels.

Kortom: een sterke teamprestatie levert de eerste drie punten in het bekertoernooi op. Het vertoonde spel, de inzet en gedrevenheid van de hele ploeg bieden perspectief. Kijken wat deze overwinning tegen een tegenstander die duidelijk nog zoekende is waard is. Volgende week weten wij meer als de Rijnvogels naar buurman Valken JO19-1 afreizen. Aftrap is om 14.30 uur.

Afsluitend hét enige minpunt van deze middag: Wesley Heemskerk heeft besloten om met onmiddellijke ingang zijn voetbalschoenen voorgoed op te bergen en te stoppen. Hij kan het komende jaar zijn sportopleiding in Haarlem waarbij hij ook twee dagen per week stage bij een andere vereniging moet lopen niet meer combineren met selectievoetbal. Een groot verlies voor de ploeg van Fred en Ingmar. Om het afscheid nog moeilijker te maken speelde Wes vandaag bij zijn invalbeurt na rust nog eens een wereldpartij. Maar liefst drie assists die tot een doelpunt leidden kwamen van zijn snelle benen. En dan zit hij na zijn ernstige knieblessure van vorig jaar nog maar op 70%… De talloze rushes in turbotempo aan de rechterkant zullen wij bij de Rijnvogels in de toekomst moeten missen. Erg jammer dat je niet door kan gaan. Gelukkig heb je je voetbalcarrière vorig jaar met het geweldige kampioenschap van de A1 kunnen afsluiten. Wes, het gaat je goed en veel succes gewenst met het vervolg van je opleiding.

Frank

28/08/2016


Alle wedstrijdverslagen van JO19-1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media