JO19-1 snoept punt af van koploper

FC Rijnvogels JO19-1 : UDO/Oegstgeest JO19-1 2:2 (1:1)

In de eerste wedstrijd in 2017 behalen de Rijnvogels enigszins verrassend een verdiend punt op eigen veld. Fusieclub UDO/Oegstgeest had tot nu toe de volle buit binnen gehaald maar blijft vandaag op een gelijkspel steken. Een (terecht gegeven) penalty vlak voor tijd moest aan te pas komen om een nederlaag van de koploper te voorkomen.

Een flinke hagelbui verandert sportpark De Kooltuin ruim een uur voor de wedstrijd in een mooi winterlandschap. Even lijkt het feest niet door te kunnen gaan want de lijnen zijn op het hagelwitte veld amper te zien. Scheidsrechter Arie Kuijt oordeelt echter dat het veld bespeelbaar is en zo rolt de bal even later.

De vogels hebben veel minder last van de gladde ondergrond. Al in de 5e minuut krijgt Sten een goede kans maar zijn vizier staat nog niet op scherp en hij mikt te hoog. UDO/Oegstgeest komt niet in zijn ritme. De verdienste van een fel Rijnvogels dat de tegenstander continu dicht op de huid zit en aangevoerd door wervelwind Bob regelmatig ballen afpakt. Ook de verrassende Rijnvogels linksback heeft zijn tegenstander in de tang. Het is niemand minder dan Wesley die aan het begin van het seizoen wegens studieverplichtingen moest afhaken. Nu loopt hij stage bij Fred en is hij ook als speler weer beschikbaar. Met zijn snelheid is hij een extra wapen in ons spel. Bij de verdiende 1:0 na ruim een kwartier is hij echter niet betrokken. Niels speelt Nordin aan en die vindt Tom op het middenveld. Tom, die sowieso sterk speelt vandaag, verstuurd een weergaloze pas op de doorgelopen Nordin. Nordin scoort beheerst de openingstreffer.

UDO/Oegstgeest is nu wakker en het veld is in de loop van de eerste helft ook steeds beter geworden. Ze zetten nu wat eerder druk maar komen in eerste instantie niet tot kansen. Vlak voor de rust valt bijna de 2:0 maar de boogbal van Marvin ketst tegen de kruising en vliegt het veld weer in. Wat een pech. In de tegenstoot kan de linksbuiten van de achterlijn terugleggen en wordt de bal in het midden beheerst ingeschoten. Erg jammer en op een zeer ongelukkig moment nog ook.

In de eerste helft zijn Kevin van Duijn en Revano al ingevallen. Na de pauze laat trainer Fred ook Feroz en Aron invallen. Alleen Gert moet aan de zijlijn blijven staan na een akkefietje met de scheids. En dat tijdens de pauze….

UDO/Oegstgeest speelt nu met de wind in de rust en omdat de vogels nog even niet bij de les zijn moet Julian ons al in de eerste minuut met een fantastische redding voor een achterstand behouden. De Rijnvogels herpakken zich en de wedstrijd is na dit korte offensief van de gasten weer in evenwicht. De grootste kans in het volgende kwartier is voor UDO/Oegstgeest als de linksbuiten en vlammend schot lost en de paal raakt. Ook wat da betreft staat het nu 1:1. Maar daar blijft het niet bij. Nadat Sten eerst een gigakans laat liggen straft hij halverwege de tweede helft een misverstand tussen keeper en laatste man genadeloos af. 2:1. Yes, wij staan weer voor. Onze tegenstander gooit nu alles op de aanval. Maar onze middenvelders en onze achterhoede verzet bergen aan werk en wij geven slechts sporadisch kansjes weg. En als er eens een bal doorkomt lijkt Julian niet meer te kloppen vandaag.

Aan de overkant lijkt de beslissing te vallen: na een rappe sprint van Sten op rechts raakt Marvin de bal helaas niet zuiver. Acht minuten voor tijd komt de koploper toch nog op 2:2. Max blokt een schot in de zestien met zijn handen en de scheids kan niet anders dan een pingel geven die feilloos wordt binnengeschoten. In de laatste minuten is het nog een paar keer spannend maar met het nodige vliegwerk houdt de thuisploeg het verdiende gelijkspel vast.

Proficiat mannen. Een prestatie waarop er kan worden gebouwd. Jammer van de ruis op de lijn in de eerste helft. Misschien iets minder praten en de aanwijzingen van de trainer gewoon accepteren. Jullie inzet en teamgeest waren in ieder geval geweldig vandaan. Volgende week geen competitie. Op woensdag wel een oefenwedstrijd diep in de Bollenstreek uit en tegen Hillegom. Geplande aftrap is om 20 uur.