HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO19-1 naar halve finale na penalty-thriller

JO19-1 naar halve finale na penalty-thriller

SJZ JO19-2 : FC Rijnvogels JO19-1 4:6 na penalty’s (1:1; 0:1)

De cupfighters van de Rijnvogels beslissen met vijf penalty’s de kwartfinale van het bekertoernooi. Na een zwakke tweede helft waarin de verdiende voorsprong van voor der rust wordt weggegeven blijven de schutters uit Katwijk cool en scoren allemaal. Eén SJZ speler schiet zijn pingel naast en dat wordt de thuisploeg fataal. Gert-ik-heb-nog-nooit-een-penalty-genomen maakt geen fout en de ontlading aan de kant van de vogels is groot. Op naar de halve finale.

In de competitie zitten de Rijnvogels samen met SJZ JO19-1 in de promotiepoule. De loting in de kwartfinale heeft ons aan het tweede team gekoppeld. Ze staan in hun poule in de 2e klasse op het ogenblik laatste. Op papier zijn de bezoekers dus de favoriet. Maar dit is de beker en dan zeggen dit soort bespiegelingen vooraf eigenlijk helemaal iets. Zonder Sten, Kevin vM en Wesley (en Ingmar) beginnen wij aan het karwei. Gauw wordt duidelijk dat de thuisploeg zeer gemotiveerd te werk gaat. Voetballend houdt het niet over maar de inzet is groot en ze blijven maar lopen. Toch voetballen de vogels makkelijker en de eerste kansen bieden zich aan. Revano komt twee keer in de zestien vrij maar kan het net niet vinden. De 0:1 na een kwartier is dan het logisch gevolg van de overmacht. Na snel uitverdedigen verlengt Marvin de bal met één vloeiende beweging en kan Aron alleen op de keeper afstormen. Beheerst rondt hij de counter af. De Rijnvogels vergeten daarna de voorsprong uit te bouwen. SJZ hanteert vaak de lange bal richting de twee grote spitsen voorin. De meeste duels winnen Joep en Max maar na een half uur spelen wordt Max toch een keer in een een-tegen-een duel geklopt en gaat de midvoor alleen op Julian af. Onze goalie, die van hoofdtrainer Hein van Heek deze week in een oefenpot 20 minuten onder de lat  van het eerste elftal mocht staan, geeft echter geen krimp en komt als winnaar uit dit duel. Wel een waarschuwing en het teken dat de buit hier nog lang niet binnen is.

Helaas drukt de scheidsrechter weer zijn stempel op de partij. In de eerdere bekerwedstrijd tegen SJZ was hij ook al zo nadrukkelijk aanwezig en floot, nou ja, ‘eigenwijs’. En hij blijft zijn lijn ook vandaag trouw. Buitenspelsituaties beoordeelt hij op 30 meter afstand (hij fluit geregeld terwijl de grensrechter die er veel beter voorstaat niets aangeeft) en haalt met zijn commentaren en maniertjes het bloed onder je nagels vandaan. In de eerdere partij leidde dit al tot meerdere uitsluitingen aan onze kant en ook nu strooit de goede man weer met tijdstraffen en rode kaarten. Onze aanvoerder Bob kan niets goeds doen in zijn ogen en als Bob uit frustratie de bal een keer wegschiet kan er een vermaning er absoluut niet vanaf. Ook Gert wordt na een duel om de bal voor een lichte overtreding voor 10 minuten eruit gestuurd (een charge op Joep vlak voor tijd moet volgens de scheids blijkbaar wel kunnen). En vlak voor tijd bestraft hij geruzie tussen Bob en zijn tegenstander met onmiddellijk rood. Dat zelfs trainer Fred de prent na commentaar op deze beslissingen krijgt voorgehouden zegt eigenlijk al alles. De man voelt deze sportieve wedstrijd helaas totaal niet aan en weet zich allen met karten te helpen. Erg jammer.

Zo spelen wij de meeste tijd na rust met een man minder. Maar dat is niet de reden dat er in de 30 minuten na de pauze niets meer lukt. Feroz en Nordin zijn het veld ingekomen maar zij worden voorin amper bereikt. De passing van achteruit en op het middenveld is erg slordig en wij verliezen steeds meer persoonlijke duels. SJZ ruikt bloed en komt tot de ene kans na de andere. Julian kan zijn doel lange tijd schoonhouden maar een kwartier voor tijd is het raak als de rebound na weer een redding van Julian wordt benut. Marvin komt het veld weer in en pas nu beginnen ook wij weer te voetballen. Nordin kan twee keer rechts doorbreken maar vindt in het midden geen afnemer voor zijn voorzet. Aron is nog een keer gevaarlijk maar dan is ‘schluss’ en moeten penalty’s de beslissing brengen. Het thuispubliek op de tribune leeft nu intens mee. Marvin, Kevin vD, Revano, Feroz en Gert zijn de schutters aan Rijnvogels kant. Revano scoort via de onderkant van de lat (mazzeltje) maar voor de rest zitten ze allemaal strak in. Omdat nummer 4 van SJZ mist zijn de vogels de gelukkige winnaars.

Gauw vergeten deze pot. Willen wij de finale halen moeten wij een stuk beter spelen. Nu even afwachten wie onze tegenstander wordt en volgende week de draad weer oppakken in de competitie (om 14.30 uur thuis tegen Blauw-Zwart).

Frank

05/02/2017


Alle wedstrijdverslagen van JO19-1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media