JO19-1 mist stootkracht

Blauw-Zwart JO19-1 : FC Rijnvogels JO19-1 3:0 (2:0)

Parallel met de moeilijke periode die de hoofdmacht van de Rijnvogels de laatste weken mee maakt zit ook JO19-1 in de hoek waar de klappen vallen. Ook vandaag verlaten de vogels moegestreden en met lege handen het veld. Een effectiever elftal uit Wassenaar dat na een vroege voorsprong 85 minuten lang slim op de counter speelt troeft de fouten van de ploeg van Fred en Ingmar genadeloos af.

Op een waterkoude en druilerige dag kunnen de Rijnvogels geen potten breken op sportpark “de Schulpwei”. Al na vijf minuten zorgt de eerste de beste aanval van de thuisploeg voor de 1:0. Wij dekken in de zestien op twee meter afstand en de kleine aanvaller van Blauw-Zwart zegt ‘bedankt’ en kopt een voorzet volkomen vrijstaand in. En dat is precies het verschil tussen beide teams. Waar wij voetballend zeker niet onderdoen voor deze tegenstander maken wij een paar fouten achterin en worden deze ook gelijk benut. In het vervolg van de eerste helft hebben de Rijnvogels zelfs het beste van het spel. Maar als het dan een keer gevaarlijk wordt voor de goal van de lange keeper zijn wij te besluiteloos en kunnen het net niet afmaken. Bob heeft na een mooie steekpass de uitgelezen kans op de gelijkmaker maar schiet tegen de keeper aan. En een minuut later verliezen wij de bal na een ingooi knullig op eigen helft en rondt de aanvaller deze buitenkans wél koeltjes af. In plaats van de verdiende 1:1 te scoren staan wij 2:0 achter. Goed dat de vogels het hoofd niet laten hangen en aanzetten om nog voor de pauze dichterbij te komen. Maar wat wij ook proberen het lukt niet. Als een strak schot van Max vlak voor de pauze van de sterke goalie ternauwernood over de lat wordt getikt krijg je als toeschouwer al het gevoel dat het erg lastig zal worden om vandaag te scoren.

En dat blijkt ook na rust. Hoewel wij meer balbezit hebben en meer naar voren spelen is het Blauw-Zwart dat na lange trappen van de keeper gevaarlijk is. Dankzij een paar sterke reddingen van Julian blijven wij nog lang hoop koesteren. Maar als Marvin van dichtbij weer niet het goal vindt en even later Blauw-Zwart een counter succesvol afsluit is het pleit beslecht. Ik vrees dat wij net als vorige week nog een uur hadden kunnen doorspelen en nog niet hadden gescoord. Helaas, het is op het ogenblik niet anders.

Toch een compliment voor jullie tomeloze inzet. Jullie geven alles en er komt een moment dat de ballen er weer invliegen. Zoals in de beker in september en oktober. En laat uitgerekend volgende week de volgende bekerronde op het programma staan. Tegen Foreholte JO19-3 dat eveneens in de 2e klasse uitkomt en in de eigen poule koploper is zal het zeker niet makkelijk worden. Maar het zou erg fijn zijn als wij het voetbaljaar 2016 met een overwinning zouden afsluiten en in het toernooi overwinteren. Aftrap is om 12.15 uur. Come on guys, go for it!