JO19-1 maakt het zichzelf moeilijk

FC Rijnvogels JO19-1 : Voorschoten JO19-2 3:2 (1:1)

Ondanks geschatte 70% balbezit en een dozijn aan kansen blijft het spannend tot de allerlaatste minuut. De vogels vergeten de wedstrijd veel eerder te beslissen maar houden uiteindelijk drie dik verdiende punten op De Kooltuin. Aanvoerder Bob is met twee mooie treffers de gevierde man bij de equipe van Fred en Ingmar.

Vandaag wordt er bij de Rijnvogels weer ‚ eepersbingo’ gespeeld. Door allerlei blessures van keepers in de heren selectieteams staat Julian deze zaterdag in het tweede elftal onder de lat (in de reserve hoofdklasse, alstublieft!). Eerst wordt door de trainers nog aan een experiment met onze linksbuiten Marvin gedacht maar gelukkig is Rob, het broertje van Tom, bereid ons uit de brand te helpen. Rob speelt bovendien een foutloze pot en draagt zijn steentje bij aan de overwinning. Behalve Julian zijn ook Feroz en Niels afwezig. Daarentegen kan Kevin van Milt eindelijk weer wedstrijdminuten maken. Hij staat zelfs in de basis.

Nadat scheidsrechter Arie Kuijt om kwart voor één voor het eerst fluit zien de toeschouwers een rommelige eerste helft. De Rijnvogels hebben het beste van het spel en Voorschoten houdt veel mensen achter de bal. Net als in de uitwedstrijd verlaten zij zelden de eigen stelling en zijn ze vooral in het voorkomen van een tegendoelpunt geïnteresseerd. En dat lukt vrij aardig. De strakke wind maakt verzorgd voetbal vrij lastig en omdat het baltempo vaak te laag ligt komen de vogels zelden gevaarlijk voor de goal. Na wat kleine kansjes is er in de 22e minuut ineens een flitsende actie: Marvin speelt Aron op randje zestien aan. Die draait goed weg bij zijn tegenstander. Waar iedereen een schot verwacht ziet Aron de vrijstaande Marvin in het midden en legt perfect af. Marvin schuift de bal rustig voor de 1:0 in de hoek. Een klasse goal. Diezelfde Marvin maar ook Revano en Gert zijn in het vervolg dicht bij de 2:0 maar missen net het doel. En dan krijg je na slecht verdedigen van een lange bal vlak voor de pauze de deksel op de neus, d.w.z. de gelijkmaker om de oren.

In de pauze is iedereen het erover eens dat de vogels deze pot op basis van hun voetballend vermogen eigenlijk zouden moeten winnen. Met Wesley als linksachter en Revano meer naar voren spelend willen Fred en Ingmar meer druk uitoefenen. Vooral Wesley onderscheidt zich door talloze rushes aan de linker kant. Van hier komt steeds meer gevaar. Halverwege de tweede helft is het Bob die van een meter of 18 verwoestend uithaalt en de goede keeper van Voorschoten klopt. Lang kan de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong. De allereerste aanval van Voorschoten na de pauze wordt goed uitgespeeld zorgt voor de 2:2. Waar wij heel veel energie en kansen voor nodig hebben doet onze tegenstander met minimale inspanning. Dat is zuur. Toch is er vandaag de wil om te winnen voelbaar en zetten de Rijnvogels nogmaals aan. Invaller Sten en Kevin missen helaas in kansrijke positie. Wesley staat tien minuten voor tijd aan de basis van de beslissing. Hij speelt strak in op Bob in het midden en die gaat een één-twee aan met Aron. Oog in oog met de keeper plaatst Bob de bal in de uiterste hoek en via de binnenkant van de paal (hoe lekker is dat?) gaat die erin voor de winnende 3:2. Twee doelpunten van wervelwind Bob maar ook twee geweldige assists van Aron zien de liefhebbers niet elke dag.

In de slotfase kruipt Voorschoten toch nog een keer uit zijn schulp en maakt het de Rijnvogels defensie bij vlagen lastig. Maar de overwinning komt niet meer in gevaar en zo houden de vogels de jongens uit Voorschoten op de ranglijst achter zich.

De finishlijn van het seizoen is inmiddels in zicht. Omdat het bekeravontuur drie weken geleden eindigde zijn er voor dit team nog maar vijf wedstrijden te spelen. Dan houdt het jeugdvoetbal voor een aantal spelers zelfs voorgoed op. Nog vijf keer genieten en alles geven. Jongens, probeer dit wisselvallige jaar met een goed gevoel af te sluiten. Succes boys en trainers!