JO19-1 laat thuis punten liggen

FC Rijnvogels JO19-1 : Ter Leede JO-2 1:1 (0:0)

De eerste thuiswedstrijd van de competitie levert de Rijnvogels niet de gewenst drie punten op. In een spannend duel en tegen een sterke tegenstander wordt vandaag gelijk gespeeld. Daar waar op basis van de kansen in de tweede helft zeker meer heeft ingezeten.

Vandaag speelt JO19-1 op het hoofdveld van onze Kooltuin. Ondanks de kou is het toch prima voetbalweer. Onze mannen lijken zich echter te beraden of zij de kou in willen gaan want ze verlaten tot ongenoegen van de scheidsrechter van dienst van Rijn bijna vijf minuten te laat de cabine. Voordat de pasjescontrole en de gebruikelijke handelingen bij de middenstip zijn verricht is het acht over half twaalf en kan het eindelijk beginnen. Ter Leede heeft al twee wedstrijden gespeeld met wisselend succes. Een ruime zege werd gevolg door een 3:0 nederlaag bij UVS. Even kijken wat ze vandaag in huis hebben. Dat blijkt allesbehalve zwak te zijn. Er zitten een paar goede voetballers tussen en de ploeg speelt moedig naar voren en verstoort vroeg onze opbouw. De combinaties lopen wat vlotter dan bij de vogels en via afstandsschoten worden de gasten ook een paar keer gevaarlijk. Gelukkig loopt een klein foutje van Julian goed af en kan hij de bal alsnog voor de lijn oprapen. De Rijnvogels komen pas halverwege de eerste helft tot een eerste kans. Sten kan op rechts doorlopen maar zijn voorzet vindt niet de juiste afnemer. Een aantal pogingen van Marvin stellen de keeper van Ter Leede eveneens voor problemen en zo gaan wij met de brilstand rusten.

Er moet iets gebeuren om meer druk op de defensie van onze tegenstander uit te oefenen. Bob, Job en Nordin en even later ook Feroz komen in het veld. Gelijk zetten de Rijnvogels Ter Leede meer onder druk en Sten wordt twee keer de diepte ingestuurd. Bij de tweede kans komt hij oog in oog met de keeper maar die weet zijn inzet te stoppen. Ter Leede doet trouwens ook nog goed mee en hun aanvallen zien er meerdere keren gevaarlijk uit. Onze laatste linie is echter attent en geeft eigenlijk de hele tweede helft behalve wat corners geen kans weg. Juist één van deze corners zorgt voor de achterstand: Max weigert in het centrum pardoes de lucht in te gaan en de bal weg te koppen en zo kan zijn tegenstander de bal van dichtbij simpel inknikken. Hij hoeft daarvoor niet eens te springen en dat zegt eigenlijk al genoeg. Een domper voor de mannen van Fred en Ingmar.

Goed te zie dat de mouwen nu echt worden opgetrokken om de eerste nederlaag van het seizoen af te wenden. De druk op het doel van Ter Leede wordt verhoogt en wij krijgen ook kansjes. Helaas ontbreekt het vaak aan de zuivere eindpas en zijn de voorzetten te lang of vliegen achter het doel. Eén van onze vele corners levert een kwartier voor tijd eindelijk de dik verdiende gelijkmaker op. Feroz frommelt de bal vlak voor het doel voor zijn eerste treffer van het seizoen over de lijn. Een doelpunt met een randje want Bob laat zich door de sterke maar irritante keeper van Ter Leede, die al de hele tweede helft aan het tijdrekken is, provoceren en reageert onsportief bij het juichen. De scheids ziet het en geeft terecht een gele kaart. Daar waar wij het momentum denken te hebben en willen doordrukken staan wij nu tien minuten met een man minder. Gelukkig zijn de krachten bij Ter Leede inmideels grotendeels weggevloeid en is hun middel om de Rijnvogels defensie te slopen ‘lange ballen naar voren’. Kevin vD, Job, Max en Gert geven echter geen krimp. Als Bob terug is binnen de lijnen volgt nog een ultieme slotoffensief van de vogels en krijgen wij nog een paar goede kansen. Aron schiet iets te gehaast als hij de bal binnen de zestien krijgt aangespeeld en wordt even later (volgens diverse toeschouwers achter het doel) in de zestien onreglementair gevloerd. De verder prima fluitende scheids wil van een pingel niets weten en laat doorspelen. Marvin en Max hebben nog twee goede schietkansen maar missen bij beide pogingen het doel. Zo blijft het bij een gelijkspel. Na een matige eerste helft waarin Ter Leede sterker was hebben de vogels in de tweede helft het beste van het spel en ook de beste kansen. Maar drie punten zaten er vandaag helaas niet in.

Volgende week een nieuwe kans tegen ASC dat na twee nederlagen in deze spelronde met een klinkende 6:2 overwinning op UVS van zich lat horen. In de beker hebben wij op het nippertje van ze kunnen winnen. Dus gasten, jullie zijn gewaarschuwd. Er vol tegen aan deze week en dan knallen op zaterdag. In deze knotsgekke competitie waar uitslagen van 11:0 en 9:0 voorkomen is volgens alles mogelijk.

Meer actiefoto’s van de wedstrijd staan op de Facebook-pagina van Rijnvogels JO19-1.