JO19-1 in alles de betere

FC Rijnvogels JO19-1 : UVS JO19-2 7:0 (4:0)

Met een klinkende overwinning laten de Rijnvogels zien dat je ook onder moeilijke omstandigheden zoals je de ‘sauna’ op veld 1 van De Kooltuin vandaag wel mag noemen een prima wedstrijd op de kunstgrasmat kan leggen. Het nog ongeslagen UVS wordt 90 minuten lang van het kastje naar de muur gestuurd en komt er met 7 doelpunten nog genadig vanaf. Het had ook zomaar een zege met dubbele cijfers kunnen zijn…

Coach Fred is met vakantie en de honneurs worden vandaag waargenomen door Ingmar en ‘interim’ Gerbrand. Afgelopen week werd uit tegen Valken gelijkgespeeld wat op basis van de vele gemiste kansen als een nederlaag aanvoelde. Vandaag de kans om thuis drie punten te pakken en zich bij de bovenste posities van de ranglijst te vestigen. UVS uit Leiden had zijn eerste twee wedstrijden gewonnen dus de verwachting vooraf was dat dit een lastige klus zou worden. Ondanks de afwezigheid van Gert en Aron (laatste wedstrijd geschorst) gaan de Rijnvogels voortvarend van start. Dat het bloedje heet is schijnt de vogels niet te storen. Het tempo ligt vanaf de aftrap hoog en inzet en gedrevenheid spatten er bij de hele ploeg vanaf. UVS wordt onmiddellijk naar achteren gedrukt en uit bijna alle duels komt een Rijnvogel als winnaar te voorschijn.

De eerste kansen worden nog gemist maar binnen het kwartier is het toch raak. Een afstandsschot van Marvin wordt van richting veranderd en laat de keeper (tevens uitblinker van UVS) kansloos. Met flitsend aanvalsspel volgen de mogelijkheden voor de Rijnvogels elkaar in hoog tempo op. Sten en nog twee keer Marvin schroeven de score tot 4:0 op. De eerste helft is werkelijk om te smullen met baltovenaar Marvin als absolute uitblinker. Hij bezorgd niet allen zijn directe tegenstander het gevoel in een draaimolen te zitten maar bediend ook onze snelle spitsen Sten en Nordin met perfecte passes. De laatste linie van UVS verdedigt op één lijn en voor Marvin (en Max en Kevin vD) lijkt het een koud kunstje om de bal achter de laatste linie van de tegenstander te leggen. Het gevolg is veel gevaar voor de goal van UVS maar ook dat Sten en Nordin bij rust bijna aan de zuurstoffles moeten zo vaak zijn zij in de eerste helft diep gegaan.

In de pauze komen Bob en Feroz in het veld en blijven de vogels de wedstrijd domineren. Het tempo zakt een beetje maar de ploeg blijft goed combineren. Logisch dat de teller niet op vier blijft staan. Marvin scoort eerst nog half vallend zijn vierde van de dag voordat rechtsback Niels na een fantastische pass van Kevin vD aan een sprint van zestig (!) meter begint en perfect afrond. Klasse Niels (en Kevin) en de terechte beloning voor een heel sterke partij. UVS probeert in de tweede helft nog iets aan de achterstand te doen en tenminste de eer te redden maar zelfs een drievoudige kans vlak voor tijd wordt door Julian en ‘reservekeeper’ Kevin vD op de lijn onschadelijk gemaakt. Zo mag Sten met z’n tweede van de dag de eindstand bepalen en blijven de punten in Katwijk. Ook een compliment aan scheidsrechtertalent Mitchel Heemskerk die net als de vogels een hoog niveau haalt en de wedstrijd soeverein leidt.

Gefeliciteerd Rijnvogels met een geweldige teamprestatie. Als jullie zo gedreven en goed gepositioneerd (samen)spelen kunnen wij supporters ons dit seizoen nog op vele mooie dingen verheugen. Misschien al volgende week tegen het altijd sterke ASC JO-19 1. Aftrap is om 12.30 uur thuis op De Kooltuin.