JO19-1 beloont zich niet na goede wedstrijd

FC Rijnvogels JO19-1 : FC Lisse JO19-2 0:2 (0:0)

De ene nederlaag is de andere niet. In een wedstrijd tegen een topteam van de competitie zijn de Rijnvogels bijna de hele wedstrijd de bovenliggende partij maar verzuimt het één van de vele kansen te verzilveren. Weer zit er een gemiste penalty tussen. Lisse profiteert optimaal en gaat tegen de verhouding in met de volle buit naar huis. Zuur voor de vogels maar het vertoonde spel vandaag geeft wel reden tot optimisme.

Waar de Rijnvogels een paar weken geleden de hoop koesterden een rol van betekenis in de competitie te kunnen spelen staan ze na vijf wedstrijden op schamele 5 punten. Dat dit niet het gevolg is van te weinig klasse en niveau heeft de ploeg van Fred en Ingmar vandaag weer eens bewezen. De laatste wedstrijden hebben wij het niveau van de bekerwedstrijden niet kunnen aantippen. Vandaag lukt dat wel. Vanaf het begin wordt er goed gevoetbald en krijgen wij kansen. Marvin zet na twee minuten al de toon als hij de keeper met een strak schot tot een eerste redding dwingt. Er zullen in de volgende 88 minuten nog vele volgen.

Lisse is een fysiek sterk team. Ook zij proberen naar voren te spelen en zo ontspant zich in de eerste helft een heerlijke wedstrijd die op en neer golft. Lisse krijgt binnen het kwartier twee goede mogelijkheden maar ook Julian is met twee reflexen op zijn post. De grootste kansen zijn echter voor de vogels. Na een fijne pass van Max lopt Marvin de bal over de keeper heen maar wordt de bal van de lijn gehaald. Even later is de kans voor Marvin misschien nog groter maar mikt hij te hoog voor een leeg doel. Een bal op de lat, een paar reddingen van de sterke keeper en een paar schoten die net naast vliegen zijn het resultaat van alle pogingen van de vogels voor rust. Maar de verdiende 1:0 wil maar niet vallen.

Het beeld na de pauze is in eerste instantie onveranderd. Met Sten voor Revano en Kevin vD voor Tom spelen wij nog dwingender naar voren. Dan is het achterin oppassen geblazen. Helaas laten wij ons in de 52e minuut kinderlijk eenvoudig door een een-tweetje voor de zestien uitspelen en komen op achterstand. Ondanks enige frustratie gaan de Rijnvogels onverschrokken door. Het schijnt al snel zijn vruchten af te werpen: een duw in de rug van Aron wordt door de scheidsrechter als overtreding in de zestien beoordeelt. Een penalty voor de thuisploeg en de kans op de gelijkmaker. Maar net als afgelopen week lukt het Marvin niet dit buitenkansje te verzilveren. En als wij bij de tegenstoot even niet bij de les zijn valt zelfs de 0:2.

Wat een domper. Het siert de Rijnvogels dat niemand het hoofd laat hangen. Tegen een tegenstander die nu met heel veel man achter de bal blijft volgt de ene goede aanval op de andere. Aron, Sten, Feroz en Marvin zijn allemaal dicht bij een treffer maar de bal wil er gewoon niet in. Een paar keer blijft hij vlak voor de doellijn hangen, een andere keer belandt hij (weer) op de lat. Het wil helaas vandaag niet lukken. Na 90 minuten tempovoetbal met heel veel inzet en geweldige combinaties blijven de vogels met lege handen achter. Dat is jammer maar behalve het missen van kansen kunnen jullie zich niets verwijten. Jullie waren vandaag sterker dan Lisse en hadden meer dan de schoonheidsprijs verdiend.

Volgende week een nieuwe kans om na vier wedstrijden zonder overwinning weer eens drie punten te pakken. Ook zal het uit tegen het sterke Blauw-Zwart uit Wassenaar knap lastig worden. Aftrap is om 14.30 uur. Fijn weekend allemaal.