JO17-2 weet weer wat winnen is!

SVC’08 JO17-2 – FC Rijnvogels JO17-2

Vorige week stonden de velden blank van de regen en hadden ‘onze’ jongens een vrij weekend. Deze week laat koning winter voorzichtig zijn neus zien. Een lekkere nachtvorst zorgt voor een witte deken over de grasvelden. Rijnvogels mocht alweer uit spelen en wel bij SVC’08 JO17-2 in Wassenaar. Een geheel fitte ploeg stond om 11:20 uur aan de aftrap. De tegenstander heeft wisselend succes in de competitie, dus daar moeten we maar gebruik van gaan maken. Na vijf minuten krijgt Rijnvogels een vrije trap. Joey neemt hem en de stuit voor de keeper zorgt er bijna voor dat er een snelle voorsprong is. SVC heeft veel lengte in de ploeg, maar het is Rijnvogels wat het betere van het spel heeft. Mark v.d. Burg gaat goed door over links en geeft de bal voor. Huig neemt de bal aan en schiet prima binnen 0-1. Even later schiet Huig op de paal en ziet Arthur zijn bal voor de lijn gekeerd worden. SVC staat onder druk alleen maakt Rijnvogels het niet af. En dan bij een aanval van SVC vliegt de bal via de rug van Joost zeer ongelukkig in het doel 1-1. Met deze stand gaan we ook rusten.

Na de rust zien we bij SVC nog meer lengte het veld inkomen en bij ons komen Lukas en Luuk binnen de lijnen. Er gaat van SVC meer dreiging uit dan voor de rust, maar verdedigend staat het zeer goed vandaag. Er zijn wat kleine kansen voor Huig en Mustafa die er helaas niet ingaan. Een schot van Lukas zeilt net over de dwarsligger. SVC krijgt kans op kans, maar schieten hem er niet in. Ik zeg tegen de grensrechter “als de oude voetbalwet op gaat dat als hij er aan de ene kant niet ingaat dat wel aan de andere kant gebeurt” we zeer snel zullen scoren. En ja hoor, tien minuten voor tijd maken we de 1-2. Mark H. schiet van afstand over de keeper heen op de lat. De bal stuitert het veld in voor de voeten van Lukas die beheerst de bal in het doel schiet. Rijnvogels zakt in na deze goal en SVC pompt iedere bal de ‘zestien’ in. Het worden lastige tien minuten waarin ‘onze’ keeper Rob een paar geweldige reddingen heeft en Rijnvogels op de been houd. Eindelijk fluit de scheidsrechter af en kunnen er drie punten worden bijgeschreven. Er is door iedereen keihard gewerkt en zodoende een prachtig resultaat behaald. Vol vertrouwen op naar volgende week.