JO17-2: Standaardsituaties nekken JO17-2

FC Rijnvogels JO17-2 – HBS JO17-3

Vandaag was de start van de competitie. Na twee weekjes voetballoze zaterdagen ging de bal weer rollen. Dries heeft besloten per direct te stoppen en zich in de sportschool te gaan ontwikkelen. Hopelijk zien we hem nog wel een keer langs de lijn supporteren. Voor de rest is iedereen aanwezig. Wat zal het avontuur in de derde klasse ons gaan brengen? Belangrijk is denk ik om van jullie eigen kracht uit te gaan en gewoon lekker gaan voetballen. En dat lijken we de eerste helft niet te doen. HBS zit feller op de bal en laat de bal goed rondgaan. Aan Rijnvogels-kant lijkt men ontzag te hebben voor de tegenstander. Rob weet zijn doel schoon te houden bij een aantal schoten richting hem. Bij de eerste corner echter van HBS valt de bal bij de inlopende middenvelder die de bal prima binnenschiet. Even later bij een uitval van HBS verslikt de Rijnvogels verdediging zich in de rappe aanvaller en staat de 0-2 op het scorebord. Rijnvogels blijft gelukkig wel voetballen, al mis ik soms de overtuiging. Bij een volgende aanval van HBS komt de bal bij Rob die de bal wegschiet. Helaas doet hij dat tegen een tegenstander die met een geplaatst schot de 0-3 maakt. Bij een volgende corner is het de lange krullenbol van HBS die alleen maar tegen de bal hoeft aan te lopen. En zo gaan we rusten met 0-4. Voetballend is HBS beter, maar als Rijnvogels iets meer inzet zou tonen was deze grote achterstand niet nodig geweest. In de rust kan de trainer de spelers hierop wijzen. De wissels worden doorgevoerd en de opdracht is in ieder geval meer strijd te leveren.

En na de rust zien we inderdaad een ander Rijnvogels in het veld. Op het middenveld worden de duels gewonnen en zijn het Arthur en Lukas die sterk invallen. Ook Joey die zich meer op het middenveld bevindt is ijverig. Huig en Mustafa hebben het lastig in de voorste linie maar leveren strijd. Achterin staat het prima, daarom is het jammer dat HBS door twee standaardsituaties (corners) de 0-5 en 0-6 weet te maken. Misschien van de week even goed doornemen hoe jullie gaan staan bij corners? In de tweede helft verdienden jullie dit niet in ieder geval. En wat waren we blij met de troosttreffer en zeker op de manier waarop deze werd gemaakt. Arthur ging goed door op de linksback van HBS en veroverde de bal, een tikkie naar Huig die in het vervolg Joey vrij zag staan. En Joey schoot de bal overtuigend binnen. Ondanks het verlies heb ik de tweede helft staan genieten van jullie inzet en voetbal. Probeer dit vast te houden voor de volgende wedstrijden. Het zal lastiger worden dan in de bekercompetitie maar laten we het niet over derde of vierde klasse gaan hebben. Zoals ik al eerder zei “uitgaan van jezelf en strijd leveren met elkaar”. Komt goed mannen.