JO17-2: Rijnvogels schakelt zichzelf uit!

14-01-2017 FC Rijnvogels JO17-2 – Gr.Willem VAC JO17-2

De winterstop zit erop en na een stormachtige week kan er op zaterdag gevoetbald worden. Rijnvogels speelt tegen Graag Willem VAC uit Wassenaar en mag dat op het hoofdveld doen. Voor de supporters niet verkeerd, want er viel af en toe nog wat hagel en sneeuw uit de lucht. Er zijn door o.a. blessures een aantal spelers niet aanwezig. Keeper Danny van de C1 zal het doel verdedigen. De trainings-opkomst was de afgelopen week belabberd. En aan het begin van de wedstrijd zien we een Rijnvogels wat niet scherp aan de wedstrijd begint. Graaf Willem staat binnen 5 minuten op een 0-2 voorsprong. Even later in een fair duel komen Mark H en zijn tegenstander op de grond terecht. Onverklaarbaar dat Mark in een opwelling zijn tegenstander begint te schoppen. Een terechte rode kaart als gevolg. Waarom? Je hebt er jezelf maar vooral ook je elftal mee. Nu werd het een hele lastige opdracht om nog terug te vechten in de wedstrijd. En weer een paar minuten later krijgt Joost geel, dus die kan tien minuten naar de kant. Graaf Willem loopt uit naar 0-4 en dankzij knap keeperswerk van Danny blijft het hier gelukkig bij. In de slotminuten laat Rijnvogels zien echt wel te kunnen voetballen. Mustafa en Arthur combineren met elkaar tot voor het vijandelijke doel, waar de bal helaas naast gaat. Aan de linker kant zijn het Luuk, Lukas en Huig die er doorheen combineren. Dat is het mannen, tikken met elkaar.
Na de rust start Rijnvogels goed. Binnen de minuut ligt de 1-4 bijna in het doel. Met z’n tienen wordt er gestreden al is het geloof bij de meeste wel weggezakt. Te vaak wordt de ‘lange’ bal gebruikt die door de tegenstander wordt opgevangen. Waarom proberen we niet met elkaar te combineren? Dat maakt het voetballen zoveel makkelijker. Dat zou je op de trainingen toch op moet pikken. Halverwege de tweede helft scoort Graaf Willem de 0-5 en dan is het over en sluiten bij Rijnvogels. De man minder situatie gaat opbreken en Graaf Willem schiet er nog 3 bij. Jammer mannen, maar ik denk het verstandig is om even naar jezelf te kijken. Aankomende week weer serieus de trainingsarbeid oppakken en dan zaterdag weer vol aan de bak. Als de voorspelde vorst geen roet in het eten zal gooien.