JO17-2: Overwinning dankzij teamprestatie!

FCR JO17-2: Overwinning dankzij teamprestatie!

FC Lisse JO17-4 – FC Rijnvogels JO17-2

Rust 1-1

Eindstand 1-4

Spelers: Rob, Mark H., Rutger, Martijn, Rick, Dries, Mark v.d.B, Lukas, Danny, Joey, Luuk, Arthur, Joost, Mustafa en Huig

Vandaag reizen we met de JO17-2 af naar Lisse om tegen de plaatselijke FC te spelen. De tegenstander heeft de eerste twee wedstrijden gewonnen dus we kunnen vandaag zien waar we staan. Het is prachtig weer en de hele selectie is fit. Even later dan 13:00 uur is het de scheidsrechter die fluit voor aanvang van de wedstrijd. Lisse neemt het initiatief en zet druk op de Rijnvogels-verdediging. In de derde minuut komt Lisse op voorsprong. Vanuit een corner hoeft de lange centrale man alleen maar tegen de bal aan te lopen en het is 1-0. Lisse blijft de betere ploeg en Rijnvogels kan af en toe een plaagstoot uitdelen. Joost vecht verbeten duels uit met de sterke verdediger van Lisse en ook Mustafa speelt vaak op randje buitenspel met het gezicht richting doel. De Rijnvogels-verdediging blijft echter overeind tegen de op een naar 2-0 zoekende tegenstander. Na een aantal kleine kansjes aan FCR zijde geeft Joey een splijtende pass op Mustafa die op de keeper afgaat en schiet. Zijn bal wordt gekeerd en valt voor de voeten van Luuk die uithaalt en de bal de touwen injaagt. Boem 1-1. Vanaf dat moment gaat FCR steeds meer de wedstrijd in handen nemen en volgen er meer kansjes. Luuk geeft nog een pass op Mustafa die zijn inzet net voorlangs ziet gaan. We gaan rusten met een 1-1 stand tegen een fysiek lastige ploeg. In de tweede helft gaat FCR op dezelfde voet verder als waar men in de tweede helft mee eindigde. En we zijn nog geen vijf minuten onderweg of de 1-2 ligt in het doel. Joey stuurt Huig diep op rechts en die haalt verwoestend uit. De keeper heeft de bal alleen maar gehoord. Lisse weet niet wat ze overkomt, maar de ene na de andere corner volgt en die vallen allemaal goed voor de goal. Met kunst en vliegwerk weet Lisse een goal te voorkomen. Na weer een aanval van FCR komt de bal via Mustafa bij Arthur terecht die Joey vrij voor de goal ziet staan. Zijn droge schot brengt de 1-3 op het scorebord en een wave bij de meegereisde supporters. Verdedigend blijft het goed staan bij FCR en we gaan zelfs mee in het fysieke voetbal. Goed om te zien dat jullie niet met je laten sollen. Een tikkie uitdelen mag dan best wel is. Lukas is nog dicht bij de 1-4  als hij de bal op maat krijgt. Zijn schot wordt helaas net door de keeper getoucheerd en gaat daardoor naast. Toch komt de eindstand op 1-4. Huig gaat goed door over rechts en trekt de bal voor. Daar staat Mustafa op de goede plek om de bal binnen te schieten. Een overwinning waar niks op valt af te dingen. Ik heb een leuke wedstrijd gezien. Een team wat steeds beter bij elkaar gaat passen. Harde werkers, technische spelers en spelers met inzicht een prima mix waarmee we ver kunnen komen verwacht ik. Het is goed om te zien dat jullie voor elkaar door het vuur gaan en dat er plezier is te zien in het veld. Ga zo door mannen. Dan kunnen jullie van jezelf genieten en wij langs de kant.