JO17-2 neemt de drie punten mee naar huis

01-10-2016 Voorschoten’97 JO17-5 – FC Rijnvogels JO17-2

JO17-2 neemt de drie punten mee naar huis!

Rust 0-1

Eindstand 0-3

Spelers; Rob, Mark v.d.B., Martijn, Rutger, Rick, Mark H., Joey, Arthur, Lukas, Luuk, Danny, Mustafa en Huig.

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Voorschoten’97 op het programma. Op de ranglijst zijn zij de hekkensluiter, maar dat zegt in de praktijk niet altijd alles. Joost is vandaag nog niet inzetbaar i.v.m. zijn voetblessure. Dries melde zich vrijdagavond af vanwege slaap tekort. Ook trainer Johan was er de eerste helft nog niet bij omdat hij met zijn fluit in de hand op een ander veld liep. Ondergetekende had de taak om de jongens van JO17-2 te motiveren en begeleiden. Daar was gelukkig weinig voor nodig. De tegenstander niet onderschatten en gewoon lekker gaan voetballen. Dat ging echter moeizaam tegen een Voorschoten dat in balbezit met vijf verdedigers stond en als FCR balbezit had stonden ze met 7 á 8 man te verdedigen. Het was dus zeer lastig om door deze muur heen te komen. Bijna was het Huig die de 0-1 op het scorebord bracht. Zijn inzet ging helaas voor het doel langs. Voorschoten speelde alleen maar op de counter en kwam in de eerste helft tot één schot op doel dat ook nog eens huizenhoog overging. Voetballend was FCR de betere ploeg en toen Martijn mee naar voren kwam en de bal op maat bij Luuk kreeg, kon Luuk met buitenkant voet de goed keepende keeper verschalken. lekker om zo op 0-1 te komen tussen zoveel verdedigers. Het was druk op het middenveld waar over en weer tikkies werden uitgedeeld. Joey had na een niet bestrafte overtreding commentaar op de leiding en kreeg hiervoor geel. Dus tien minuten straf. FCR bleef echter met een man minder moeiteloos overeind en zo werd de rust gehaald.

In de tweede helft kwamen Rick en Danny binnen de lijnen voor Mark H. en Arthur. Luuk moest echter met hoge nood naar de wc en zo startte Arthur toch de tweede helft. Voorschoten dacht dat er nog wat te halen was en ging de bal de zestien in pompen. Rob had echter aangegeven de 0 te willen houden en hield zijn doel schoon. Mustafa moest geblesseerd het veld ruimen en daar kwam Mark H. in de voorhoede voor terug. Ook Joey mocht het veld weer in en zo speelden we weer elf tegen elf. En dan ineens gaat mark H. alleen op de keeper af, hij wil de bal over de keeper wippen maar daar zit die lange keeper net bij helaas. Rijnvogels gaat weer wat meer drukken op het doel van de tegenstander. Huig is weer dicht bij een goal maar weer die keeper ligt in de weg. Bij de volgende aanval is het wel raak. Danny stuurt vanaf het middenveld Mark H. weg, die gaat door tot de achterlijn en trekt de bal strak voor. Bij de tweede paal schiet Lukas met zijn linker de bal binnen. En ook hier zit die keeper nog aan. 0-2 geeft toch iets meer rust langs de kant en in het veld. Voorschoten lijkt gebroken. Rutger stoomt op richting het middenveld met de bal aan de voet. Hij ziet Huig vrij lopen en passt hem de bal. Oog in oog met de keeper schiet Huig koelbloedig de 0-3 in de touwen. Dit is tevens de eindstand. Een moeizame maar zeker terechte overwinning van ‘onze’ jongens. Volgende week de laatste wedstrijd van de bekerronde. En we spelen dan tegen de nummer één. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ook tegen RCL een goed resultaat kunnen halen. Na een moeizame start dit jaar laten jullie nu wekelijks zien wat jullie in je mars hebben. En dan hebben jullie je top nog niet bereikt schat ik zo in. Ik kan niet wachten tot het weer zaterdag is.