JO17-2: Met opgeheven hoofd het veld af!

Voorschoten’97 JO17-4 – FC Rijnvogels JO17-2

Rust 1-1
Eindstand 4-1

Vandaag mochten de jongens van de JO17-2 de wei weer in. Een aantal jongens was nog met vakantie of om andere redenen niet aanwezig. Gelukkig was de JO17-3 vrij en konden Zack en Sammy met ons meedoen. Bij de tegenpartij waren ook behoorlijk wat mutaties hoorde ik in het voorbij lopen. En na de rust zaten er meer in de dug-out dan dat er op het veld stonden. Wij de nummer laatst tegen de nummer drie uit de competitie. Daar was zeker aan het begin van de wedstrijd weinig van te merken. Voorschoten probeerde Rijnvogels onder druk te zetten, maar daar werd goed onderuit gevoetbald. Veel kansen aan beide kanten waren er niet. Een afzwaaier van Voorschoten kwam op de lat en een vrije trap aan Rijnvogels-kant vloog over. Maar ineens was daar een steekpass van Arthur op gelegenheidsaanvaller Rick. Met twee verdedigers op zijn hielen schoot hij de bal in het dak van het doel en stond het 0-1. Een mooie opsteker voor het elftal. Er werd hard voor en met elkaar gestreden. Weer was het de lat die de aansluit-treffer voorkwam. Toch kwam Voorschoten vlak voor rust op 1-1. Een verre ingooi werd doorgekopt en viel voor een voet van hun aanvaller.
Na de rust kwam Zack binnen de lijnen voor Arthur. En die liet zich gelijk gelden. Vanaf de aftrap wist hij bijna de 1-2 te scoren. Voorschoten nam echter gelijk het initiatief over en ging drukken. Ik zag ook ineens jongens in het veld lopen die ik in de eerste helft niet had gezien. Na een voorzet van Voorschoten slaat Joost de bal voor het doel weg. Een penalty tot gevolg. En zo komt Voorschoten op 2-1. Een kleine domper, maar er waren nog genoeg mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd. Kleine kansjes werden niet verzilverd en nadat Voorschoten wat ongelukkig de 3-1 wist te maken was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 4-1. Er werd met vlagen goed gecombineerd en aardig gevoetbald. Wellicht wordt er iets te vaak de “lange” bal gespeeld, maar er was genoeg strijd. Daarom konden de jongens met een opgeheven hoofd van het veld stappen. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen