JO17-2: Lastige overwinning op stug VVSB

VVSB JO17/4 – FC Rijnvogels JO17/2, 17 september 2016

Vandaag staat alweer een uitwedstrijd op het programma, dit keer in Noordwijkerhout bij de inmiddels landelijk bekende voetbalvereniging VVSB. Tegenstander is de JO17-4 die wat vreemde uitslagen hebben laten noteren.

Dries moet werken en Joost heeft tijdens de werkweek een bowlingbal op zijn voet laten vallen en loopt daardoor met krukken (een voetbal is veel lichter, advies is om volgende keer die op je voet te laten vallen) maar gelukkig hebben we nog 2 wissels vandaag in de vorm van Arthur en Mustafa. Ook vandaag spelen we op een grasveld en gezien het resultaat van vorige week hoeven we daar niet al te rouwig om te zijn. De nog jonge scheidsrechter (sommige spelers kennen hem) fluit voor het begin van de wedstrijd en na de aftastfase komen de Rijnvogels goed uit de startblokken. In de 10e minuut neemt Joey een hoekschop en krijgt de bal bij Huig die niet twijfelt en uithaalt, 0-1. De Rijnvogels hebben het betere van het spel en via snelle counters word er regelmatig gevaar gesticht voor het doel van VVSB. De keeper van VVSB heeft echter een geweldige trap en weet vaak een van de aanvallers rechtstreeks te bereiken maar de meeste van hun schoten gaan naast of zijn een prooi voor Rob. In de 23e minuut geeft Joey een diepe lage bal op Huig die op snelheid zijn directe tegenstander aftroeft en met een puntertje de 0-2 op het scorebord zet. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen maar VVSB begint het spel meer naar zich toe te trekken. Eerst met wat speldeprikjes maar in de 30e minuut weten ze de aansluitingstreffer te maken, dus 1-2. Dit blijkt het startsein voor eenrichtingsverkeer naar het doel van Rob en VVSB blijft gevaarlijk. Gelukkig halen we de rust zonder verdere kleerscheuren en word het tijd om even op adem te komen.

Als de 2e helft begint blijkt al snel dat VVSB doorgaat waar ze gebleven waren en als Rutger ook nog tegen een beetje een makkelijk gegeven gele kaart aanloopt is het zeker even billenknijpen. In de 50e minuut een dubbele wissel en komen Arthur en Mustufa er in voor Joey en Mark B. Toch kunnen ze de gelijkmaker niet voorkomen en VVSB maakt hun 2e goal, 2-2. Gezien het spelbeeld ook zeker niet onterecht, VVSB maakt meer aanspraak op een doelpunt dan de Rijnvogels. Mark H is licht aangeslagen na een duel en word gewisseld voor Mark B. De meeste Rijnvogel fans (in ieder geval de trainer) zijn op dat moment blij met een punt, als in de 77e minuut een verdediger van VVSB de fout ingaat na een diepe bal, Huig deze op kan pikken en 1 op 1 op de VVSB goalie afgaat. Waar het vizier van Huig in de eerste twee wedstrijden nog wel eens niet helemaal goed afgesteld staat blijkt daar deze wedstrijd weinig van te merken als hij voor een hattrick gaat en de 2-3 op het scorebord zet. Hoewel een gelijkspel meer op zijn plaats had geweest smaakt een overwinning toch net even lekkerder en na 3 overwinningen op rij is de nederlaag tegen Quick Boys al vergeten.

Voor de volgende wedstrijd geld dat we deze wat eerder op slot moeten gooien door geconcentreerder te blijven voetballen en in sommige gevallen ook wat rustiger. De bal hoeft niet altijd diep gespeeld te worden, kijk ook naast je en als daar niemand vrij staat kan de bal ook terug. Ook zouden sommige spelers wat vaker een bal aan moeten nemen i.p.v. deze in een keer door te spelen, dat gaat vaak net te snel voor een medespeler.