JO17-2: het wil nog niet lukken

U.D.O. JO17-2 – FC Rijnvogels JO17-2

Het is vandaag 12 november. Er zijn wat wedstrijden afgelast vanwege de vorst, maar onze jongens spelen kwart over 12 en gelukkig kan hun wedstrijd gewoon doorgaan. Met een complete groep wordt afgereisd naar U.D.O. in Oegstgeest. Rob heeft al een wedstrijd bij de JO17-1 op doel gestaan en trainer Mike komt zijn, vergeten, spelerspas brengen. Dat heet samenwerking, top!!

De wedstrijd begint en het is U.D.O. die alle registers opentrekt. We spelen veelal op de eigen helft. De verdediging kan niet veel anders dan de bal wegtrappen uit de gevarenzone, van opbouw is totaal geen sprake. Het mag duidelijk zijn dat de thuisclub de openingstreffer scoort na zo’n 10 minuten te hebben gespeeld, 1-0. Het duurt niet lang of ook de 2-0 is een feit en voor we er erg in hebben ligt ook de 3-0 achter onze doelman. Rick weet U.D.O. van scoren af te houden door niet op te geven en schiet de bal van de doellijn het veld weer in. Er wordt wat gewisseld en geschoven. 3 aanvallers i.p.v. 2, en dat werpt direct zijn vruchten af. Rutger neemt een vrije trap, Joost tikt door naar Huig. Hij maakt zich los van z’n tegenstander en schiet eerst tegen de keeper, maar in de rebound is het raak, 3-1.

In de tweede helft hebben we meer kansen, zo af en toe zien we goede aanvallen, die dan net niet afgemaakt worden. Sommige jongens laten hun man wel heel vrij en zo komt U.D.O. op een 4-1 voorsprong. U.D.O. weet nog 3x te scoren en zet de eindstand op 7-1.

Er valt niet veel meer te zeggen. Werk aan de passing, er is te vaak balverlies door ballen die niet goed worden overgespeeld en dat is jammer. Sommige jongens kijken ook niet en dat is ook inleveren. Probeer elkaar te vinden en blijf niet te lang zelf lopen. Scoren doe je ook met z’n allen!!