JO17-2: Geflatteerd verlies tegen de koploper!

Zaterdag 17 december staat er een inhaalwedstrijd op het programma tegen koploper Oegstgeest. De blessurelijst wordt steeds groter. Joey, Lucas S., Joost en Danny zijn uitgeschakeld en Mustafa is maar half inzetbaar met een rugblessure. Trainer Johan heeft nog de vraag neergelegd bij een ander elftal, maar men wil of kan geen spelers aan ons afstaan. Ook niet voor één helft? We gaan dus met tienenhalve speler naar Oegstgeest. Van tevoren hoor ik al hoe weinig kans we hebben etc…. Ik kan daar slecht tegen. Maak je niet druk om een tegenstander en ga er gewoon voor. De eerste kennismaking met de scheidsrechter is niet positief en dat zal zich door de wedstrijd heen herhalen. Oegstgeest is de eerste tien minuten de bovenliggende partij, maar tot echt kansen lijd dit niet. Rijnvogels voetbalt zich onder de druk vandaan en laten de wedstrijd kantelen. Bij de duels die stevig maar fair worden uitgevochten krijgen een aantal Rijnvogel-spelers van de scheids te horen dat ze zomaar geel kunnen krijgen. En dan komt Rijnvogels op een 0-1 voorsprong. Martijn neemt een vrije trap die bij Luuk terechtkomt. Hij wipt de bal over zijn tegenstander en tikt hem vervolgens in het doel. Zo maakte Bergkamp ze in zijn beste tijd. En de druk op het Oegstgeest doel blijft groot. Een schot op doel van Mark v.d. B. komt tegen een verdediger, de inzet daarna van Luuk komt tegen de keeper aan. Vanaf de rechterkant slingert Lukas de bal voor, de kopbal van Huig schampt de lat. Oegstgeest is het even kwijt en raakt geïrriteerd. Mark H krijgt een lelijke tik op zijn benen en trapt in een reflex na. Hij kan met een gele kaart naar de kant. met z’n tienen is Rijnvogels niet de mindere. Oegstgeest kan helaas wel nieuwe spelers het veld in laten komen. Eén van deze invallers krijgt op de rand zestien de bal en haalt in één keer uit en zo staat het 1-1. Oegstgeest gaat er weer in geloven en nemen het heft in handen. Nu krijgen ze op de rand zestien een vrije trap waar niemand iets van begrijpt. Rob duikt de prima genomen trap uit de hoek en houdt de stand gelijk. Vlak voor tijd lijkt Oegstgeest dan toch op 2-1 te komen. Een afstandschot wordt tegen gehouden maar de afvallende bal verdwijnt in het net. Grensrechter Cees heeft gelukkig terecht gezien dat het buitenspel is. We gaan dus rusten met een 1-1 stand.

Bij de limonade wordt er besproken dat we niet kansloos zijn en dat Oegstgeest niet beter is dan ons. laat je niet teveel door die scheidsrechter afleiden en zeg sorry tegen hem als hij weer ergens over begint. De tweede helft is koud een min uut tgen of de 2-1 wordt gemaakt. Rob verkijkt zich op een voorzet en laat de bal los die binnen wordt geschoten. We lijken Heren 1 wel. Nog geen vijf minuten later bij een voorzet van Oegstgeest wordt Rob zwaar gehinderd in zijn doelgebied en weet Oegstgeest te scoren. Dit kan toch niet scheids? Helaas wel. En zo knakt er iets bij onze jongens en helemaal als Martijn met geel van het veld wordt gestuurd. En alleen maar omdat hij tegen de scheidsrechter zegt “waar slaat dit nou op”. Ouders en trainers van de tegenpartij verontschuldigen zich tijdens en na de wedstrijd bij ons. De wedstrijd is gespeeld en Oegstgeest schiet er nog een aantal in. Tussendoor gaat keeper Rob na een stevige botsing met een dikke enkel van het veld. In het ziekenhuis is gelukkig geen botbreuk geconstateerd. Een heerlijke eerste helft en een leuke pot voetbal komt zo dan toch aan een minder leuk einde. De 7-1 is zwaar geflatteerd. De trainer van Oegstgeest snapt niet dat we zo laag zijn. “We zijn al een aantal minder goed voetballende ploegen tegen gekomen” meld hij mij. Gelukkig is het even winterstop nu. Dan kunnen de blessures herstellen en gaan we fris het nieuwe seizoen in. Laten we het alsjeblieft niet meer over de tegenstanders hebben, want ik heb vaak genoeg gezien dat we niet de mindere zijn. A.s. maandag nog één keertje voetballen met elkaar in de zaal en dan genieten van de kerst. Ik wens verder iedereen een sportief 2017 toe en een aantal lekkere overwinningen.