JO17-1 wint met dubbele cijfers!

04-11-2017 FC Rijnvogels JO17-1 – Leidschenveen JO17-1

Onder een stralende zon werd er zaterdagmorgen om 10:15 uur afgetrapt op de Kooltuin. Rijnvogels speelde tegen het op papier mindere Leidschenveen, al zegt de ranglijst niet altijd alles. Met een geheel fitte selectie kon er gestreden gaan worden. In de eerste tien minuten was het Rijnvogels dat liet zien de betere ploeg te zijn en het was wachten op de eerste goal. En ja hoor, uit de vijfde corner van deze ochtend was het Ard Jan die zijn kopbal het doel in zag vliegen. Geen vuiltje aan de lucht dus. Hoe was dat vijf minuten later? Toen stond er 1-2 op het scorebord. Dat had ik deze week al eerder gezien, maar dan op een ander niveau. Een verkeerde terugspeelbal liet de spits van Leidscheveen de 1-1 scoren en even later werd er geprutst in de verdediging en stond het dus 1-2. “Nu doordrukken” hoor ik de trainer roepen, en die jongens gaan geloven dat ze de drie punten mee naar huis kunnen nemen. Gelukkig weet Rijnvogels de rug weer te rechten. Na een mooie aanval tikt Timon de bal door op Lasse die de 2-2 weet te maken. Even later is het Timon die met buitenkant wreef de bal van afstand op doel schiet. De bal draait bij de keeper weg en het staat 3-2. De tegenstander is niet alleen op papier de mindere, maar ook op het veld zie je dat er duidelijk kwaliteitsverschil is. Leroy komt goed door over rechts en ziet Lasse weer vrij staan. Hij passt hem de bal door en zo staat het 4-2. Voor rust volgt er nog een corner die Bart in één keer via de keeper het doel in ziet vliegen. Rusten met een 5-2 voorsprong en een tegenstander die al gebroken is.
In de rust hoor ik de tegenstander op hun keeper inpraten. Het is inderdaad niet zijn ochtend zullen we maar zeggen. In de tweede helft laat Rijnvogels de bal lekker rond gaan en wordt er gezocht naar meer goals. Tim brengt via een afstandschot, wat door de keeper zijn handen glipt de 6-2 op de teller. Leidscheveen zet er weinig tegenover. De ballen worden veelal op hun spits gespeeld, die ze aanneemt en doorschiet naar links of rechtsvoor. Ik hoor iemand langs de kant zeggen “Hij heeft niet de bouw van een snelle spits”. Daar kon ik me wel in vinden. Na een flipperkast moment in het vijandelijke doelgebied is het uiteindelijk Arco die de trekker overhaalt. 7-2. Uit alweer een corner schiet Bart bijna zijn tweede van de middag in één keer binnen. Hier zat de keeper wel goed bij. Er wordt geen 10, 10, 10 geroepen, maar de hoop is er wel. Zeker nadat de 8-2 wordt gescoord. Timon komt over links goed door, hij passt de bal op Lukas die zijn inzet op de keeper ziet stuiten. Ilias tikt vervolgens de bal wel binnen. Leidschenveen weet ook nog een keer te scoren. Op aanwijzen van de grensrechter krijgen ze een penalty. Timon scoort zijn tweede van de middag en de nummer negen voor FC Rijnvogels. In de slotminuten komt ook nog de nummer tien op het scorebord. Er wordt door Ard en Timon wat heen en weer getikt en uiteindelijk is het een tegenstander die knullig de bal in zijn eigen doel loopt. Het is illustrerend voor de wedstrijd. Een tegenstander die echt een maatje te klein is, maar dan is het wel knap dat er gejaagd bleef worden op nog meer goals. Een lekkere opsteker mannen en hopelijk volgende week een vervolg.