JO17-1 Wint lastige away game bij Kagia

Na een gelijk spel en de thuisnederlaag van vorig week snakken de JO17-1 naar een winstpartij, de laatste dateert alweer van 26 november uit bij RCL dus 3 punten pakken is vanochtend echt een must als we nog een rol willen blijven spelen in deze competitie en gezien de stand is er nog van alles mogelijk. Nadat de enkel van Lasse op professionele wijze door ondergetekende is ingetapet vertrekken we met 12 inzetbare spelers richting Lisserbroek. Tim de G moest zich richten op zijn maatschappelijke carrière, Bart R  werd deze koude en natte ochtend badend in het zweet wakker en Bram heeft last vd luchtwegen en gaat als supporter en 2e assistent mee. Een smalle selectie voor de assistent die vandaag coach Romano zal waarnemen.

Na een korte tactische bespreking en w-up om 10.00 aftrap op het nieuwe en uitstekende kunstgrasveld van de oranjehemden.

De voorwaartsen van Kagia staan verassend hoog en de Vogels hebben moeite om op te bouwen via de achterste linie. Het is dan ook vaak via de trap van keeper Pieter dat de bal richting de middellijn komt. Dit is nou niet echt onze speelwijze en de laatste linie is zoekende en neemt terecht ook geen risico’s met het inspelen op onze full-backs. Zo hapert het spel bij de Vogels en komt Kagia een paar keer gevaarlijk door maar weet Pieter een tweetal doelkansen op een uitstekende manier te neutraliseren. We laten de tegenstander te vaak uit de rug weglopen en staan verdedigend niet kort genoeg. De Vogels krijgen hun eerste doelkans na een kopbal van Jan uit een corner die echter over gaat. Kevin kom nog een keer door maar zijn schot met links mist kracht en wordt zonder moeite door de lange Lisserbroeker keep gepakt. Schoten van JP en Tim weliswaar tussen de palen maar ook net te gemakkelijk voor deze keep. Na 30 minuten volgt de derde doelkans voor Kagia, en is op de bank de maat vol en volgen er verdedigend een aantal omzettingen. Het middenveld loopt direct beter en de Vogels worden gevaarlijker en hebben achterin meer grip op de tegenstander. In de 36e min krijgen de Vogels op hun rechterflank een vrije trap welke door Ard perfect in de zestien wordt gebracht. Ditmaal weet Jan met het hoofd wel het net te vinden en kopt de bal snoeihard binnen (0-1).  Tegen de verhoudingen in ? Gezien de drie prima doelkansen van Kagia wel, maar wel effectief en lekker om zo de rust in te gaan. In de rust de punten op de I gezet en met een goed gevoel beginnen we aan de 2e helft. De organisatie staat en de duels worden een stuk agressiever ingegaan, heerlijk om te zien en de wil om te winnen straalt er bij iedereen vanaf. Na 3 minuten krijgt Johan op een pass van Dennis een prima kans om de Vogels op voorsprong te zetten, zijn stiftje verdwijnt in de handen van de lange goalie. Een schuiver had een betere optie geweest. Er volgt een hectisch moment in onze zestien en Tim O  bereikt met een lange bal Johan die zijn tegenstander de baas is en vanaf rechts de bal prima voortrekt op de inkomende Ilias die net een teenlengte tekort komt om de bal binnen te schieten. De tactiek van Kagia is duidelijk met een lange bal van achteruit een van de snelle voorwaartsen bereiken en een tweetal behendige middenvelders die snel aansluiten. Zo ontstonden ook de kansen in de eerste helft en bijna trappen wij er na 8 minuten weer in. Echter het  “Karsdorpje” van Jan op Pieter is te zacht en deze kan alleen nog met een overtreding de spits van Kagia van scoren afhouden. De uitstekende scheids wijst terecht en resoluut naar de stip en de pingel wordt prima ingeschoten, Pieter zit in de goede hoek maar helaas, 1-1 en de wedstrijd is weer open.

FCR zoekt direct weer de aanval, Johan wordt door  JP weggestuurd en breekt door de laatste linie van Kagia, maar zijn doelpoging gaat net naast.  In de 12e  minuut moet Pieter na een counter nog een keer reddend optreden en doet dit meer dan uitstekend.  De Vogels dicteren nu de wedstrijd en creëren meer dan de Oranjehemden. Het middenveld is volledig in handen en onder controle en dat is lekker voetballen. In de 20e minuut een prima doelpoging uit de de 2e lijn van controleur Maurits die tot een corner verwerkt wordt. Deze wordt genomen door JP en levert weer een corner op welke goed voorlangs gaat echter de Vogels reageren net te langzaam om deze in te lopen. Kagia is nog niet verslagen en beide teams gaan in de laatste fase voor de winst. Ondertussen is Lasse in het veld gekomen voor Johan  die even een rustmoment krijgt en terecht baalt van zijn niet verzilverde kansen. De Vogels blijven voetballen en zijn met Dennis en Tim O gevaarlijk dicht bij een treffer alleen wordt vergeten om echt te “killen”. Johan mag in de 30e minuut voor de hardwerkende en moegestreden Ilias weer het veld betreden en mag opzoek gaan naar zijn goal. De klokt tikt door en Kagia lijkt een wanhoopsoffensief te willen gaan inzetten zo ontstaat er meer ruimte en de Vogels blijven voetballen . In de 36e minuut valt dan “the winning goal”  en dit is er een uit het boekje. Heerlijk met drie balcontacten de tegenstander wegspelen. Op de linkerflank staat Kevin aan de basis als hij Lasse lekker inspeelt die op Tim  O kaatst welke op zijn beurt met een heerlijke directe bal tussen de twee centralen van Kagia de goed vrijgelopen Johan bereikt die nu wel goed afdrukt en voor de winnende treffer aantekent. 1-2 en tevens einduitslag.  Een spannende en heerlijke pot gezien en gespeeld op een tweetal momneten de 2e helft niet meer in gevaar geweest en terecht met de 3 punten naar huis gegaan. Een teamprestatie en hiermee aangetoond geleerd te hebben van de 1e helft van vorig week, maar zeker niet onbelangrijk de 2e helft van die wedstrijd vandaag een goed vervolg gegeven. Hou deze lijn vast er resten ons nu de winsterstop welke met 2 oefenwedstrijden en trainingen ingevuld gaat worden en ik zeg tot maandag.