HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO17-1 WEL DE COMPLIMENTEN MAAR NIET DE BLOEMEN

Vandaag 3e bekerwedstrijd tegen Blauwzwart JO17-2 op het programma. Bart heeft zich ivm griep afgemeld en Ard-Jan heeft een stijve knie na een botsing met de keukentafel. Jesse maakt na langdurige afwezigheid ivm een sleutelbeenbreuk weer deel uit van de wedstrijdselectie en moet door de personele problemen direct starten en deed dat prima.  Verder neemt Ilias naast Ard plaats op de bank en is coach Romano onderweg met FCR 1 voor de verre uitwedstrijd naar DVS’33 Ermelo en  ondergetekende zal de coaching waarnemen.

Na een goede W-up nog even terug naar de kleedkamer en de laatste pep-talk volgt om 12.45  de aftrap onder extreme nazomertemperaturen. Captain Jan wint de toss en ivm de zon wisselen we van helt en de blauw zwarten mogen aftrappen. Vooraf nog de vraag hoe starten we : afwachten of direct  vol gas erop ? Antwoord Wij zijn FCR !! dus ga uit van jullie eigen kracht. Dit pakten de boys goed op want na een voorzet van de voet van “de valse linksbuiten”  Tim kwam Johan goed bij de eerste paal en lag na 30 sec. de bal in het net 0-1, een bliksemstart. FCR liet het hier niet bij en bleef continu de defensie van BZ onder druk zetten en elke 2e bal was voor FCR. Kans na kans werd zodoende met prima spel gecreëerd maar weinig geluk met de afronding en een uitstekende keeper bij BZ waren de voornaamste redenen dat de 2e niet mocht vallen.

Ongelofelijk dat het na 15 min nog maar 0-1 stond, er werd door FCR in zo’n hoog tempo gespeeld dat op de bank bij Blauw Zwart de paniek uitbrak en tijdens een blessurebehandeling de KNVB scheids verzocht om een drinkpauze in te lassen welke tot mijn verbazing direct werd geaccepteerd. Dit spreek je vooraf met elkaar af en dan is het verder ook geen probleem. Maar slim als hij was maakte hij misbruik van de situatie en creëerde hij hiermee een time-out zoals we dat bij het volleybal zien als het niet lekker loopt…..

Deze adempauze had Blauw Zwart goed gedaan en kwamen nu af en toe voetballend onder de druk van FCR uit. In de 20e een inworp voor FCR deze wordt snel genomen en een BZ speler onderschept deze met een handsbal, geel en 10 min tijdstraf. Tegen 10 man blijft er door de Vogels gezocht worden naar die 2e goal die maar niet wil vallen. In de 25e min een directe vrije trap voor FCR de bal wordt door de BZ defensie verwerkt en met een lange trap naar wordt hun spits bereikt en haalt hier dan corner uit. De corner wordt genomen en een BZ speler mag ongehinderd bij de 2e paal inkoppen en scoort de gelijkmaker tegen alle verhoudingen in. Even een knakmomentje maar FCR recht de ruggen en blijft de betere. Een vrije trap van JP gaat maar net over, inzetten van Jan en Lasse worden geneutraliseerd  in de 5 mtr box door de keeper en z’n laatste linie en BZ blijf nog steeds in leven. Ondertussen staat BZ weer met 11 man in het veld en nadert het rustsignaal. Dan toch nog een aanval van BZ over hun rechterflank, onze linies staan even niet compact en hun middenvelder vindt z’n rechtsbuiten en in de loop scoort deze de 2-1, en zo gaan we rusten met een achterstand.

Om  niet direct tegen de 3e tegengoal te lopen start FCR wat behoudender maar blijft toch domineren met uitstekend veldspel en een 100% inzet. Na 10 min komt Ilias erin voor Maurits en verhuist Lasse naar de linksbuiten positie, Tim zakt een linie en gaat verder op het middenveld. Ilias valt uitstekend in en verovert na goed afjagen de bal en stuurt direct Johan weg die echter iets te vroeg de trekker overhaalt en zijn schot in de handen van de keeper ziet belanden. Vlak daarna een identieke situatie maar ook deze prima kans wordt niet verzilverd. In de 15e komt Tim over links de 16 in een BZ verdediger maait z’n standbeen weg een 100% penalty maar de scheids wuift deze ondanks de protesten van de Vogels weg en laat doorspelen. FCR blijft pushen en na een goede actie van Lasse op links, bereikt Tim met een steekpass Dennis die vrij de 16 in kan gaan. Hij wordt in ogen van de scheids onreglementair gehinderd en nu wijst hij wel naar de stip. JP plaatst zich achter de bal maar ziet z’n inzet gestopt worden door de keeper die direct met een lange bal de  snelle linksbuiten bereikt en deze laat het centrale FCR duo achter zich en scoort beheerst de 3-1. De wedstrijd lijkt gelopen en komt enigszins op slot te zitten, het geloof sluipt eruit en FCR wordt slordiger in balbezit en er ontstaat  teveel ruimte tussen de linies. De blauw zwarten zijn in deze fase de betere en Pieter voorkomt met een prima safe dat dat 4-1 wordt , eigenlijk een van de spaarzame momneten dat hij echt getest werd in deze wedstrijd.  Dan in de 25 loopt JP tegen een gele kaart aan en staan de Vogels met 10 man in het veld. Wederom een knakmoment maar dit is het sein voor FCR tot hier en niet verder. Gelijk aan de 1e fase van de wedstrijd schakelen de Vogels een tandje bij en is het alle hens aan dek bij Blauw Zwart. Na de tijdsstraf komt Maurits weer terug in het veld en  mag gelijk een vrije trap nemen. De prima genomen trap valt achter de keeper in het doel maar wordt tot grote verbazing afgekeurd wegens hinderen van de keeper. Tim ziet z’n schot naast de verkeerde kant van de paal vliegen en Kevin komt er nog in voor de prima spelende Tim de G die  met name in de eerste helft een aantal prima voorzetten vanaf rechts afleverde. Ard-Jan vervangt de moegestreden Jan in de spits en ondertussen gaan we een op een spelen en wordt Jan naar voren gedirigeerd hij komt nog een aantal keer gevaarlijk door maar een goal blijft uit. Mannen een 3-1 nederlaag om snel te vergeten zeker gezien het speelbeeld, maar wat een inzet en energie hebben jullie in deze wedstrijd gestopt en geleverd, absolute klasse !!! Complimenten vanuit het Blauw Zwart kamp ik citeer “Ook met 10 man waren jullie de betere”  steek deze achter in the pocket en neem  het mee naar de komende week. Jullie worden steeds meer een team en er valt nog genoeg uit te halen, hou deze wedstrijdinstelling vast en ik kijk alweer uit naar de volgende tegenstander te weten RCL.

Gr Mike.

26/09/2016


Alle wedstrijdverslagen van Geen categorie

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media