JO17-1 thuis niet langs Kickers’69 JO17-1

Half time 0-0, Final score 0-0

J019-1 houdt uiteindelijk een punt over na een wedstrijd waarin het met name in de eerste helft de kans had om de wedstrijd naar zich toe te trekken en de Kickers’69 met puntverlies terug naar Leimuiden te sturen. Om 1000 aftrap onder de bezielende leiding van scheids van Beelen welke ondanks zijn trendy skechers geen last had van het vochtige veld en goed op de benen bleef staan en zeker niet kinderachtig vloot. Pieter heeft nog steeds last van een vervelende kuitblessure  is hard aan het  werk om fit te worden en werd vandaag uitstekend vervangen door Rob (JO17-2). Verder is middenvelder Dennis afwezig en heeft coach Romano de beschikking over 14 fitte spelers.

De lijn van de goede en positieve 2e helft van vorige week tijdens de competitiestart uit tegen SJZ wordt voortgezet. De Vogels zijn voornamelijk op de helft van de Kickers en FCR is overduidelijk voetballend de betere en neemt het initiatief. De Oranje-Wit gestreept hebben een snelle linksbuiten en twee sterke middenvelders die vaak van positie wisselen. De eerste kans van de wedstrijd is dan  voor FCR als na een prima aanval Tim de eindpass op Lasse verstuurd maar zijn lob wordt door de uitkomende sluitpost nog net met de vingertippen getoucheerd en zo voorkomt hij ternauwernood een vroege achterstand. De organisatie achterin staat, Maurits heeft als tactisch verlengstuk het middenveld onder controle en het balletje rolt lekker over de  egale grasmat van veld 4.

Na een goede aanval over de linkerflank komt na een voorzet van Tim de bal bij Ilias die de trekker overhaalt maar ook deze inzet wordt door de goalie nog net tot corner verwerkt. De corner vanaf rechts wordt genomen door Tim komt goed voor de goal en het is Lasse die de bal prima binnen kopt maar ook nu heeft de sluitpost van de Kickers een uitstekende redding in huis. Zo hebben de Vogels na zo’n 25 minuten al drie 100% kansen gehad om de score te openen  maar telkens was de keeper een sta in de weg. Even volgt er rommelige fase waarin de Vogels slordig zijn in balbezit. De organisatie is weg en  de opbouw gaat te langzaam. Zo komen de Kickers er een paar keer uit zonder echt gevaarlijk te worden.

Dan op  links een vrije trap voor de Kickers die goed wordt in geslingerd en de bal belandt voor de voeten van de fysiek sterke nr 10 maar zijn uithaal gaat zo’n meter of 2 over.  De Vogels denken nu niet meer vooruit  en er volgen teveel “Oranje” breedte passjes.  Doelman Rob is eigenlijk nog niet op de proef gesteld totdat Ard een te slappe terugspeel bal op Rob inspeelt. De snelle Linksbuiten pikt deze op en gaat de zestien in, goed uitkomen van Rob en ingrijpen door het  centrale duo Jesse & Jan voorkomen een tegengoal.

Een van de weinige maar wel het gevaarlijkste wapenfeit van de Kickers gedurende de eerste helft loopt uiteindelijk goed af. Vlak voor rust stuur JP, met een strakke cross pass vanaf rechts, Lasse weg die bal prima controleert en met een mooie actie de zestien ingaat maar zijn bewaker blokt zijn inzet en zo krijgen we vlak voor rust nog een corner welke niks oplevert en is het wachten op het moment dat de bevrijdende goal valt en zo gaan we met een brilstand de rust in

De 2e helft gaan we van start met Tim de Groot voor Johan in de punt van de aanval en komen de backs Kevin en Bram erin voor Ard & Bart. De Vogels starten sterk en gelijk aan de eerste fase krijgen we nu ook de gelegenheid om als eerste de score te openen. Volop balbezit en het tempo van de opbouw is weer hoog zo ontstaan er al snel een aantal prima aanvallen. Maurits stuurt met een mooie pass Tim de Groot weg maar zijn inzet gaat net naast. Op de bank en onder de volgers is de spanning te snijden en het blijf een boeiende wedstrijd om naar te kijken een goed voetballend FCR tegenover een fysiek en verdedigend ingestelde tegenstander, die de bus goed hadden geparkeerd. Na een lang trap van Rob komt de bal bij Maurits die zichzelf knap vrijspeelt en vanaf zo’n 20 meter verwoestend uithaalt maar nu heeft de prima keeper een engeltje op de lat en de bal spat uiteen op de deklat, achterbal.

Langzaam komen de Kickers uit hun schulp en ontstaat er nog een hachelijke situatie als een inzet van een van de Kicker voorwaartsen via de onderkant lat weer in de handen van Rob komt. Hawkeye is nog niet geïnstalleerd en tot grote opluchting van iedereen met een rood-witte bril constateert referee van Beelen dat de bal de doellijn niet gepasseerd heeft. Deze inzet veroorzaakt toch wat paniek en er ontstaat wederom een rommelige fase. De opbouw verloopt stroef en er worden geen kansen meer gecreëerd.  Dan weer een hachelijke moment in de zestien van de Vogels als Jesse moet ingrijpen en meer de man dan bal meeneemt.  De Kickers vragen om een penalty maar vervolgens beland de bal voor de voeten van de sterke nr 10. Scheids  van Beelen hanteert de voordeel regel. De Kicker is niet koelbloedig genoeg en zijn inzet gaat tot grote opluchting van alle Rijnvogels over. Roman wisselt nog een keer een de moe gestreden Ilias maakt plaats voor de zeer gemotiveerde Johan, die nu de vanaf de rechtsbuiten positie gaat spelen en dit uitstekend invulde.

De Vogels herpakken zichzelf weer en  terwijl de eerste regenbuien boven de Kooltuin hangen gaan we de laatste 5 minuten in. Nog een mooie aanval via JP die Kevin op rechts wegstuurt en na een prima combinatie wordt Tim de Groot vrijgespeeld welke nu vrije doorgang heeft. Maar tot ieders verbazing gaat de vlag van de Kicker grensrechter omhoog en wordt Tim terug gefloten wegens buitenspel. Terecht of onterecht ook in deze situatie geen vierde man of videoscheids aanwezig dus ik laat het in het midden.

Een boeiende wedstrijd gezien helaas geen loon naar werken maar als team stonden jullie er vandaag !!!

Volgende week wacht ons de prille koploper UVS ik verwacht een meer voetballende tegenstander en wederom een thuiswedstrijd, we kijken er weer naar uit.