JO17-1 Start de bekerronde met een overwinning!

02-09-2017 FC Rijnvogels JO17-1 – Forum sport JO17-2
Rust 4-1
Eindstand 4-2
Vandaag werd er eindelijk weer is voor het “echie” gespeeld. De mannen van trainer van der Stoep hebben een wisselende oefenperiode achter de rug. Vorige week stond er een eerste examen op het programma tegen het altijd lastige Kagia. Overtuigend werd het examen afgelegd met een 5-1 overwinning. Bijna de hele C1 van twee jaar geleden is weer bij elkaar en de verloren zoon Timon is terug vanuit Frankrijk. Kortom een groep voetballers waar stuk voor stuk een goeie kop op zit.
De eerste bekerwedstrijd van dit seizoen was tegen Forum sport. De Voorburgers zitten ook in onze competitie. Om 10:15 uur werd er afgetrapt op veld 1 zonder de geblesseerde Joost en Timon die voor eventjes terug was naar Frankrijk.
Forum sport liet er geen (kunst)gras over groeien en wist met goed combinatiespel de vogels onder druk te zetten. Tot grote kansen leiden dit gelukkig niet. Na zo’n tien minuten onder een lichte druk te hebben gestaan voetbalde FC Rijnvogels zich hieronder uit. Met als gevolg een aantal kleine kansjes. Leroy kwam in balbezit aan de linkerkant en sneed naar binnen. Zijn voorzet vloog zonder dat iemand hem aanraakte bij de tweede paal binnen. Een lekker goal dus. Rijnvogels kwam steeds beter in de wedstrijd en waren dodelijk effectief. Bij een volgende aanval was het Lasse die de 2-0 binnen wist te werken. En dat was deze eerste helft duidelijk het verschil tussen de twee ploegen. Er werd aan beide kanten goed verzorgd voetbal gespeeld. En daar waar Forum sport het net niet kon vinden was het aan Rijnvogelskant waar de derde goal van de ochtend viel. Een vrije trap van Geert werd door Lasse binnengewerkt 3-0. Op de tribune zat een tevreden supportersschare te kijken naar het verloop van de wedstrijd. Toch wist Forum Sport terug te komen tot 3-1. Rijnvogels liet zich gelukkig niet van de wijs brengen. Achterin staan een aantal jongens die onverstoorbaar blijven en zo goed mogelijk hun taak uitvoeren. Op het middenveld wordt keihard gewerkt en ook voorin wordt er goed druk gezet en belangrijker nog, goals gescoord. Voordat de spelers aan de limonade konden werd de ruststand op 4-1 gebracht. Nu was het weer Leroy die een mooi aanval af wist te ronden.
Na de rust werd het spelbeeld wat minder. Forum Sport wist na acht minuten een mooie goal te maken. Na deze 4-2 bleef de wedstrijd in evenwicht. Forum sport zakte iets meer in en loerde op de counter. Voor Rijnvogels werd het lastiger om nog door de linies heen te komen. Aan beide kanten zagen we krampgevallen. Het hoge tempo van de eerste helft en de warmte gingen hun tol eisen. Toen het eindsignaal klonk kon Rijnvogels terugkijken op een prima wedstrijd. Een goed resultaat om aan de bekerronde te beginnen. Ik heb een goed voetballende ploeg gezien waar we dit jaar, als iedereen fit blijft, een hoop plezier aan kunnen beleven.