JO17-1 schrijft geschiedenis

Afgelopen zaterdag heeft de JO17-1 de halve finale in het bekertoernooi gespeeld tegen Nootdorp JO17-2. Er staat een pittige wind en de eerste helft heeft de thuisclub het voordeel van wind mee.

Onze jongens beginnen fel aan de wedstrijd en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Er volgen wat kansjes en het is wachten op de eerste treffer. Die komt alleen op naam van Nootdorp en staat het 1-0. Een doelpunt wat totaal uit de lucht komt vallen, maar niks aan de hand. Ze komen wel vaker op een achterstand, niet veel later wordt het ook 2-0 en dat hadden we nog niet eerder meegemaakt. De hoofden gingen weer omhoog en de schouders eronder. Gelukkig valt voor de rust nog de aansluitingstreffer en gaan we rusten met een 2-1 stand op het scorebord. Jongens van Nootdorp zeggen tegen elkaar, ” het is geluk dat we voor staan”. En zo zien wij dat ook.

Met het volste vertrouwen dat het goed komt, wordt aan de tweede helft begonnen. Nu heeft FCR het voordeel van de wind. Nootdorp komt er nauwelijks nog aan te pas. En onze keeper beleeft een eenvoudige tweede helft. Dat al snel de gelijkmaker valt, is voor de toeschouwers geen verrassing. Vrij gemakkelijk loopt FCR uit naar een eindstand van 2-6.

Voor het eerst in de geschiedenis bereikt een jeugdteam van Rijnvogels de FINALE in het bekertoernooi. Hoe bijzonder is dat!!?? Er komen nog spannende weken aan. Aanstaande zaterdag kan onze JO17-1 kampioen worden in de competitie ( toeschouwers altijd welkom). De wedstrijd begint om half 10. Op 1 juni spelen ze de finale in het bekertoernooi in Barendrecht tegen Spartaan’20 uit Rotterdam. Vanaf hier wensen we de JO17-1 en staf heel veel succes en nog een paar sportieve wedstrijden toe.