JO17-1 puntendeling voelt toch wel als puntverlies

Zaterdag 19 november derby day in de verschillende Int competities maar zeker ook  in de 2e klasse voor FCR JO17-1.Met de thuiswedstrijd tegen de Nieuw Zuid bewoners staat de eerste derby van het seizoen op het affiche van deze natte en koude zaterdagochtend In de aanloop diverse voorspellingen en analyses op sociale media voorbij zien gaan en de toto prognose was in het voordeel van de Kooltuin bewoners. Beide teams zijn niet echt voortvarend gestart en de Vogels snakken na 2 verliespartijen en een doelpuntloos gelijkspel naar hun eerste 3 punten. Een mooi affiche met bekenden en klasgenoten van elkaar in beide teams.

Na een  goede trainingsweek en dito wedstrijdvoorbereiding om 10.20 aftrap door referee Snijers op het natte en gladde gras van veld 4

Al snel is te zien dat de boys de slechte wedstrijd van vorige week willen wegpoetsen en vandaag voor niks minder dan de overwinning willen gaan. Het team staat goed en de boodschap van het technisch duo is goed overgekomen en de blauw witten hebben geen antwoord op de speelwijze van de Vogels. Lasse mag beginnen in de punt van de aanval en is een ware plaaggeest voor de QB defensie.

De eerste kans en doelpoging komt ook van zijn voet als Maurits met een prima bal Lasse wegstuurt maar attent uitlopen van de QB goalie voorkomt een vroege 1-0 voorsprong. De Vogels voelen zich, zijn ook sterker en zijn voetballend de baas. Het centrale duo Jesse & Jan winnen hebben hun zaakjes onder controle en  QB probeert hun rappe linksbuiten te bereiken maar die zit volledig in de tang bij Ard en Bart. De 2e kans voor de Vogels komt na en combinatie tussen Dennis ,die met steeds meer vertrouwen gaat spelen, en Lasse maar zijn bewaker weet met een goed block de inzet tot een corner te verwerken ,waaruit verder niks uitkwam. Dan een mooie aanvalsopbouw als  Ard met een crosspass vanaf de rechterflank Tim O op links weet te bereiken zijn voorzet bereikt Ilias ,die goed naar binnen is gekomen en de bal direct doorgeeft op Lasse welke de bal  direct op de goal schiet maar de QB keep heeft een goede reflex  en houdt zou wederom zijn team in de wedstrijd. Er volgen meerder goede aanvallen welke een doelpunt hadden verdient. In tegenstelling tot vorige week creëren we weer wordt er vooruit gevoetbald en de duels op het middenveld worden overtuigend aangegaan en ook vaak gewonnen. De 3e kans ontstaat als Ilias vanaf de rechterflank  met een strakke bal Lasse wegstuurt maar ook nu komt de QB goalie goed zijn doel uit en komt Lasse net een teenlengte tekort om hem te verschalken. De blauw witte overburen zijn nog geen een keer gevaarlijk geweest en doelman Rob, die nog niet fitte Pieter prima vervangt, is in tegenstelling tot zijn collega aan de overkant nog niet echt getest.

Met nog zo’n 3 minuten tot het rustsignaal lijken we met een 0-0 stand aan thee te gaan en is het wachten op de verdiende openingstreffer voor de Vogels. En die valt gelukkig als Jan met een strakke pas, de sterk als aanvallende back spelende, Tim O weet te bereiken die met een afgemeten voorzet de vrijstaande Ilias voor de 1-0 laat aantekenen. In de rust wordt er gewisseld in de laatste linie en komen Kevin en Bram erin voor Bart en Ard. FCR start goed en de eerste aanval over de rechterflank komt via Ilias en Kevin welke zijn poging net naast ziet gaan. Dan volgt uit het niks de gelijkmaker voor QB ingeleid door de Vogels als de verder prima spelende Maurits de bal, in de opbouw op eigen helft, zomaar in de voeten van de QB spits speelt. Deze heeft vrije doorgang Rob is kansloos en hij benut dit buitenkansje verder prima  1-1. Dan volgt er een rommelige fase en is de organisatie even ver te zoeken De blauw witten welke nog geen  doelpoging hebben weten te creëren weten hiervan te profiteren en na niet goed doordekken op het middenveld snijdt een van QB  spitsen door de rood-witte defensie en rond koelbloedig af en zo staat er 1-2 in het boekje van referee Snijers.

Nog geen minuut later staat ook Mauris in hetzelfde boekje, hij mag voor 10 minuten even het veld verlaten en plaatsnemen op de bank.

Langzaam herpakken de Vogels zich en komt er weer rust in het spel. Tim de Groot staat ondertussen in de spits en Johan is ook ingevallen voor Ilias.  Dan een lange rush van Jan die de bal voorgeeft maar via de voet van een QB-er beland de bal  op randje zestien bij JP die niet twijfelt en met z’n sterke linker de bal lekker binnen knalt. Zo is de stand weer gelijk getrokken en staat er 2-2 op het scoreboord. Johan en Tim O zien hun pogingen over en naast gaan, Kevin heeft nog een lepe schuiver maar de inzet is te zwak. Ondertussen is Maurits ook weer binnen de lijnen en heeft Lasse met een flinke enkelblessure het veld moeten verlaten. De Vogels bundelen de krachten en gaan op zoek naar de winning goal en die was bijna op naam van Tim de Groot die na een voorzet van Tim O de bal in doelpuntrijke positie over kopte. Mannen een goede en sportieve wedstrijd gespeeld, op twee momenten na is QB er totaal niet aan te pas gekomen. Helaas geen loon naar werken in de vorm van een verdiende overwinning maar als team geknokt en teruggekomen na een achterstand is ook een overwinning. Hou deze vorm en positieve beleving vast en op naar Leiderdorp waar in RCL de volgende tegenstander op ons wacht.  Lasse beterschap en ik zeg tot maandag rammers.