JO17-1: Eerste driepunter is een feit

FC Rijnvogels JO17-1 – DSO JO17-3

Op een zonovergoten “Kooltuin” werd op 14 oktober de degens gekruist met DSO uit Zoetermeer. Ard is nog steeds geblesseerd en Lukas is met vakantie, dus met 2 wissels op de bank kan de wedstrijd beginnen.

Rijnvogels begint goed aan de wedstrijd, laat de bal goed en beheerst rondgaan. Al snel is de eerste vrije trap en Geert mag hem nemen. De bal wordt echter weggewerkt en komt weer bij Geert, die de bal hoog inbrengt. Lasse probeert een omhaal, maar de bal is voor de keeper. Na een klein kwartiertje spelen, heeft Illias de bal en komt met een voorzet op maat. Leroy kan de bal achter de keeper koppen en het is 1-0. Amper 9 minuten later is het weer Illias met bal, hij houdt goed overzicht en ziet Leroy vrij voor het doel staan. Leroy kan eenvoudig binnen schieten, 2-0. Er komt direct een antwoord van DSO. De Rijnvogel toeschouwers zitten nog maar net op hun plek of het is de harde kern van DSO die opspringt en juicht voor de 2-1. Een schot van een aanvaller wordt nog met de vingertoppen van Pieter aangeraakt, maar de opkomende speler van DSO kan makkelijk intikken. Rijnvogels laat zich niet van de wijs brengen door deze eerste kans die ook gelijk verzilverd werd. Timon zet door en kan met een prima voorzet Leroy bereiken, die de bal weer mag inkoppen 3-1. Een echte hattrick voor Leroy!!! Op slag van rust is er nog een mogelijkheid voor Illias, maar zijn kopbal belandt in het zijnet.

DSO begint vol goede moed, maar onze verdediging is niet van plan iets weg te geven. Er volgen wat kansjes voor Rijnvogels, maar het perfekte schot ontbreekt nog. Dan een vrije trap van Tim net buiten het strafschopgebied. Het eerste schot wordt door de muur geblokt en de bal komt weer terug bij Tim, die nu beter uithaalt en de bal in de kruising schiet, 4-1. Bij DSO ontbreekt de scherpte. Bij een enkele kans wordt de bal ook nog eens hoog over geschoten. Dan krijgt Arco voor het doel de bal, na een voorzet van Timon, Arco bewaart de rust, speelt eerst de keeper uit en schuift de bal het doel in, 5-1. Tot slot, een vrije trap, genomen door Tim. De bal komt bij de tweede paal, waar Timon hem doorkopt naar Geert, die vrij voor het doel de 6-1 kan binnentikken.

Wat een heerlijke pot!!! De eerste driepunter is binnen. Op naar de volgende!