JO17-1: Duur puntenverlies in de bekerstrijd!

09-09-2017 VUC JO17-1 – FC Rijnvogels JO17-1

Duur puntenverlies in de bekerstrijd!

Rust 1-0

Eindstand 2-2

Nemen we onze zwembroek of voetbalkleding mee was zaterdagochtend de vraag. De regen viel met bakken uit de hemel en veel wedstrijden werden afgelast, Velden stonden blank, maar in Den Haag waren ze vol vertrouwen. En inderdaad, er kon daar gevoetbald worden. Onderweg hadden we nog een extra attractie met een auto die voor ons ging spinnen en zo richting een droge sloot gleed. Gelukkig liep dit goed af.

In Den Haag treffen we VUC. De wedstrijd begint een half uurtje later doordat er wat onweer is geweest. Op een goed bespeelbaar veld start de wedstrijd om 10:45 uur en we zien zowaar een zonnetje tevoorschijn komen. Geert zit geblesseerd op de bank en Luc van der Togt mag trainer Romano overtuigen van zijn voetbalkwaliteiten. We beginnen net als vorige week te voorzichtig en lijken het voetballen aan de tegenstander over te laten. Na zo’n kleine tien minuten lijken we wakker te zijn en gaan wat meer naar voren spelen. En dan ontstaan ook de eerste kansjes. Lukas geeft een dieptepass op Leroy maar deze weet hem niet af te ronden. Even later geeft Kevin een voorzet vanaf rechts en weer is het Leroy die nu koppend niet weet te scoren. VUC zet met name veel werklust tegenover het voetbal van Rijnvogels. Pieter heeft echter weinig te doen. Als Ilias is doorgebroken wordt hij van achteren onderuit gemaaid. De scheidsrechter geeft alleen een vrije trap waar een gele kaart op zijn plaats was geweest. Na weer een aanval van de vogels wordt het schot van Leroy net nog door een verdediger voor de doellijn weggehaald. En ja, het is weer Leroy die alleen op de keeper afgaat en niet weet te scoren. Waar we vorige week elke kans tegen de touwen schoten wil het nu niet lukken. En dan komt de oude voetbalwet “als jij niet scoort doet de tegenstander het wel”. Uit een lange bal naar voren staat Pieter oog in oog met een tegenstander en die scoort de 1-0. Dit is teven de ruststand.

In de tweede helft moet het dan maar gebeuren. In de 5e minuut gaat Timon alleen op de keeper af, maar nee hoor weer geen doelpunt. Als even later Timon een voorzet geeft komt deze in het strafschopgebied op de arm van een verdediger. “PENALTY” wordt er geroepen. De scheidsrechter wuift het echter weg. Zucht……….. Uiteindelijk is er dan toch een goal aan Rijnvogelskant. Bart geeft een pass op Leroy die uit een moeilijke hoek de keeper weet te passeren. 1-1. Nog geen twee minuten later staat Pieter weer oog in oog met een tegenstander. Hij weet reddend op te treden. We hebben moeite met de ‘lange’ bal die door VUC wordt gespeeld. Hij valt iedere keer net over onze verdediging. Dan maakt Rick hands in het strafschop gebied en de scheidsrechter fluit. Nee he, een penalty. Maar de scheidsrechter legt hem erbuiten…Huh? De vrije trap pakt Pieter uitstekend en hij schiet de bal naar voren. Timon passeert twee tegenstanders en legt hem breed op Leroy, die tikt hem terug naar Timon en die tikt de bal via een speler tergend langzaam het doel in. Heerlijk…1-2. In de tweede helft wordt het steeds meer werkvoetbal en VUC speelt alleen nog maar de bal diep. Rijnvogels krijgt kansjes maar als de bal weer achter de verdediging valt is Pieter kansloos en eindigt de wedstrijd in 2-2. Jammer dat we niet al onze kansen hebben weten te verzilveren. Volgende week moet er gewonnen worden willen we nog kans hebben om aan het einde van het seizoen de beker met de grote oren omhoog te houden. Luc zijn optreden was een ruime voldoende. Heeft hij Romano ook weten te overtuigen?