JO15-4: VVSB JO15-6 wint in 2e helft

VVSB JO15-6 wint in 2e helft van FC Rijnvogels JO15-4  (0-0)  5-1

Vandaag een uitwedstrijd bij VVSB in Noordwijkerhout. Afwezigen Andries en Ryan.

VVSB wat dusver alles had gewonnen behalve een verdienstelijk gelijkspel tegen Foreholte. In verliespunten kan VVSB nog gelijk komen met Foreholte aangezien men 2 wedstrijden minder gespeeld heeft.

In de 1e helft blijkt Rijnvogels vrijwel gelijkwaardig aan VVSB waarbij Rijnvogels met hard werken VVSB goed van het doel vandaan kunnen houden. De spelers van VVSB hebben vooral moeite met het fysieke spel van Rijnvogels waardoor men niet goed raad weet met het vele balbezit.

Er worden dan ook nauwelijks kansen gecreëerd, helaas zijn de mannen van Rijnvogels erg onrustig aan de bal want een aantal keer kan men er snel uitkomen maar worden er net verkeerde keuzes gemaakt of VVSB kan er nog net een voetje tussen krijgen.

Uiteindelijk weet VVSB vlak voor rust 2 dotten van kansen om zeep te helpen waarbij de spits zich vrijwel identiek vrij speelt en vrij door het centrum kan doorlopen maar gelukkig voor Rijnvogels vliegt beide keren de bal over het doel van Mark.

Uiteindelijk wordt dus met de brilstand de rust bereikt wat op zich een hele knappe prestatie is van Rjnvogels gezien de uitslagen dusver van VVSB. Kortom de mannen worden weer even op scherp gezet om zo ook de 2e helft door te gaan.

Helaas blijkt de 2e helft toch een heel ander verhaal te worden, VVSB zet Rijnvogels al vroeg vast en de druk op de verdediging wordt steeds groter. Rijnvogels werkt zich een slag in de rondte om de Noordwijkerhouters van zich af te houden want hoe langer de 0 op de borden blijft hoe meer geloof in een resultaat.

Helaas wordt dan na zo’n 10 minuten in de 2e helft de ban gebroken en het onvermijdelijke gebeurd, een afvallende bal vanuit de verdediging wordt door een speler van VVSB hard op de slof genomen, Mark probeert hem nog wel te pareren maar de bal vliegt tegen de touwen. 1-0

Hierna volgt een fase waarbij Rijnvogels totaal overlopen wordt en als de stofwolken optrekken staat het 4-0!!! Vrij trap die net over Mark heen vliegt 2-0, een goede redding van Mark maar in de rebound niet goed weggewerkt 3-0 en ook nog eens een fout bij het wegwerken van de bal waardoor een speler van VVSB eenvoudig de 4-0 kan aantekenen.

Gelukkig gaat vermoeidheid ook bij VVSB een rol spelen anders had de uitslag misschien wel hoger kunnen worden, sterker nog Rijnvogels weet met z’n laatste krachten nog eens eruit te komen via Ruben. Die weet met een goede voorzet Thomas te bereiken en die schiet m goed in het doel. 4-1

Rijnvogels snakt naar het einde en probeert met man en macht grotere schade te voorkomen, helaas wordt er op het randje strafschopgebied een overtreding begaan waar de scheidsrechter een penalty voor VVSB in ziet. Stond zelf op 1 lijn met de overtreding en volgens mij was deze er gewoon buiten en dook de speler het strafschopgebied in maar helaas beslist de, voor de rest prima fluitende, scheidsrechter dus voor een penalty. Uiteindelijk weet VVSB deze te verzilveren waardoor de eindstand op de borden gebracht wordt. 5-1

Een terechte zege voor VVSB maar hard gewerkt door de mannen van Rijnvogels om een resultaat te halen, helaas waren de batterijen een beetje leeg in de 2e helft waardoor VVSB nog redelijk makkelijk kon uitlopen. Het spel is soms wat onrustig van Rijnvogels en aannames zijn soms wat slordig, hierdoor moet veel gecompenseerd worden en dat kost veel kracht en dat is zonde want die kracht heb je dan de 2e helft nog hard nodig om resultaat te halen. Volgende week een thuiswedstrijd op het programma tegen Blauw Zwart om 11:45.