JO15-4 verliest in 1e helft de wedstrijd tegen RCL JO15-8

FC Rijnvogels JO15-4 verliest in 1e helft de wedstrijd tegen RCL JO15-8 (3-0) 4-2

Vandaag de 2e wedstrijd in de voorjaarscompetitie, deze keer uit in Leiderdorp tegen RCL JO15-8.
RCL verloor met dezelfde cijfers 4-3, zij deden dat tegen UDO JO15-5. Vorige week een prima wedstrijd waarbij we net aan het kortste eind trokken. Wat zal het vandaag worden?

Wel een handicap vandaag want keeper Marc was helaas ziek, andere afwezige was Ruben.
Jan koos ervoor om Daan op doel te posteren (één van de weinige die wilde), de rest stond in redelijk vertrouwde positie behalve dat Tim wat meer op middenveld werd geposteerd.

Om 11.30 werd er voor het begin gefloten en beide ploegen beginnen wat voorzichtig aan de wedstrijd met wat aftasten, veel slordigheden aan beide zijden met balverlies.
RCL probeert Daan met wat schotjes uit maar de meeste ballen kan hij rustig oprapen of het vizier staat niet scherp en de ballen vliegen naast. Rijnvogels blijkt m.n. op het middenveld wat last te hebben. Vooral de combi Tim/Dennis is nogal onwennig en natuurlijk missen we na Daan voorin met z’n fysieke sterkte.

Toch weet Rijnvogels ook tot goede kansen te komen, Andries wordt in stelling gebracht en kan vrij op de goal schieten, of anders crossen naar de inkomende Thomas en Thijs. Hij probeert de bal met z’n buitenkant om de doelman te krullen maar de bal vliegt helaas naast, misschien iets te mooi geprobeerd. Vlak daarna misschien nog wel een grotere kans voor Thomas na een voorzet hoeft hij de bal alleen maar in te tikken maar hij maait volledig over de bal!!!! Ongelofelijk wat een kansen en ja je weet het er is een voetbalwet, als je zelf niet scoort dan………….idd en dat doet RCL ook.

RCL krijgt daarna een vrije trap te nemen vlak buiten het strafschopgebied aan de rechterkant. De speler weet hem mooi over de muur te krullen en Daan weet hem te vangen maar, hij had gewone handschoenen aan want de keepershandschoenen waren te klein, de bal glipt door de gladde handschoenen heen in de goal. Wat een pech!!!! 1-0!

Daarna begint een fase waarbij Rijnvogels ver weg zakt en RCL de dienst uit maakt, ook de 2e goal mag geschaard worden onder lucky want de bal wordt van richting verandert en gaat tergend langzaam ook in de goal……..2-0!
Rijnvogels weet het ff niet meer en de koppies gaan een beetje hangen en dat is vaak een slecht teken, de mannen moeten het hebben van keihard werken als team anders wordt
het een moeilijk verhaal.

Men komt er ook nauwelijks meer uit na de sterke openingsfase en vlak voor rust weet RCL nog met een goede aanval de 3-0 op de borden te brengen, de bal wordt vanaf de 16 keihard ingeschoten achter de kansloze Daan.

Gelukkig weet men de resterende minuten het doel met kunst en vliegwerk schoon te houden zodat Jan nog enige aanknopingspunten kan vinden voor de 2e helft.

2e helft voert Jan enkele wijzigingen door waarbij Tim op de rechtsback positie wordt geplaatst, achteraf vond ie dit ook de prettigste positie en wil ie graag meer op deze positie spelen, en Daan komt erbij voorin. Wie gaat er dan keepen, nou Andries gaat proberen het doel schoon te houden!!!

2e helft blijkt er ineens een ander Rijnvogels te staan en de wedstrijd is pas net in beweging gezet of Thomas wordt weggestuurd en weet Perfect naast ‘m Stef aan te spelen die de 3-1 weet aan te tekenen!!!! Wordt het dan toch nog wat??
RCL lijkt enigszins aangeslagen want Rijnvogels blijft enorme druk naar voren geven en RCL komt nog nauwelijks aan de bal.

Helaas blijken soms de keuzes van de mannen voorin soms net ff te ver doorgevoerd en weet men tot de 16 meerdere malen gevaarlijk te worden, m.n. Daan blijkt een lastige luis in de pels van RCL en is moeilijk van de bal te krijgen.

Het is dan ook niet verrassend dat Daan ook de 3-2 op de borden brengt na een prima dribbel weet hij zich vrij te spelen en knalt de bal hard in de touwen!!!!!
Rijnvogels volledig terug in de wedstrijd, RCL weet heel af en toe eruit te komen maar op enkele ongevaarlijke schoten na wordt men vooralsnog niet meer zo gevaarlijk als in de 1e helft.

Rijnvogels blijft doorgaan en Thijs wordt ok in stelling gebracht maar schiet de bal rakelings over de deklat!!! Maar de grootste kans komt nog, na een uitstekende combinatie komt een speler van Rijnvogels vrij in het strafschopgebied (weet even niet meer wie) en die schiet hard op de goal maar de keeper weet hem op één of andere manier nog te pareren!!!
Ongelofelijk wat een kans op de gelijkmaker!!!
Langzamerhand begint de kracht een beetje weg te vloeien uit het team van Rijnvogels, de achterstand in de 1e helft blijkt een te groot te nemen hindernis.

Sterker nog uit een spaarzame uitval in de 2e helft met nog zo’n 10 minuten op de klok weet een speler zich te ontdoen van z’n directe tegenstander en weet de bal in het verre hoek te schuiven 4-2!
Ja dan weet je dat de wedstrijd gespeeld is, beide ploegen creëren ook niets meer, allebei gestreden voor de winst maar helaas trekken wederom de Kooltuinbewoners aan het kortste eind.

1e helft bleek te zwak, mede door natuurlijk het gemis van de keeper, maar dat mag natuurlijk geen excuus zijn voor de inzet want die was er de 2e helft wel. Ook moeten de mannen wat meer de winnersmentaliteit krijgen om dit soort wedstrijden wel gewoon winnend af te sluiten. Net dat beetje extra geven of net dat stukje motivatie of teamspirit die wel de 3 punten opleveren.

Het verschil zit hem in kleine dingen, dit team kan niets of dit team kan alles. Alleen zal men met elkaar moeten knokken voor een resultaat iedere week weer. Ik weet zeker als je de wedstrijd tegen RBB en de 2e helft tegen RCL bekijkt dat de punten wel MOETEN komen.

Hou hieraan vast dat MOET gewoon de NORM worden de komende tijd. Voorlopig ivm de vakanties even geen wedstrijden. Eerstvolgende wedstrijd is Katwijk uit op 10 Maart om 8:30!!!

Voorlopig wordt er wel gewoon getraind, mocht er geen training zijn dan wordt dit via de bekende weg bekend gemaakt!!!