JO15-4 in aantrekkelijk duel nipt onderuit tegen Rijnsburgse Boys JO15-7

FC Rijnvogels JO15-4 in aantrekkelijk duel nipt onderuit tegen Rijnsburgse Boys JO15-7

Vandaag 10 februari de 1e wedstrijd na de winterstop op onze eigen Kooltuin. Hele week een ijzige kou dus of het allemaal zou doorgaan was maar de vraag. Maar uiteindelijk een prima temperatuur en een goed veld om te gaan voetballen na ruim 2 maanden stilstand in competitieverband. Deze keer een klasse lager om hopelijk met z’n allen het voetbalplezier weer terug te krijgen na de grote nederlagen voor de winterstop. Dus is het afwachten hoe de tegenstanders in de poule Rijnsburgse Boys JO15-7 is onze 1e tegenstander vandaag. De Rijnburgers eindige als laatste in hun poule maar wel 2 wedstrijden minder gespeeld dan de andere 2 ploegen die nu in deze poule speelde VVSB en Foreholte. Het verhaal van de mannen van  FC Rijnvogels JO15-4 is reeds bekend, troosteloos en kansloos onderaan de ranglijst bungelend en plezier in het spelletje toch wel wat verdwenen en terecht. Vandaag ontbrak Thomas vanwege skivakantie, de rest van het team was compleet en kon er onder prima weersomstandigheden om 08.45 worden afgetrapt!

Rijnsburgse Boys blijkt in de eerste fase wat vaardiger aan de bal maar Rijnvogels staat prima hun mannetje. Toch weet Rijnsburg wel wat speldenprikjes uit te delen maar vaak weet men het doel niet te vinden en vliegt de bal naast of over. Rijnvogels daarentegen kan er nog niet lekker uit komen doordat de verdediging van Rijnsburg goed in staat is om de voorwaartsen van Rijnvogels tegen te houden. Toch krijgt Rijnvogels na zo’n 15 minuten de grootste kans van de wedstrijd waarbij Thijs, na een fout van de keeper van Rijnsburg de bal moet lossen, de bal voor het intikken heeft maar schiet tegen de keeper aan!!! Helaas geen doelpunt!!! De wedstrijd gaat in gelijke tred verder en ook Rijnvogels durft wat vaker uit de schulp te kruipen alleen grote kansen ontstaan niet, helaas bij één uitval staat Rijnvogels verdedigend net ff verkeerd en kan de spits van Rijnsburg bij een tegenaanval zo doorlopen en kan niemand meer corrigeren, beheerst schiet hij de bal in de verre hoek waarbij Mark een vingerlengte tekort komt om hem nog te pareren. (0-1)

Het is op dat moment een echte wedstrijd en beide partijen strijden met name op het middenveld om de bal, uiteindelijk weet Stefan zich te ontdoen aan de verdediging van Rijnsburg maar komt wat buiten het strafschopgebied terecht. Toch weet hij de bal terug te trekken op Daan en die schiet al dan niet via de hak van Andries, was moeilijk te zien, de bal via de binnenkant van de paal in de uiterste hoek binnen!! (1-1) Toch weet Rijnvogels de stand niet lang zo te houden, via een gelukje, de spits van Rijnsburg raakt hem volledig verkeerd, komt de bal bij de rechtsbuiten van Rijnsburg te terecht. Tot overmaat van ramp raakt die hem ook helemaal verkeerd waardoor Mark op het verkeerde been stond en de bal via de korte hoek en de paal in het doel beland!!! (1-2) Rijnsburg weet vlak voor rust nog de stand op 1-3 te brengen via een hard schot van de rechterverdediger waarbij Mark volledig kansloos was. Toch is er nog geen man overboord want de mannen van Rijnvogels zijn zeker niet de mindere alleen tot veel kansen heeft het helaas nog niet geleid. Het zal in ieder geval moeten gebeuren in de 2e helft want de prima leidende scheidsrechter fluit niet veel later voor de rust.

In de 2e helft zal Rijnvogels wat opportunistischer moeten gaan spelen om nog kans te hebben om in de wedstrijd te komen. Helaas moet in het 1e kwartier van de 2e helft een stormloop van Rijnsburg worden doorstaan met zeker 3 á 4 goede kansen voor Rijnsburg maar met name Mark staat uitstekend te keepen en weet met fraaie reddingen Rijnvogels in de wedstrijd te houden!! Rijnvogels daarentegen weet via snelle counters regelmatig eruit te komen maar de eindpass blijkt dan net ff te hard of onnauwkeurig waardoor het leder vaak door de keeper van Rijnsburg eenvoudig opgepakt kan worden!! Nadat de storm geluwd was kon Rijnvogels weer terug te komen in de wedstrijd, helaas kon ondergetekende het niet goed zien maar Ruben maakte de 2-3 in de wedstrijd en dus mocht Rijnvogels weer hopen op een resultaat in een nu op en neer gaande wedstrijd met 2 partijen die volop strijd leverde op een goede sportieve manier!!! En nog was de koek niet op want voor beide goals ontstaan nu spannende momenten en helaas weet Rijnsburg opnieuw de marge op 2 te brengen. Bij een corner wordt een afvallende bal niet goed verwerkt en een speler van Rijnsburg kan door een mêlee van spelers de 2-4 aantekenen. Dan denk je is Rijnvogels dan verslagen, welnee ze blijven knokken en misschien wel het mooiste moment van de wedstrijd mag op naam komen van Stef. Na een fout van de keeper van Rijnsburg staat deze wat te ver van de goal en Stef weet met gevoel de bal over de keeper de schieten in het verlaten doel!!! WAT EEN GOAL!!!! 3-4…..en Stef, zover ik weet, z’n eerste in het shirt van Rijnvogels aangezien hij nu in het middenveld geposteerd stond. Daarna was er nog wel enkele minuten tijd, en de mannen wilde nog wel maar de krachten waren logischerwijs op en werd het heel erg onnauwkeurig. Ook Rijnsburg kon geen potten meer breken want ook die waren na deze afmattende partij moegestreden.

Uiteindelijk fluit de scheids af bij helaas een 3-4 stand, maar wat een heerlijke partij hebben we  gezien van 2 partijen die wilde voetballen. Zoveel anders dan de 1e seizoenshelft! Hopelijk belooft dit veel goeds voor de komende wedstrijden. Er was nog wel een andere wedstrijd in deze poule met een flinke uitslag en dat was Katwijk JO15-5 tegen Foreholte JO15-8 0-14!!!

Volgende week 11:30 uit in Leiderdorp tegen RCL JO15-8, die verloor vandaag tegen UDO JO15-5 met dezelfde cijfers als wij…met 4-3.