HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO15-4 herstelt zich na Quick Boys maar laat de punten aan UVS

30-9 FC Rijnvogels JO15-4 herstelt zich na Quick Boys maar laat de punten aan UVS JO15-6 (1-1) 1-3

 

Vandaag wedstrijd op de Kooltuin tegen UVS JO15-6 na 2 weken een ploeg tegenover te hebben gehad die veel en veel te sterk bleek voor ons namelijk Quick Boys JO15-8.
2 weken geleden nog voor de beker een kansloze nederlaag thuis met 0-12 en vorige week deed men het ff ‘dunnetjes’ over en ging Rijnvogels met 27-0 eraf.

Vandaag dus UVS JO15-6 die dusver tegen ASC JO15-6 een te sterke tegenstander troffen en met 1-10 klop kreeg. Beide ploegen dus een flinke nederlaag en dus kan er een overwinning goed gebruikt worden maar ook iig een tegenstander waar je niet door weggevaagd wordt en je lekker kan voetballen.

Dit jaar een flinke selectie met 16(!) man en dus had Roland het vandaag druk met wisselen langs de kant en of dit nou allemaal positief effect had op het spel van Rijnvogels is moeilijk te zeggen maar ideaal is het zoveel wisselen in een ploeg natuurlijk niet om enig vastigheid te kunnen krijgen in het spel. Misschien beter om in de toekomst maar een aantal spelers in helften te wisselen en 1 of twee achter de hand om spelers te houden om te wisselen die vermoeid of geblesseerd zijn.

Maar goed die optie geef ik graag door aan de huidige trainers Jan Kraaijenoord en Roland Jacobs.

De opstelling waarmee begonnen werd kan ik zo niet voor de geest halen met zoveel spelers dus daar begin ik maar niet aan. Wat wel is dat Rijnvogels iig fris oogde ondanks de zware nederlagen, wat dat betreft hebben de mannen gelukkig wel veerkracht om tegenslagen te overwinnen.

Om 10.15 werd er afgetrapt onder redelijke omstandigheden maar wel wat nat (echt) gras waardoor de bal soms vreemde capriolen uithaalde of doorschoot. Rijnvogels weet iig UVS met name in de beginfase te overrompelen met snelle aanvallen, Daan weet de bal in kansrijke positie naast te schieten!! Zonde, misschien dat UVS wat door de grote nederlagen er te gemakkelijk over dacht, dit bleek vooral in de beginfase waarbij Rijnvogels overal op het veld wat feller oogde dan z’n tegenstander.

Uiteindelijk weet Rijnvogels de op dat moment terechte voorsprong te pakken, Daan weet door de verdediging te glippen en z’n schot lijkt doel te treffen maar door de wat langzame vaart tikt Andries m wel of niet in buitenspel over de doellijn. 1-0!

Daarna wordt UVS wel wat sterker en weet men ook fysiek zich wat meer te weren, Rijnvogels komt er dan ook niet zoveel meer uit en lijkt UVS vrij snel op 1-1 te komen maar de bal gaat via de binnenkantpaal voorlangs het doel!!!!

Rijnvogels is dus gewaarschuwd en probeert met man en macht de bal van het doel te houden maar UVS wordt steeds sterker en Rijnvogels probeert het soms met een diepe bal maar telkens is deze te hard of komt niet goed aan.

UVS weet bij een snelle tegenaanval de bal aan de zijkant van het strafschop gebied te krijgen en de buitenspeler kan, doordat het middenveld van Rijnvogels niet goed aansluit, gemakkelijk een speler vinden op randje strafschopgebied en die weet met dit buitenkansje wel raad en ranselt de bal achter de kansloze Mark.

Jammer, weg voorsprong maar gelukkig weet Rijnvogels daarna wel goed te pareren en wordt de rust bereikt met een gelijke stand.

2e helft is een stuk minder dominant van Rijnvogels en UVS houd de boel goed dicht in de beginfase, sterker nog UVS weet via een goede actie van een speler die de achterlijn haalt en de bal doorgeeft aan speler bij de doellijn de bal in te tikken voor de 1-2!!

En zo moet Rijnvogels in de achtervolging en dat wordt ook met man en macht gedaan en wordt er volop gejaagd door de mannen, dit levert nog wat kansjes op voor Daan (voorlangs), Thomas (schot net over), Stef (schot geblokt) en Andries (teenlengte tekort). Men blijft dus hard werken voor het resultaat maar zoals de aloude voetbalwet al zegt, als jij niet scoort dan doet de tegenstander dat wel.

Helaas gebeurd dat ook en bij een snelle uitbraak komt men vrij voor Mark en weet men m goed in te tikken 1-3!! Wedstrijd is nu wel gespeeld, Rijnvogels probeert het nog wel in die laatste minuten maar tot kansen leidt dit niet meer. Sterker nog als UVS het slimmer had uitgespeeld had men een hoge, wel geflatteerde, uitslag kunnen neerzetten.

Uiteindelijk fluit de prima leidende scheidsrechter in een leuke onderhoudende partij voor het einde.
Zonde er had zeker meer ingezeten, er waren kansen op de 2-2 maar helaas viel het kwartje niet onze kant op.

Volgende keer beter!!!

Erik van Beelen

01/10/2017


Alle wedstrijdverslagen van Geen categorie

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media