JO15-2 Zevenklapper op De Kooltuin

Al vroeg mochten de heren en dame van JO15-2 opdraven voor hun wedstrijd tegen VVSB JO15-4. De zon kwam net op en het veld kleurde nog wit van de rijp, maar de Vogels maakten al wel een uitgeslapen indruk. Zoals we de laatste wedstrijden al gewend zijn, zaten ze er nu ook van meet af aan fel op. Het balletje gaat ook steeds beter van man op man en men wordt met de week geduldiger. Kevin is nog steeds afwezig vanwege zijn knieblessure, maar hij zal zich snel weer bij de groep voegen. Ruben en Owen beginnen als wissel. Al in de 2e minuut kreeg FCR z’n eerste kans, of haar eerste kans eigenlijk, want het was Dieneke die de bal van zo’n 20 meter net naast het lege doel schoot. De toon was gezet en er zouden nog vele kansen volgen. Levi nam kans nummer 2 voor zijn rekening, maar ook hij kreeg de bal niet in de goal. Één op één met de keeper schoof hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Gert, vandaag gepositioneerd als rechtsbuiten, probeerde de keeper door de lucht te passeren, maar zijn bal miste net dat kleine beetje vaart dat de keeper um moeiteloos uit de lucht kon plukken. Het duurde uiteindelijk een klein kwartiertje voor de eerste goal viel. Koen Binnendijk mocht de trekker overhalen en schoot de bal uit een corner via de paal binnen, 1-0. Dezelfde paal werd een paar minuten later nogmaals getoucheerd, maar dan aan de buitenkant. Wesley was het eindstation na goed combinatiespel, maar zogezegd miste hij het geluk en bleef de stand zoals het was. Die goal kwam uiteindelijk toch en kwam wederom van de schoen van Koen Binnendijk. Wesley gaf de bal vanaf links voor op Levi, waarna Levi de bal teruglegde op Koen die vervolgens goed afdrukte, 2-0. Een top actie. FC Rijnvogels dicteert en VVSB komt er absoluut niet aan te pas. Mede doordat de verdediging onder aanvoering van Simon sterk vooruit verdedigde. Vele ballen werden onderschept voordat ze de voorsten van de paars gelen bereikten en mocht het zo zijn dat ze de bal daar wel kregen dat zaten de Rijnvogels er zo kort op dat binnen no-time de bal weer in het bezit kwam. Slechts 1 keer kwam VVSB tot een schot op doel. Ze moesten er tot de 34e minuut op wachten, maar van de bal die Emiel op zich af kreeg, werden z’n vingers echt niet warm. Met een 2-0 voorsprong ging men de rust in.

Toen ik na de rust weer bij het veld kwam, was de match alweer begonnen. Een paar minuutjes had ik gemist, maar de stand was al wel verdubbeld naar 4-0. Zowel Dieneke als Alex hadden hun goaltje meegepikt. Owen en Ruben hadden de plekjes in de voorhoede overgenomen van Levi en Gert. De 5-0 kwam van de slof van Ruben. De actie vooraf was van Owen. Vanaf rechts legde hij de bal goed terug op Wesley, die vandaag lekker doelgericht bezig was. Op zijn schot stond echter de keeper nog in de weg, maar diezelfde keeper was kansloos op de rebound van Ruben, 5-0 dus. Het ging allemaal zo makkelijk dat iedereen wel graag een goaltje mee wilde pikken. Er brak een fase aan waarin teveel mensen de beslissende pass wilden geven en waarbij het geduld even ver te zoeken was. Prompt kwam VVSB op de helft van FCR te spelen en poetsten ze de hatelijke nul van bord, 1-5. FC Rijnvogels rechtte de rug, leek niet onder de indruk, en ging gewoon door met mooi combinatie voetbal. Één keer raken op het middenveld met het driehoekje Simon-Wesley-Robin waarbij de laatste Ruben in de diepte stuurde. Zijn schot spatte uiteen op de lat en Owen kreeg de rebound net niet lekker op z’n schoen waardoor de mooiste voetballende actie niet met een goal werd beloond. Die goal kwam er niet veel later wel. Dit keer werd Owen door Robin de diepte ingestuurd. Owen omspeelde de uitgelopen keeper en rondde beheerst af, 6-1. Het slotakkoord was ook voor Owen. Dieneke bereikte met een steekpass Ruben. Die hield het overzicht en gaf de bal laag over de grond voor op Owen. Hij liet de keeper kansloos en schoot zo zijn tweede van de dag binnen, 7-1. Dit was ook de eindstand omdat in de laatste minuut een kopie van de vorige aanval niet doeltreffend werd afgerond. JO15-2 speelde vandaag een ijzersterke wedstrijd en ik moet nog zien wie er dit seizoen een puntje van dit team kan pakken. Blijf zo voetballen, blijf zo combineren, blijf zo geduldig. Jullie zijn nog steeds groeiende en worden met de week beter!

Zaterdag speelt JO15-2 om 8.30uur de uitwedstrijd bij Quick Boys JO15-6.