JO15-2 wint topper

FC Rijnvogels JO15-2 wint topper

Zaterdagmiddag om 12.15uur mocht Docos aftrappen in de topper Docos JO15-3 tegen FC Rijnvogels JO15-2. De manier waarop zij dat deden zie al genoeg over de scherpte bij de thuisclub. De bal werd meteen uitgeschoten en wij hoefden er nix voor te doen om zo in balbezit te komen. Ruben, Dieneke en Alex begonnen op de bank en Chris was nog niet wedstrijdfit. Zijn plek werd overgenomen door zijn broer Daan. Meteen zetten we de Leidenaars onder druk wat al snel een corner opleverde. Die corners zijn altijd gevaarlijk, maar deze leverde niet direct een goal op. Die viel namelijk nadat die corner afgeslagen werd en de bal voor Koen Binnendijk zijn voeten viel. Zijn schuiver viel binnen, buiten bereik van de keeper die de bal te laat zag verschijnen tussen al die spelers voor zijn neus, 0-1. De Vogels bleven gewoon lekker ballen en gaven nix weg. Toch echt gevaarlijk werden we niet. Schoten van Wesley en Koen B. misten kracht en precisie en zodoende bleef de marge slechts één. Ook een vrije trap van Owen miste de goal op een haar na. Hoewel, de bal toucheerde de lat, maar een goal leverde het niet op. Toen in de 12e minuut uit het niets scoorde Docos de gelijkmaker. Koen v Egmond, die een ongelukkige wedstrijd speelde, passte de bal zomaar dwars door het midden in de voeten van de grote spits van Docos. Hij had geen enkele moeite om dit kadootje uit te pakken en zette zo beide ploegen weer naast elkaar, 1-1. FCR was even van slag. De combinaties vlotten niet meer en Docos zette steeds meer aan. Tot overmaat van ramp moest aanvoerder Kevin zich ook nog eens geblesseerd laten wisselen. Dieneke kwam in het veld, maar ook zij kon niet voorkomen dat Docos een hele sterke periode in ging. Echter, zoals hun aftrap al voorspelde, stonden de mannen van Docos niet echt op scherp. Vier! opgelegde kansen waren niet aan de, normaal gesproken zeer scherpe, voorhoede besteed. Na zo’n 30 minuten floot de scheidsrechter voor rust. De hagel kwam met bakken uit de hemel zetten en iedereen vluchtte snel naar binnen. Maar liefst 20 minuten later nadat het weer een beetje was opgeklaard, verschenen beide teams weer op het veld. FCR met 2 wissels. Ruben voor Levi en Alex voor Gert. Maar de teams stelden zich op dezelfde kant als dat ze begonnen. De scheids had dus de wedstrijd tijdelijk gestaakt en het werd nu weer hervat. Tja, voor alle toeschouwers had dat niet gehoeven, maar sommige scheidsrechters nemen het nou eenmaal er serieus. En het moet gezegd worden, achteraf kwam deze beslissing ons zeer goed uit! FCR kwam beter uit de kleedkamer en in die laatste 5 minuten voor “rust” kregen we nóg een corner te nemen. Vaste nemer Robin kreeg in 2e instantie de bal weer voor zijn voeten waarna hij Alex in stelling bracht. Ook op zijn schuiver was de Docos goalie kansloos en zo was de ruststand dus 1-2 in het voordeel van de boys van coach Bart Binnendijk.

Vlak daarna werd er van speelhelft gewisseld. Een pauze kwam er niet meer. De tweede helft begon flauwtjes. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, maar na zo’n 17 minuten was het Ruben die de marge op 2 bracht. Dieneke was de dame met de assist en Ruben liet de keeper kansloos, 1-3. Docos ging daarna gewoon verder met wat ze in de 1e helft ook deden en dat is kansen missen. FCR deed wat het moest doen. Als het voetballen niet goed lukt, dan dient er hard gewerkt te worden. En dat gebeurde dan ook! Helaas moest ikzelf met nog 15min. op de klok naar huis. Maar Docos kwam nog terug tot 2-3. Spanning alom dus weer. Het was Ruben die met zijn 2e goal van de dag de stand op 2-4 bracht. Een scrimmage voor de goal ging er aan vooraf. Vrijwel direct na de goal van Ruben werd het 3-4 wat wel weer voor enige schrik zorgde. Verder kwam Docos niet en de zo belangrijke 3 punten gingen mee naar De Kooltuin. Andere concurrent BlauwZwart speelde gelijk bij QB dus deze winterdag was er 1 om niet gauw te vergeten.