JO15-2 terechte kampioenen!

Warmunda JO15-1 – FC Rijnvogels JO15-2           2-4

Kampioenswedstrijden zijn doorgaans niet de beste wedstrijden van het seizoen. Vaak spelen de zenuwen dusdanig parten dat het goede spel, wat het hele seizoen al tentoon gespreid is, achterwege blijft. Robin en Levi begonnen als wissel en ook Simon en Daan zijn toegevoegd aan de selectie. Bij Fcr duurde het een kwartier voordat men zich een beetje aan de zenuwen kon ontworstelen. De schade op dat moment: een 1-0 achterstand. Die kwam al na drie minuten tot stand. Een corner tegen werd niet goed verwerkt en de bal kwam bij een geheel vrijstaande Warmunda speler in het strafschopgebied. Het was voor hem niet zo moeilijk om de bal tot doelpunt te promoveren. Een tegenslag voor Fcr. Het had zelfs nog erger kunnen zijn, maar met vereende krachten wisten Emiel en Alex de rappe tegenstander van Chris tot scoren te beletten. Fcr stelde er bitter weinig tegenover. Het had moeite met de felle tegenstander én de straffe tegenwind die over het mooie kunstgrasveld waaide. Het duurde zogezegd zo’n 15 minuten voor Fcr zijn eerste kans kreeg. De aanval ging over de rechterflank waarbij Owen sterk doorkwam en de zestien binnen rende. Maar daar waar hij de bal terug moest leggen naar de vrijstaande Ruben, ging Owen voor eigen succes en jaste de bal over de goal. Stand dus nog steeds 1-0, maar vanaf dat moment trok Fcr de wedstrijd meer en meer naar zich toe. Er werden wat aanvallen opgezet, maar de Warmunda keeper hield tot de rust zijn doel schoon. Een 1-0 achterstand, maar de tweede helft heeft Fcr het voordeel van de wind.
Robin kwam in het veld voor Kevin, waardoor Koen B. centraal kwam te spelen en Robin de rechtshalf positie in nam. Levi nam de plek over van Wesley links voorin. Al meteen in de 1e minuut werd de stand gelijk getrokken. Warmunda trapte af, maar werd meteen onder druk gezet. De keeper kreeg uiteindelijk de bal niet goed weg waardoor Owen de bal in de voeten kreeg. Hij lobte de bal over de keeper heen, waarna Ruben de bal het beslissende tikje gaf. Voordat een verdediger redding kon brengen op de lob van Owen knikte Ruben de bal in, 1-1! En Fcr drukte goed door, maar schoten van Ruben, Koen B. en Alex troffen geen doel. In de zevende minuut stond de paal een doelpunt van Robin in de weg. Slechts heel sporadisch kwam Warmunda er nog uit, maar de verdediging, onder leiding van Gert, gaf weinig meer weg. Na 13 minuten spelen viel de goal toch. Dieneke zag een gat in hun linies en dook erin. Robin bediende haar op d’r wenken, waarna Dieneke in het strafschopgebied licht werd gehaakt. De scheidsrechter zag er een strafschop in en wees resoluut naar de stip. Dit buitenkansje werd benut door Alex en hij liet de doelman kansloos achter, 1-2! De wedstrijd leek gespeeld, maar zo kreeg Warmunda bij één van de spaarzame momenten dat ze wel voor ons doel kwamen ook een strafschop te nemen. En ook onze doelman was kansloos en zodoende was de stand weer gelijk, 2-2. En bij deze stand is alles nog mogelijk. Bij het talrijke publiek wat op deze wedstrijd afgekomen was, werd er rusteloos heen en weer gedribbeld. Voor beide doelen werden er kansen gecreëerd, maar Owen zorgde voor de algehele opluchting. Het was eerst Ruben die op doel schoot, maar de keeper bracht redding. Het was een koud kunstje voor Owen om de rebound binnen te schieten, 2-3! Het slotakkoord was voor Ruben. Hij schatte een voorzet vanaf rechts van Robin op de juiste waarde in en schoot zo de 2-4 in de touwen! Niet veel later floot de scheidsrechter af en kon er een klein feestje gevierd worden.
Mannen, en dame, jullie hebben een topseizoen gedraaid en zijn dik en dik verdiend kampioen geworden. Ook deze wedstrijd hebben jullie het mooie combinatievoetbal kunnen laten zien aan de vele toeschouwers en onze verdediging verdiend andermaal een groot compliment door de boeiende duels die jullie speelden. Volgende week spelen jullie uit bij Blauw Zwart al weer de laatste wedstrijd van het seizoen waarna jullie op De Kooltuin gehuldigd zullen worden. Tot volgende week.