HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO15-2: Sterk collectief pakt 3 punten

TerLeede JO15-3   –   FC Rijnvogels JO15-2

Op deze zaterdagochtend wanneer net als de Sint ook Koning Winter zijn intrede doet in Nederland wachtte de heren en dame de moeilijke uitwedstrijd tegen TerLeede. Wie de standen erbij had gepakt, wist dat de Sassenheimers al 2 keer gewonnen hadden en dat ze maar liefst al 10 keer gescoord hadden. Een zware pot dus.

FC Rijnvogels begon compleet aan deze klus en dat betekende dus drie wissels te weten: Robin Houwer, Gert van Dijk en Owen Peak. FCR begon sterk aan de wedstrijd. De duels werden gewonnen, het balletje ging lekker rond en de verdediging van TerLeede werd voortdurend onder druk gezet. Achterin werd nix weggegeven. De backs Chris Guijt en Koen van Egmond kwamen geregeld via de zijkanten mee op en ondersteunden zo de aanvallende impulsen van het team. Het blok Simon Hoek en Alex van Rijn stond sterk en zij voelden elkaar goed aan. Het leidde tot druk op het doel van TerLeede, maar de grote keeper werd niet echt proef gesteld. Toch moest die de bal uit het net vissen, omdat hij kansloos was na de frommelgoal van Dieneke Petersen, 0-1. Klein van stuk staat zij gewoon haar “mannetje”. Op het middenveld houdt zij vaak de rust en het overzicht en is bezig aan een sterk seizoen. De domper van de wedstrijd was dat Kevin Varkevisser uitviel met een op het eerste oog zware knieblessure. Hopelijk valt het toch mee en is hij er snel weer bij. Ook Kevin is bezig aan een sterk seizoen wat zelfs resulteerde dat hij de aanvoerdersband om z’n arm mocht dragen. Door het uitvallen van Kevin was FCR er even niet bij met hun gedachten en ook invaller Robin Houwer kon niet voorkomen dat TerLeede op gelijke hoogte kwam, 1-1. Het was de eerste keer dat zij voor ons doel kwamen, maar het betekende wel dat we achterin bij de les moesten blijven. FCR rechtte nog even de rug en ging rustig verder met waar ze gebleven waren, namelijk aanvallen. Ondanks dat er nog wat kansen kwamen van oa Robin werd de rust bereikt met een 1-1 tussenstand.

De tweede helft werd een gala voorstelling. Doelman Emiel Borsboom had met zo makkelijk al kunnen gaan douchen, want hij heeft weinig meer te doen gehad. Het wachten was op de goal en het was wederom Dieneke die scoorde. Spits Ruben Spaargaren was de aangever en Dieneke rondde heerlijk met de linker af, 1-2. De druk op het doel werd verder opgevoerd, maar FCR had weinig geluk in de afronding. Een knal van Koen van Egmond vloog net naast en een schot van Ruben zeilde net over het doel. Dat Dieneke in een prima vorm verkeert, bleek ook bij de derde goal. Nu was zij de aangever en Ruben de afmaker. Hij schatte haar prachtige steekbal op de juiste waarde in en rondde beheerst laag langs de keeper af, 1-3. Het slotakkoord was voor Owen Peak. Een uittrap van de keeper werd op het middenveld opgevangen door Robin die koppend Ruben bereikte. Met zijn tweede assist van de dag wist hij Owen te vinden die ook rustig de bal langs de grote keeper schoof, 1-4. De eindstand was bereikt.

Als men zo hard voor elkaar werkt en als je zo als een collectief voetbalt, ben je tot mooie dingen toe in staat. Proficiat. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Van Nispen JO15-2.

René Houwer

13/11/2016


Alle wedstrijdverslagen van Geen categorie

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media