JO15-2 speelt slordig maar wint toch

FC Rijnvogels JO15-2 speelt slordig maar wint toch

Zaterdag 21 januari. De Jongens van JO15-2 mochten uitslapen, want er hoefde pas om 11.45uur afgetrapt te worden. Bijna allemaal dan, want er moesten ook nog 4 jongens een wedstrijdje fluiten. De enige meid in het team, Dieneke, deed een helftje mee met de JO15-1. De meesten verschenen dus wel fris en uitgeslapen aan de start en we konden dan ook een gretig en alert FCR verwachten. Nou, helemaal gretig en alert was het niet. Er wordt al gerept over een kampioenschap ook al zijn we pas 8 wedstrijden onderweg. De tegenstander van vandaag was niet bij machte om het slappe FCR af te straffen! Want erg best was het niet. Wij konden niet zien dat hier een kampioenskandidaat speelde. Veel te vaak werd er gezocht naar “de beslissende pass”. Te weinig combinaties en vooral veel te weinig geduld. Koen van Egmond was ziek vandaag en ook Chris is nog steeds afwezig. Daan stond op de plek van Chris en Simon pakte de linksbackpositie op. Alex en Gert waren het centrale verdedigingsduo. Dieneke en Levi begonnen op de bank. Onze verdediging gaf bijna nix weg. Emiel kreeg het eerste kwartier slecht 2 ballen en dat waren ook nog eens terugspeelballen. Het spel speelde zich af op de helft van ASC, maar zogezegd strandden veel passen in de voeten van de tegenstander die de bal vervolgens direct weer inleverde. Het oogde zeer rommelig. Het was wachten dat de bal een keer goed viel en dat gebeurde na 15 minuten. Ruben, die in de spits startte, haalde de trekker over, 1-0. Er ging een goede actie van linksbuiten Wesley aan vooraf. Het duurde vervolgens nog een kwartier voor er weer gescoord werd. Tussendoor waren er wel schoten van Wesley, Daan en Owen, maar de marge bleef op 1. Owen maakte een prachtige goal na 29 minuten spelen. De keeper kreeg een schot van Koen Binnendijk niet onder controle en Owen lobte de bal op een heerlijke manier over de keeper, 2-0. Dit was ook de ruststand.

Na de limonade zagen we een wat feller FCR. De coach had er in de rust nadrukkelijk op gewezen dat er meer gecombineerd moest worden. Dat gebeurde nu ook bij vlagen, waardoor er wat meer kansen ontstonden. Tot tweemaal toe werd Robin in positie gesteld om een afgemeten voorzet te geven. Tot tweemaal toe gaf hij de bal laag voor, maar tot tweemaal toe kon niemand de bal de beslissende richting meegeven. Er werd niet gescoord. Na 15 minuten spelen in de 2e helft werd de druk nog verder opgevoerd, maar de keeper van ASC bleek even een engeltje meegenomen te hebben. Een schot van Wesley draaide net voorlangs de goal. Dieneke mikte de bal net te hoog en een schot van Robin kwam op de lat. En dat in een tijdsbestek van 2 minuten! De bal mocht er niet in. Pas in de 26e minuut van de tweede helft noteerde ik het eerste wapenfeit van ASC. Een schot van pakweg 18 meter werd voorlangs geschoven. Metertje meer naar rechts en het had zomaar 2-1 kunnen staan. En dan kan zo’n zwakke tegenstander het je opeens heel lastig maken. Zulke wedstrijden dienen veel eerder beslist te worden. Goed combineren, rustig blijven, geduld bewaren. De tegenstander geen moment het idee geven dat er iets te halen valt. Pas in de laatste minuut gooiden we de wedstrijd in het slot. Simon stuurde Alex met een prachtige pass de diepte in. De lage voorzet met de linker van Alex werd niet door Owen verzilverd, maar op de rebound van Alex was de keeper van ASC kansloos. De bal werd hard in de zijkant van de goal geknald, 3-0. Het werd zelfs nog 4-0 door Owen. Uit een corner bleef de bal voor de goal liggen en uit een kluwen van voeten wist Owen het leer tegen het net te schieten. Een uitslag die wat meer aanzien geeft, maar die verbloemd dat het toch wat moeizaam ging. Met 24 pnt uit 8 wedstrijden staan jullie nog steeds ongeslagen bovenaan. Maar het is nog te vroeg om met je hoofd in de wolken te lopen. Toen ik van het veld af liep, lagen er nog 8 ballen bij het bankje. Als je trainer je vraagt of je dat mee wilt nemen, dan doe je dat gewoon. Kampioen worden doe je met z’n allen. Met elkaar en voor elkaar.