JO15-2 lijdt eerste nederlaag van het seizoen

Zaterdag 18 maart kwam Docos JO15-3 op bezoek. De ploeg uit Leiden staat tweede en dus kunnen er vandaag hele goede zaken gedaan worden. Ervan uitgaande dat iedereen zich hiervan bewust is, verwachtten we een zeer scherp en gedreven FCR. Maar helaas. We konden het al een beetje zien bij de warming-up. De y-vorm werd gezapig uitgevoerd. En vervolgens geen positiespel. Zonde, want met een goede warming-up sta je messcherp aan de aftrap. Dat stonden de jongens van Docos wel. Zij begonnen veel beter aan de wedstrijd dan de onzen en de 1e kans van de wedstrijd was dan ook voor hun. Gelukkig was Emiel wel scherp en hij redde goed met de voet en hield de stand nog in evenwicht. Robin en Ruben begonnen als wissel en daardoor stond Levi vandaag in de punt van de aanval. Docos hield de druk er goed op en fcr had moeite om zich eronder vandaan te voetballen. Het werd een wedstrijd met een enorm hoog tempo. Bij de tweede kans voor Docos zocht men gelukkig het doel veel te hoog. De spelers van Docos vinden elkaar in de eerste fase van de wedstrijd net iets beter als fcr. Na 7minuten kwam fcr een beetje onder de druk vandaan en Dieneke mocht de eerste kans voor haar rekening nemen. Haar schot hoog in de korte hoek werd met moeite tot corner verwerkt door de keeper en zo was het qua kansenverhouding 1-2 in het voordeel van Docos. Het spel golft op en neer en hoewel het spel niet altijd even goed was, is het een aantrekkelijk schouwspel. Owen mocht in de 16e minuut de score openen. Fcr kreeg een vrije trap te nemen aan de zijkant van het strafschopgebied. Met een geplaatst schot krulde hij de bal in de verre hoek onhoudbaar voor de keeper, 1-0. Heel lang konden ze er niet van genieten, want nog geen minuut later lag de bal aan de andere kant in het netje. Chris schatte een hoge bal helemaal verkeerd in en ging hopeloos onder de bal door. Docos profiteerde, zette een goede ééntwee op en lieten Emiel dit keer kansloos, 1-1. Gezien het spelbeeld terecht. Ook geven sommige spelers van fcr vandaag “niet thuis” en blijven ver onder hun gebruikelijke niveau. Gert van Dijk niet. Hij stofzuigde er deze wedstrijd lustig op los en speelde een uitstekende wedstrijd. Toch deelde hij in de 25e minuut een beetje mee in de malaise. Samen met Koen van Egmond ging hij op de bal af. En allebei gingen ze er vervolgens van uit dat de ander de bal wel weg zou trappen. Je ziet zulke momenten wel vaker in een wedstrijd en de regel in deze is dat de speler die “voorwaarts” staat de bal dan voor zijn rekening neemt. In dit geval ging een derde er dus met de bal vandoor en strafte deze oneffenheid meedogenloos af, 1-2. Het werd nog erger voor fcr, want nog voor de rust kwam Docos op 1-3. Koen Binnendijk, die de positie ingenomen had van Chris, hief het buitenspel op door ver achter Gert te staan. Kat in het bakkie voor de lepe buitenspeler van Docos en zelfs Gert, die ontzettend veel opruimde deze wedstrijd, kon niet voorkomen dat de bal voor de derde keer achter Emiel geschoten werd. Drie goals van Docos waar drie keer een fout in de verdediging aan vooraf ging. Dat is dus een gebrek aan scherpte! De rust werd bereikt met een 1-3 achterstand en voor coach Bart restte de moeilijke taak om een houdini-act te bedenken.

In de tweede helft namen Dieneke en Chris plaats op het reservebankje. Levi mocht blijven staan en ondanks dat hij 20 minuten langer op bed had kunnen liggen die ochtend, maakte hij geen uitgeslapen indruk. Ruben nam zijn plek in de punt weer in en Levi verhuisde naar de linkerkant. Wesley begon op de voor hem ongebruikelijke rechtshalf plek, maar speelde daar een goede wedstrijd. Fcr kwam goed uit de rust. Er werd wat directer gespeeld en het kwam meer tot aanvallen toe. De eerste 10 minuten waren dan ook voor fcr. Aanvallen over 3 à 4 schijven. Het spel begon er weer meer op te lijken, alleen ontbrak het aan kracht en scherpte in de afronding. Koen van Egmond, ook hij speelde een sterke wedstrijd, kwam sterk mee op rechts en haalde goed de achterlijn. Hij kon er een corner uithalen die verder niks opleverde. De rechterkant was sterk met Koen v Egmond (back), Wesley (midden) en Owen (voor). Aan de linkerkant stonden Koen Binnendijk (back), Robin (midden) en Levi (voor). Vooral Robin liep de longen uit zijn lijf en liet zien over een ijzersterke conditie te beschikken. Bovendien vielen zijn verre uitworpen op. Regisseur Kevin Varkevisser stond middenmid en Ruben Spaargaren stond in de spits. Ruben kan je een bal in de voeten spelen en is bovendien razendsnel. Gert en Alex vormden het slot op de deur. Omdat fcr alles op de aanval gooide en naarstig op zoek was naar de aansluitingstreffer, is het logisch dat er achterin wat gaten vielen. In de 25e minuut kreeg fcr de deksel op den neus. Balverlies op het middenveld leidde een aanval van Docos in. De snelle linksbuiten liet onze snelle Koen van Egmond achter zich en liet Emiel voor de 4e keer deze match kansloos, 1-4. Het lijkt gespeeld. Toch zet fcr nog een keer aan. Als Barca drie keer kan scoren in een paar minuten, waarom wij dan niet? zullen ze gedacht hebben. De mooiste fcr aanval komt dan nog. Robin krijgt de bal aangespeeld op links, stoomt op en komt tot halverwege de Docos helft. Daar legt hij de bal terug op de mee opgekomen Alex die op zijn beurt Owen op rechts de diepte in stuurde. Uit de voorzet van Owen, schoot Ruben de bal op de paal. Geen goal. Helaas. Stand nog steeds 1-4, maar deze aanval had een beter lot verdiend. De 2-4 kwam er evengoed wel en het was Koen Binnendijk die de trekker over haalde. Laag in de hoek geschoten. Keeper kansloos. Minuutje later testte Docos nog even het houtwerk boven Emiel, maar aan de stand veranderde niets meer. De eerste verliespunten van dit seizoen. Gelukkig speelde BlauwZwart gelijk, dus bleef de schade beperkt. Volgende week de uitwedstrijd tegen Katwijk. Goed trainen en scherp vanaf de aftrap beginnen. Aanvang 10.00uur.