JO15-2 Herbstmeister

FC Rijnvogels JO15-2 Herbstmeister

FC Rijnvogels JO15-2   –   Warmunda JO15-1       6-1

Onder leiding van scheidsrechter Ben Rotteveel, die een foutloze partij floot, werd er al vroeg afgetrapt door Warmunda. Kevin was nog steeds afwezig maar verwacht er na de winterstop weer bij te zijn. Warmunda dat op een zesde plek staat, maakte er een stevig maar fair duel van. Dat resulteerde in de 3e minuut wel dat er een overtreding begaan werd op Wesley zo’n 5 meter buiten de 16. Omdat Alex wissel zat (samen met Ruben) zette Owen zich achter de bal. Zijn hoge krulbal zeilde via de keeper en de paal binnen, 1-0. De vroege voorsprong was een feit. Maar of het nou onderschatting was of dat men allemaal te laat naar bed gegaan was, FCR speelde niet zoals we gewend waren. Rommelig, weinig beweging zonder de bal en zéér onrustig. Uit het niets scoorde Warmunda de gelijkmaker. Een hoge bal stuiterde het strafschopgebied in, maar werd volkomen verkeerd beoordeeld door Emiel die er dus onderdoor ging. Kolfje naar de hand van de spits die dit kadootje maar dan ook dolgraag uitpakte, 1-1. FC Rijnvogels probeerde wel te voetballen, maar bleek vooral erg inspiratieloos. Verder dan wat speldenprikjes van Robin en Owen kwamen we niet. We moesten wachten tot vlak voor de rust dat er weer eens iets leuks gebeurde. Tot die tijd was het vooral afzien langs de kant. Owen kreeg een dot van een kans, deed dat met links (wat ik eigenlijk wel top vind), maar miste daardoor wel de kracht. Stand dus nog steeds 1-1. Bij een uitval van Warmunda was het nu wel Emiel die goed oplette en door goed uit z’n doel te komen voorkwam hij een achterstand. Gelijk daarna kreeg Warmunda nog een grote kans, maar die was niet besteed aan de snelle linksbuiten. Hij miste voor leeg doel. De rust werd bereikt met een 1-1 tussenstand. Tijd voor limonade en een donderspeech van coach Bart.

Wat hij precies gezegd heeft in de kleedkamer is nog steeds onduidelijk, maar in de tweede helft stond er een heel ander FC Rijnvogels doch slechts gewisseld op twee posities. Alex nam de plek centraal achterin over van Gert en Ruben verving Levi in de spits. Direct in de 1e minuut kreeg Ruben al een mooie kans. 1 op 1 met de keeper vergat hij de bal in de hoek te plaatsen en zo kwam de keeper dus als winnaar uit dit duel. De tweede helft kwam er wat meer swung in het elftal. Meerdere mensen doken voor de keeper op. In de 6e minuut was het Robin die een hoge voorzet van Chris (zo hoog dat ik de bal even uit het zicht verloor) juist behandelde en de bal binnenkant van de paal binnen tikte, 2-1. De ban was gebroken. De mooiste goal van de dag kwam van de pantoffel van Wesley. Zijn harde werken van de laatste weken werd beloond met een wondermooi schot. Met alle gram in zijn slof schoot hij de bal onderkant lat in de touwen, 3-1. Warmunda kwam er niet meer aan te pas. Machteloos en de eerste helft had ze waarschijnlijk toch teveel krachten gekost. Onze grens, de oom van Alex, die iedere wedstrijd weer act de présence geeft, waarvoor dank, had zijn vlaggetje net zo goed in de grond kunnen steken. De tweede helft werd er niet aan zíjn conditie gewerkt. Er volgde een kansenregen op het doel van Warmunda. Alex schot voorlangs, Dieneke tot twee keer toe stuitte op de keeper. Robin net naast. Zogezegd doken er steeds andere mensen op voor het doel. Maar het was Man of the Match Owen die de vierde en vijfde goal voor zijn rekening nam. Combinerend met Ruben, die een super helft speelde, schoof hij de 4-1 binnen. De 5-1 was een droge schuiver die onhoudbaar en laag in de verre hoek de goal binnen ging. Het was weer heerlijk kijken naar dit team en de eerste helft werd dus gauw vergeten. Het slotakkoord was van Owen en Ruben. Met z’n tweeën liepen ze op de keeper af waarbij Owen totaal niet zelfzuchtig was. Hij schoof de bal netjes opzij zodat Ruben ook zijn goaltje mee kon pikken, 6-1. Een topgoal van een topteam waarin iedereen voor elkaar werkt en waarin iedereen elkaar iets gunt. Met 18 pnt uit 6 wedstrijden staan jullie bovenaan en is de winterstop voor jullie begonnen. Fijne feestdagen allemaal. Kijk uit met vuurwerk want op 14 januari kunnen jullie echt knallen tegen Docos JO15-3.