HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO15-2 boekt overtuigende overwinning

Vorige week werden de jongens van JO15-2 door Docos met hun beide voeten op de grond gezet. Men zou wel ff kampioen worden en de inspanningen en inzet werden met de week een stuk minder. Het wachten was dat het een keer fout zou gaan en dat gebeurde dus tegen runner-up Docos. Laten we dat als een wake-up call beschouwen, want afgelopen zaterdag stond er een fris en scherp Fcr bij de uitwedstrijd tegen VV Katwijk. Voorafgaande aan de wedstrijd was men er niet gerust op bij Fcr. Bij de thuiswedstrijd had Katwijk het hen erg lastig gemaakt en werd de winst uiteindelijk pas veilig gesteld in de dying seconds van de match. Achteraf kunnen we zeggen dat dat geheel onnodig is geweest. Vanaf de aftrap had Fcr de oranjehemden in de houtgreep en niet echt één moment in de wedstrijd is de ploeg van coach Binnendijk in de problemen geweest. Het balletje ging weer als vanouds van man op man en Katwijk was geen tel bij machte om er ook maar iets tegenover te stellen. De backs Chris en Koen v. E. speelden beide een erg sterke wedstrijd en hadden hun directe tegenstander in de zak. Zeker Chris vocht goede duels uit met oude bekende Stefan en kwam daar telkens weer als winnaar uit. De druk op het doel van Katwijk werd opgevoerd, maar juist dáár stond Katwijks beste man, namelijk de keeper. Zonder deze lange kerel had de score de dubbele cijfers wel bereikt, maar nu was hij een flinke sta in de weg voor Fcr. Toch moest hij voor de rust één keer vissen. Wesley veroverde de bal links op het middenveld. Robin werd op rechts de diepte in gestuurd die vervolgens het achterlijntje haalde. De voorzet was op maat op de uitstekend doorgelopen Wesley die de bal mooi inkopte. Een aanval uit het boekje! Onder toeziend oog van trainer Michel werd de rust bereikt met een 0-1 tussenstand.

Omdat het verschil slechts één doelpuntje betrof, bleef Katwijk hoop houden op een goed resultaat. En in het voetbal kan het raar lopen. Maar 1 keer hoeft de bal verkeerd te vallen waardoor de tegenstander zomaar op gelijke voet kan komen. En dan zou het een heel andere wedstrijd worden. Daarom moest er geconcentreerd verdedigd worden, terwijl er toch ook gezocht moest worden naar een veiliger marge. Emiel kreeg eigenlijk maar één bal voor zijn kiezen en toen stond hij zijn mannetje. Voor een keeper is het lastig om gefocust te blijven op dat ene moment, maar Emiel deed wat hij moest doen. Verder stond de verdediging als een huis onder aanvoering van Gert, die wederom fantastisch speelde. Aan de illusies van de thuisploeg dat er iets te winnen viel, kwam abrupt een eind toen Ruben de 0-2 er in schoot. Owen stond aan de basis, gaf de bal mee aan de snelle Ruben die de bal langs de goalie schoot. Een prima goal! Ook Robin speelde weer een sterke pot en hij beproefde tot twee keer toe de skills van de keeper die echter van geen wijken wilde weten. Chris probeerde vanuit een corner te scoren, maar wederom stond de boomlange keeper geen goal toe. Het schot van buiten de 16 tikte hij via de lat over zijn goal. Toch moest de keeper voor een derde keer de bal uit het net vissen. En dit keer was Robin de afmaker. De actie was van Owen, maar hij zag zijn knal op de paal belanden. De rebound was voor Robin die in het strafschopgebied was opgedoken. Kalm en beheerst rondde hij af de keeper kansloos latend. Diezelfde keeper behoedde zijn ploeg voor een groter pak slaag door een vrije trap van Owen uit de kruising te plukken. En niet veel later stopte hij een pegel van Alex. Het was het laatste wapenfeit in een wedstrijd waarbij Fcr nooit echt in de problemen is geweest.

Volgende week de late uitwedstrijd bij ASC om 15.45uur. Het eind is in zicht en als jullie de komende wedstrijden ingaan op de manier zoals jullie deze wedstrijd hebben aangepakt, dan kan de platte kar alvast naar buiten.

René

 

27/03/2017


Alle wedstrijdverslagen van Geen categorie

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media