JO15-2 boekt moeizame overwinning

Van Nispen JO15-2  –  FC Rijnvogels JO15-2 ruststand 1-1. Eindstand 1-4

Vooraf wisten we wel dat het niet zo eenvoudig zou zijn als vorige week. Toen werd er met 10-0 gewonnen van dezelfde tegenstander. Erg wazig van de KNVB om een programma in elkaar te knutselen waarbij men twee keer achtereen tegen dezelfde tegenstander speelt. Van Nispen was geenszins van plan om zich zo naar de slachtbank te laten leiden als vorige week. Ze startten met 1 snelle spits en 1 technisch vaardige speler op het middenveld. De rest betrok de loopgraven rond het strafschopgebied. Met hotseknotsbegoniavoetbal was het tegenhouden en ontregelen geblazen voor de thuisclub. Vaak zonder gedachte werd de bal weggeroeid en speelde ze een potje weg-is-weg voetbal. Een tactiek die goed werkte.

FC Rijnvogels reisde met 12 man af naar het nieuwe, mooie complex in De Zilk. Dieneke bleef ziek thuis achter in Katwijk en Chris is ook nog steeds niet inzetbaar. Hij gaat volgende week weer trainen en maakt hopelijk snel weer zijn comeback. Ruben begon op de bank. Omdat onze backs Simon en Koen v Egmond geen directe tegenstander hadden, kregen zij enorm veel ruimte. Ruimte waar we niet goed mee om gingen. Veel te vaak werd er gelopen met de bal rechtstreeks de fuik in. Als een tegenstander zo’n tactiek handhaaft, dien je een goed positiespel te spelen. Het veld groot houden, het balletje rond laten gaan en heel veel geduld opbrengen. Lukt het niet over rechts dan kan de bal gewoon terug en probeer je het over links. Beweging zonder bal, coaching. Het ontbrak zaterdag allemaal. Veel aanvallen strandden in de drukte rondom het 16 metergebied en dus werd er vaak van afstand getracht om de eerste goal te forceren. Schoten van Robin, Simon, Wesley, Kevin en Alex misten allen precisie en zo stond er na 25 minuten nog steeds de brilstand op het scorebord. Tussendoor was Van Nispen ook nog 1 keer gevaarlijk, maar ook zij zochten het doel te hoog. In de 25e minuut dreef Alex de bal op. Hij deed het, net als Koen v E en Simon, met grote regelmaat, maar het leverde niet vaak het gewenste resultaat op. Nu speelde Alex de naar binnen gekomen Owen aan die de bal goed terug kaatste. Het schot ging meters naast, maar deze aanval was het beste wat er tot dan toe gebeurd was. Levi stond in de spits en werd geen moment bereikt. Eigenlijk zouden de 3 man voorin vaker onderling moeten switchen als je ziet dat het niet zo lekker loopt in de aanval. De bevrijdende goal viel een minuutje later. Uit een afgeslagen corner was het wederom Alex die de bal opving op het randje van de zestien. Op zijn schot was de goeie keeper van Van Nispen kansloos, 0-1. De eerste goal met zijn nieuwe kicks. Het veranderde niets aan de tactiek van de thuisclub. FCR werkte wel hard, maar bleef volharden in schoten uit de tweede lijn. Één keer wist Levi zich te ontworstelen aan zijn tegenstanders maar hij werd met handen en voeten verdedigd en zijn poging liep op niets uit. De boys van Binnendijk wisten het even niet meer en zaten waarschijnlijk al met hun hoofd in de kleedkamer toen Van Nispen een aanval opzette. Een aanval over links werd niet adequaat verdedigd. De bal mocht voor gegeven worden en kwam wonderwel nog bij een speler van hun ook. Twee man van hun en vijf van ons. En toch lag de bal achter de jarige Emiel, 1-1. Ongeloof op de gezichten van FCR, maar dat is één van de ongeschreven regels in het voetbal. Scoor je zelf niet, vliegt ie er aan de andere kant in. De rust was daar en de coach kreeg 15 minuten de tijd om orde op zaken te stellen. Met nog 35 minuten te gaan, was er nog nix verloren.

Maar ook in de tweede helft lukte het niet om een bres in de Zilkse muur te slaan. Zowel Wesley op links als Owen op rechts werden niet in stelling gebracht om een voorzet te geven. Ruben, op de plek gekomen van Levi, was wel regelmatig aanspeelbaar, maar Ruub kende een zeer ongelukkige invalbeurt. Daardoor voelden de jongens van JO15-2 zich genoodzaakt om het weer te zoeken in schoten van afstand. De schoten van Kevin, Koen Binnendijk, Robin en Alex misten de goal en anders stond die keeper in de weg. Na een kwartier in de tweede helft kwam Koen v E weer eens mee op. Zijn schot kon net geblokt worden door de beste speler van Van Nispen. Dit moest hij echter met een blessure aan de enkel bekopen. Een aderlating voor de thuisclub en een gelukje voor FCR. Het was  een stimulans om de druk nog maar eens op te voeren. Uit 1 van de vele corners wist Simon de bal bij de eerste paal binnen te koppen, 1-2. We hadden er 24 minuten op moeten wachten en de zenuwen namen met de minuut toe. Zowel op het veld als langs de lijnen. Het krachtsverschil tussen de nummer 1 van de competitie en de nummer laatst is aanzienlijk. Maar goed gevoetbald werd er geen moment. Hard gewerkt werd er wel en in de 28e minuut ontbrak het FCR ook nog aan geluk. Ruben had de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar zijn schot belandde op de paal. De afvallende bal was voor Kevin, maar zijn schot trof de lat. De bal wilde er niet in en soms was het net een flipperkast voor het doel. Die derde goal kwam er uiteindelijk wel en het was wederom Alex die doel trof. Hij heeft dit seizoen al meerdere malen bewezen dat zijn schoten van afstand een goed wapen zijn en ook nu weer zoefde de bal achter de keeper, 1-3. Met nog een paar minuten op de klok was de ban gebroken en het fort wat was opgebouwd door Van Nispen brokkelde nu echt af. Het resulteerde in nog wat kansen voor FCR, maar de stand bleef op 1-3 staan. Tot de 35e minuut. Koen van Egmond probeerde het nog maar eens van afstand, maar die bal werd tot corner verwerkt. Robin en Ruben speelden  de korte variant waarbij Robin de bal alsnog in de 16 bracht. Daar stond Owen vrij en hij rondde doeltreffend af en bracht de eindstand op 1-4. Een zwaar bevochten overwinning.

Deze uitslag werd gevierd door Van Nispen en zij werden zelfs getrakteerd in de kantine. Ze hebben gespeeld naar hun mogelijkheden en hebben het de koploper bijzonder moeilijk gemaakt. De drie punten gingen echter mee naar Katwijk wat het totaal nu brengt op 30 punten uit 10 wedstrijden. Je slechte wedstrijden winnen. Dat is voldoende. Proficiat. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Warmunda JO15-1 op het programma. Als Koning Winter geen roet in het eten gooit tenminste. Aanvang 10.30uur. Tot volgende week.