JO15-2 blijft op koers

Op een zonnige zaterdagmorgen mocht er al vroeg afgetrapt worden. Er werd gespeeld op veld 4, wat er uitstekend bij lag. Simon is nog steeds niet inzetbaar en Owen en Koen B. begonnen op de bank. De opstelling kende verder geen verrassingen. Vanaf de eerste minuut werd TerLeede vastgezet en ging men op zoek naar de openingstreffer. Het regende kansen in de 1e helft, maar vooral het vizier van topscoorder Ruben stond deze dag niet op scherp. Paal, net naast, over of de keeper lagen een goal in de weg en zodoende lukte het Ruben niet om zich voor zijn goede spel te belonen. Achterin beleefde de defensie met Alex, Gert, Chris en Koen v E. niet de moeilijkste wedstrijd van het seizoen ondanks dat zij wel regelmatig boeiende duels speelden. Maar mocht iemand eens zijn duel verliezen, dan was daar altijd die dekselse Gert. Hij kan weer terugkijken op een prima match en hield de geledingen gesloten. Emiel had vandaag dan ook bijzonder weinig te doen gehad. Het duel was inmiddels al zo’n 15 minuten onderweg toen Koen v Egmond alerter dan zijn tegenstander reageerde en hij een bal onderschepte rond de middellijn. Hij had genoeg ruimte om op te stomen, maakte een ééntwee met Wesley en kwam tot ver in de zestien. Vanaf de linkerkant schoot hij de bal onder de keeper door, 1-0! De tweede goal kwam op naam van Robin. Hij verdubbelde de voorsprong door in het strafschopgebied de bal in de verre hoek te knallen, 2-0! Nog vóór de rust werd het 3-0 voor Fcr en Levi was de afmaker. De hele helft werkte hij zich al een slag in de rondte en dat leverde hem uiteindelijk zijn naam op de “doelpuntenmakerslijst”. (is dat een woord?) Door zijn strijd kwam de bal bij Dieneke, die de bal vanaf de achterlijn voortrok. Levi wist voor de keeper te komen en kon de bal voldoende van richting veranderen dat hij in de goal rolde, 3-0! Loon naar werken. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft bleven Ruben (geblesseerd) en Levi aan de kant. Dieneke schoof een linie naar voren en Koen B. nam plaats op het middenveld. Owen speelde in de spits. Al heel snel lag de bal alweer achter de Sassenheimse doelman. En dit keer was Kevin de schutter. Kevin, spelend als midden mid, kreeg de bal in de 16 op zijn wreef en schoot de bal met 100 km per uur ruim buiten bereik van de keeper in de benedenhoek, 4-0! De 5-0 kwam van de schoen van Robin. Owen was goed aanspeelbaar op het middenveld en gaf de bal precies goed in de loop mee met de diepgaande Robin. Hij rondde beheerst af en schoot zo zijn tweede van de dag binnen, 5-0! Bij TerLeede raakten ze het spoor bijster en sommige spelers lieten zich van hun slechtste kant zien. Het is makkelijk om dan te schrijven dat je dat moet negeren en dat je je voeten moet laten spreken, maar ook ik weet dat zoiets makkelijker gezegd dan gedaan is. Toch was het maar een kleine fase in de wedstrijd die niet zo leuk was, want Fcr bleef gewoon voetballen en TerLeede leek zich bij het aanstaande verlies neer te leggen. FC Rijnvogels ging vrolijk door met aanvallen en ook Gert kreeg de kans om een goal te maken. Dit keer uit een penalty. Koen B. werd gehinderd in het strafschopgebied en kwam ten val. De ene scheidsfluit er voor, de andere niet. De scheids van vandaag dus wel en Gert tekende voor de 6-0. Het was zijn 1e treffer van dit seizoen!
De mooiste aanval moet dan nog komen. De bal ging rond van rechts naar links over verschillende schijven. Het soort voetbal wat je bij Barca en Bayern vaak ziet. Uiteindelijk kwam de bal op links bij Wesley. Hij speelde Kevin in de zestien aan die de achterlijn haalde en de bal vervolgens teruglegde op de doorgelopen Wesley. Hij haalde de trekker over en schoot numero 7 binnen. Een beauty van een aanval!

Die 7-0 was ook de eindstand. Met nog 2 wedstrijden te gaan en zes punten voorsprong, is het kampioenschap nu wel heel dichtbij. Zaterdag speelt JO15-2 de uitwedstrijd tegen nr. 4 Warmunda JO15-1. Aanvang 11.30 uur.