JO15-1 wint derby tegen Quickboys

Quickboys JO15-4 – FC Rijnvogels JO15-1

Na een paar zonnige dagen is het nu regenachtig op sportpark “Nieuw- Zuid”. Het is 1 april en de derby tegen Quickboys staat op het programma. Het einde van de competitie is in zicht en er mogen geen punten verloren worden om kampioen te worden. Leroy moet nog vanaf de bank toekijken en Alex is er bij gehaald.

Rijnvogels begint, zoals het hoort, gretig aan de wedstrijd. Quickboys wordt volledig teruggedrukt op eigen helft. Een schot van Luc is te makkelijk voor de keeper en een schot van Tristan komt op de kruising. Bij een corner kopt Arco de bal naar Geert, hij kopt richting doel, waar de keeper de bal tegenhoudt maar loslaat. Rian is daar snel bij en kan de scoren openen, 0-1. Quickboys komt wat meer in hun spel en is twee keer zeer gevaarlijk voor het doel van Rijnvogels. En zo hadden we zomaar kunnen gaan rusten met een voorsprong voor Quickboys, wat gelukkig niet het geval was.

De tweede helft zien we weer een fanatiek Rijnvogels. Al in de derde minuut stuurt Geert Bart diep en hij gaat 1 op 1 op de keeper af en schiet beheerst de 0-2 in de touwen. Danny moet 1 keer in actie komen en al zwevend tikt hij de bal het doelgebied uit. Er wordt goed gevoetbald, de bal gaat rond van Luc naar Bart naar Simon, zijn schot wordt door de keeper weggewerkt. Luc speelt de bal naar het midden, Bart maakt een overstapje en Julian staat verderop weer helemaal vrij en kan afronden, 0-3. Quickboys is geknakt, het heeft geen fut meer en komt niet aan voetballen toe. Ze proberen de lange bal, maar onze verdediging wint alle duels. Dan gaat Luc op het doel af, wordt nog aan de arm getrokken, maar kan de bal toch nog richting doel schieten en deze rolt tergend langzaam over de doellijn, 0-4. De ene na de andere opgelegde kans wordt gemist. Aan het eind van de wedstrijd mag Geert nog een vrije trap nemen, hij schiet de bal langs de muur naar de verre hoek. Een prachtig geplaatst schot vindt het doel, 0-5.

Wat een mooie wedstrijd!! Nu nog wat trefzekerder worden, want oohoohooh wat hebben jullie kansen gemist. Als jullie zo gretig als vandaag spelen, komt het helemaal goed.