JO15-1 wil blijkbaar geen kampioen worden

FC Rijnvogels JO15-1 – Oegstgeest JO15-1
Vandaag 11 maart staat een hele belangrijke wedstrijd op het programma. Een medetitelkandidaat komt op bezoek. Leroy en Noah zijn geblesseerd en daarvoor is alleen Owen er bij gehaald.
De wedstrijd begint en het is Oegstgeest die druk zet. Rijnvogels komt niet van hun helft af en er zijn dan ook pas 5 minuten gespeeld als een voorzet van Oegstgeest bij hun vrije spits komt en hij eenvoudig kan binnenschieten, 0-1. Oegstgeest bepaalt het spelbeeld en Rijnvogels laat het gebeuren. Met wat speldenprikjes op het doel van Oegstgeest is er totaal geen dreiging, terwijl onze mannen soms goed wegkomen bij onzuivere doelschoten van Oegstgeest.
Wij hopen op een betere tweede helft, maar die hoop wordt al snel de grond ingetrapt als Oegstgeest hun tweede doelpunt maakt, 0-2.  Rijnvogels wordt iets gevaarlijker en de eerste kans is voor Simon, zijn schot gaat net naast. Als snel is er een mogelijkheid voor Luc, maar een oplettende keeper voorkomt de aansluitingstreffer. Deze komt er wel, het is Julian die met een mooie actie de bal bij Rian brengt, hij geeft voor en daar is Luc die beheerst de bal in de touwen werkt, 1-2. Als Tristan het veld met een gele kaart mag verlaten, wordt de vrije trap van Oegstgeest perfect geschoten en laat Danny kansloos, 1-3. Twee minuten later volgt de genadeklap. Een voorzet van Oegstgeest komt bij een vrijgelaten speler, het schot weet Danny nog te blokken, maar de rebound gaat erin, 1-4.
Kampioen wordt je niet zomaar. Met de mentaliteit van vandaag kan je het wel vergeten. Elke wedstrijd moet vanaf minuut 1 gestreden worden en dat was vandaag heel, heel ver te zoeken. Met nog heel pittige tegenstanders voor de boeg, zal er uit een ander vaatje getapt moeten gaan worden. Dat begint al op de training, daarbij is het sleutelwoord LUISTEREN. Een deel van jullie lopen de kantjes ervan af. Ook opruimen hoort daarbij. Als het je taak is, laat je er niet een ander voor opdraaien. Misschien een puntje voor ouders om het daar even met je zoon over te hebben. Rest mij niets anders te zegen dan, vergeet vandaag en volgende week met veel enthousiasme en overtuiging naar ASC.