JO15-1 verschalkt tweedeklasser Scheveningen in oefenwedstrijd

JO15-1 verschalkt tweedeklasser Scheveningen in oefenwedstrijd

FC Rijnvogels JO15-1 – Scheveningen JO15-1

Het is zaterdag 4 februari. De JO15-1 heeft vandaag niets in te halen en speelt een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Scheveningen.

Om half 10 is de aftrap en we merken al snel dat Scheveningen een legioen aan coaches heeft meegenomen, die vanaf de tribune hun best doen om de goals er in te schreeuwen. Al in de vierde minuut is het echter Arco, die de bal precies op maat krijgt van Geert, binnen kopte, 1-0. De kansen stapelen zich op, Simon schiet net naast, Rian schiet uit de draai net naast, Leroy ziet zijn inzet voorlangs gaan en een schot van Arco is te gemakkelijk voor de keeper. In de 22e minuut gaat Luc voorbij zijn man en geeft voor. Bij de tweede paal staat Leroy en tikt de bal in de touwen, 2-0. Er volgt weer een mooie aanval die bij Daan begint, hij speelt Bart aan, hij tikt door naar Rian en Rian schiet de bal over. Het eerste gevaar van Scheveningen wordt gelijk verzilverd. Er wordt een man vrij gelaten en deze wordt door een medespeler van Scheveningen gezien, een onhoudbaar schot, 2-1.

De tweede helft start Rijnvogels heel rommelig. De bal wordt vaak in de voeten van de tegenstander gespeeld en de gelijkmaker lijkt er aan te komen, maar daar is Simon, die zich in een spagaat zet en de bal van de doellijn haalt. Ook Danny weet op knappe wijze de Scheveningers van het scoren af te houden. Na een kwartier kwam het spel van onze jongens weer terug. En weer waren er veel kansen om de voorsprong te vergroten. Een schot van Geert tikt de keeper weg, Leroy schiet net naast, Julian had iets te veel tijd nodig. Dan een voorzet van Leroy, Arco neemt aan en Bart rekent af, 3-1. Tot slot moet Danny nog ingrijpen. Dan vindt de goed fluitende scheidsrechter het welletjes en eindigt de wedstrijd in een verdiende 3-1 uitslag.

Jullie hebben laten zien wel degelijk partij te zijn voor tweedeklassers. Wij hebben goed voetbal gezien, complimenten voor de verdediging die stond als een huis en zeer weinig kansen heeft weggegeven. We hopen nog vele van dit soort wedstrijden te zien in eigen competitie.