JO15-1: vergeet te scoren

v.v. Kagia JO15-1 – FC Rijnvogels JO15-1

Er werd vandaag, 15 oktober, een oefenwedstrijd gespeeld bij en tegen Kagia. Zij zijn eerste geworden in de bekerronde in de derde klasse en wij een na laatste in de tweede. Voor beide teams dus een goeie graadmeter. Luc en Nico zijn geblesseerd en dus gaat Coen mee van de JO15-2.

In de eerste helft gaat het spel gelijk op. Het enige verschil is dat wij voor het doel dan Kagia veel gevaarlijker zijn dan andersom. Onze jongens krijgen 4 opgelegde kansen, maar weten echter het doel niet te vinden. Een schot van Rian is voor de keeper, Leroy komt oog in oog met de keeper, maar z’n lob is te laag, een schot van Geert landt op het dak van het doel en een goed doorgezette Leroy geeft voor, maar Rian weet met een kopbal het doel niet te vinden. Kagia probeert eigenlijk alleen over rechts te komen, maar deze linie sluit goed. Al met al was de eerste helft leuk om naar te kijken.

De tweede helft is nog maar net begonnen en er komt een voorzet van Coen bij Rian, hij raakt de bal niet lekker, maar passeert wel de keeper van Kagia, 0-1. Lang hebben we niet kunnen genieten van deze voorsprong, want een minuut later schiet een vrije aanvaller van Kagia de gelijkmaker alweer binnen, 1-1. Nog geen 5 minuten later wordt er, bij een corner, een speler van Kagia zo vrij gelaten dat hij de bal gemakkelijk kan inkoppen, 2-1. Hierna is Kagia niet meer aan bod geweest en hebben onze mannen het meeste balbezit. Ik zal de “echte” doelkansen even snel op een rijtje zetten, anders wordt het verslag veel te lang. De keeper laat de bal los, Rian zet goed door, geeft voor, Julian voor een leeg doel, schiet pardoes naast, Rian alleen op de keeper af, net naast, Leroy lobt te zacht over de keeper en een verdediger kan nog net de bal wegschieten, Arco legt terug op Coen en zijn schot gaat recht op de keeper af, Rian schiet schuin voor het doel, de keeper houdt tegen en de rebound schiet hij tegen de paal. De laatste was een hele mooie, Leroy stuurt Bart middendoor, de keeper loopt uit, Bart schiet de bal naast zich naar Rian, hij maakt dan eindelijk af, en dan is het buitenspel!!

Wat een kansen? Zoveel hebben ze er in de bekerronde nog niet gehad. We hebben een hardwerkend team gezien, die zeker meer verdiende. Bedankt Coen voor je inzet!!