JO15-1 speelt nonchalant

Foreholte JO15-3 – FC Rijnvogels JO15-1

Op zaterdag 18 februari vertrekken we met de JO15-1 naar Voorhout voor een duel tegen de JO15-3. Noah heeft zich ziek moeten melden en we wensen hem natuurlijk beterschap toe!

De mist hangt nog boven de velden, maar beide doelen zijn zichtbaar en dus wordt er om 10 uur afgetrapt. Onze jongens beginnen relaxed aan de wedstrijd. De thuiswedstrijd werd gewonnen met 6-0, dus dit was op voorhand, “kat in het bakkie”. Maar niets is minder waar. Het eerste gevaar komt van de kant van Foreholte. Bij een terugspeelbal op onze doelman wordt een aanvaller van Foreholte over het hoofd gezien, Danny kan het schot vertragen, waardoor Nico de tijd krijgt om de bal vlak voor de doellijn weg te rossen. Ze zijn gewaarschuwd!! Echt spannend is het allemaal niet. Een schot van Bart gaat naast en een kopbal van Leroy vindt het zijnet. Een vrije trap, door Bart genomen, komt op de voet van de tegenstander. Hij legt de bal klaar voor Arco die de 0-1 binnen knalt. We zijn dan 20 minuten onderweg. De rest van de eerste helft is er voor beide doelen geen gevaar geweest.

In de tweede helft zien we een paar mooie aanvallen, maar deze stranden in de verdediging van Foreholte. Foreholte kan deze helft 1 x gevaarlijk voorkomen, maar dat schot gaat naast. Onze verdediging geeft niets weg, TOP!! Als Simon een slalom tussen de tegenstander doet, legt hij de bal opzij bij Leroy. Zijn schot is voor de keeper. Met nog 2 minuten op de klok is daar een technisch hoogstandje van Bart, een voorzet op de vogelvrije Luc, 0-2. Een minuut later is het Leroy die op de valreep het doel weet te vinden, 0-3.

Een wat geflatteerde eindstand. Wij hebben veel betere wedstrijden gezien. Als jullie kampioen wil worden, zal je elke wedstrijd volle bak moeten gaan. De tegenstander, ongeacht welke, zal van de koploper willen winnen en doet een paar stappen harder. Daar zal je in mee moeten, wil je de punten blijven pakken (verdienen).